Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Post »

Co masz tam w planie posadzic?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Andzia. Sporo tych truskawek masz do posadzenia, powodzenia. A ja mocno trzymam kciuki za operację ;:168. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No Kochana, jeżeli to jest dla Ciebie "trochę porządku" w piwnicy, to aż się boję pomyśleć, jak wygląda idealny porządek w Twoim wykonaniu :D ;:215 Obrzeże z kamieni wyłożone drobnym kamyczkiem bardzo, ale to bardzo mi się podoba! ;:138 Moich parę patyczków hortensji w podobnym stanie, trzymam cały czas w wodzie i staram się ja często zmieniać.
Miłego dnia :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Dorciu, przed domem dosadzam po trochu. Pustki tam jeszcze są, niestety. Na pewno kupię parę roślinek, które proponowałaś. Muszę gdzieś tam znaleźć miejsce dla powojnika, tylko jeszcze jakąś podporę muszę mu na szybko wymyślić. Te roślinki co już tam rosną, to podarunek od naszej Martusi ;:196

Ewelinko, truskawki posadzone ale wyszło ponad 300 sadzonek ;:223 Kilka godzin zajęło sadzenie a później podlewanie. Kciuki trzymaj i to mocno, bo mnie już nerwówka dopada ;:131

Milenko w piwnicy jeszcze nie wszystko zrobione, naprawdę. A te drobne kamyczki to mi wczoraj tak spontanicznie przyszły do głowy, jak trzeba było kosić trawę.

Dzisiejszy dzień był stanowczo za krótki ;:145 Cały dzień byłam na zewnątrz, nawet obiadu nie robiłam a i tak nie ogarnęłam tyle, ile chciałam. Ale tak już chyba będzie zawsze ;:224
A tutaj moja pierwsza kwitnąca truskaweczka:
Obrazek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,pracy przed Tobą dużo,ale radzisz sobie rewelacyjnie ,podziwiam ,nic na razie nie wiesz o gościu u mnie?piwniczka super wyszła,bardzo potrzebna ,a w rabatach miejscówki czekają i dobrze ,bo jak przyjadą kwiatuszki to wtedy myk i zasadzone ,pozdrawiam ,dużo zdrowia i siły życzę ,żeby te marzenia się spełniały ;:196
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Martusiu, niestety nic nie wiem. Miałam mieć telefon zwrotny ale cisza :( Czas mi się mocno kurczy, bo jeszcze warzywko muszę posiać, posadzić to i owo no i na wyjazd się przygotować.
Dzisiaj boli mnie dosłownie wszystko. Zapomniałam kupić złączki do węża ogrodowego do podlewania no i nadźwigałam się dzisiaj wiader z wodą pod truskawki, drzewka owocowe, borówki i jeżynę. I podejrzewam, że rano jak wstanę tych dolegliwości może być jeszcze więcej ;:145
Dobrej nocy wszystkim życzę i na jutro pogody, takiej, na jaką czekacie- ja na deszcz ;:131
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, jak słusznie zauważyła Iwonka 1, pracujesz jak robot, jakbyś miała wspomagające baterie zamontowane. ;:138
Zwolnij Dziecino, bo przy takim tempie to i baterie nie wytrzymają. ;:108
Synusiowi życzę szczęśliwego przebiegu operacji, a Tobie i całej rodzince tylko bardzo dobrych wiadomości przed i po zabiegu. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Truskawki mniam :). Teraz mam tylko kilka sztuk i to truskawki ozdobnej. Jakoś nie mogę się przełamać, żeby porządny kawałek posadzić, dziadkowie mieli sporą plantację i trochę czasu spędziłam na zrywaniu od rana do wieczora albo pieleniu. Ale na pewno kiedyś posadzę i koniecznie na folii :). I takich powtarzających owocowanie :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
kropka2
500p
500p
Od: 19 lut 2014, o 20:07

Post »

Coraz ładniej u Ciebie, wykonałaś kawał roboty. ;:63
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Kłaniam się moim miłym gościom ;:196

Lucynko, zwolniłam dzisiaj troszkę ;:108 Gotowałam w domku, byłam u szwagierki a na zewnątrz tylko trzy rabaty wypieliłam ;:224 Teraz już tak bardziej przygotowania do wyjazdu, tzn załatwiam wszelkie sprawy, które trzeba załatwić- urzędy, sprawy z rozbudową.

Asiu truskawki i my bardzo lubimy. Takich powtarzających kwitnienie może i ja posadzę kilka sztuk. Agro jest ok, sama dużo warzyw sadzę na agrotkaninie ale nie zdecydowałam się na sadzenie w taki sposób truskawek produkcyjnych bo to spory koszt a poza tym wiele razy widziałam upieczone na agro truskawki- ta metoda nie daje rady w upały.

Kropeczko dziękuję ;:196 Staram się iść cały czas do przodu ;:108
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

andzia458 pisze:Lucynko trzydziestka niedługo........ :;230
Aniu Ty naprawdę jesteś młodziutka, moje młodsze dziecko kończy w tym roku 33 lata :shock:
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Andziu - pracowita mrówko ;:196
Pięknie Ci wyszło to obrzeże z kamyczków ;:333
300 truskawek dosadziłaś - sporo tego , to ile Ty masz wszystkich krzaczków ???
Trzymam kciuki aby wszystko przebiegło pomyślnie i po twojej myśli - będzie dobrze ;:108
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Marysiu, no na szczęście duchem i ciałem nie czuję się staro ;:108 Wiele jeszcze przede mną przecież, prawda? ;:196

Tereniu, dziękuję za pochwałę ;:196 Wszystkich sadzonek mogę mieć, hmmm pewnie gdzieś około 3 tysięcy ;:oj

Dzisiaj zdycham, robię tylko to, co muszę bo fatalnie się czuję. Głowa mi pęka i okropny katar mam ;:223 Muszę to pioruństwo zwalczyć do niedzieli :evil:
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43

Post »

:wit
No to współczuję tego bólu głowy. Ale przy takiej pogodzie nic dziwnego,że łapie nas przeziębienie.
Rozumie,że truskawki będą i na sprzedaż ;:108
Kawał fajnej roboty już zrobiłaś ;:215
Zdrówka życzę,dbaj o siebie ;:333
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Aniu, fajnie uformowałaś grządki ;:215
Sałata w tunelu już duża :D
Moja dopiero wschodzi a resztę dziś wysiałam ale do gruntu.

-- 20 kwi 2016, o 20:32 --
andzia458 pisze: A jeśli chodzi o operację, to wyjeżdżamy w najbliższą niedzielę. Wyjazd ten napawa mnie dużym niepokojem, bo będzie to poważna operacja i będę sama z synkiem 400km od domu. Ale to nie pierwsza i nie ostatnia operacja więc musi być dobrze ;:167
Czy mogę spytać w jakim mieście będziesz?
Może w Białymstoku? (jakoś mi tak odległość pasuje).
Jeśli tak to chętnie się z Tobą spotkam byś miała życzliwą duszę w pobliżu :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”