Górki,pagórki i dolinki też...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Górki,pagórki i dolinki też...

Post »

Sulejmana oglądałem może 10 min. i tak zmęczyły mnie ichnie dygi i ukłony,że przestałem na to patrzeć.To ciemiężyca czarna.Tak sobie właśnie
rośnie wysoko.Jeden kwiat z jednej bulwy.

Obrazek

Teraz idę do biblioteki.Kryminały skandynawskie wypożyczyć.Trudne nazwiska tam mają.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Ciemiężca ok ale jak dla mnie za wielka ....nie przepadam za takimi badylami chyba że to floks . Zdecydowanie wole to co bliżej ziemi ;)
Kryminały ...też lubię ale nie wypożyczam ...kiedyś miałam fazę i bardzo dużo ich kupiłam ....więc co jakiś czas wyciągam z biblioteczki :)
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Janku a ja z M. siadamy i oglądamy Sulejmana. Tak nas wciągnęły te ich ukłony i intrygi ,że hej. :;230
Ślicznie Ci zakwitła ciemiężyca . Takiego kolosa to nigdy nie miałam i nie widziałam ;:215 :wit
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Ewa- Małe popieram ale tylko w przypadku roślin...za wyjątkiem ciemiężycy dla jej pięknych liści.Inne wieżowce wyrzuciłem.No tak,floksy
też zostały dla ich zapachu.
Ala- Ja mało oglądam tv ale jak już jestem w domu to coś tam z za ściany dolatuje.Żona jest wierną kibicką tej pani,poddanej zresztą
króla polskiego ponieważ urodziła się w państwie Jagiellonów.Mnie bardziej interesuje to historycznie.Prawdopodobnie w Wilanowie są jej dwa
listy do króla Zygmunta Augusta.Skąd wzięło się powiedzenie,że kobiety to słaba płeć !!!!!!!!!

sygnały jesieni.-nasienniki obrazków plamistych.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Ciemiężyca piękna ;:333
Sulejmana i ja miałem "przyjemność" oglądać, odwiedzając moich rodziców-emerytów. Oni mają czas. Dla mnie taki film to egzotyka więc z grzeczności zobaczyłem. Bardzo dużo się tam dzieje :;230 Jednak wolę siedzieć w moich badylach czy pójść na trening. Chyba nie chcę być emerytem :wink:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ciemiężyca i mi się podoba ;:215 Czytam o Sulejmanie, no cóż, w szpitalu przez grzeczność i dla spokojności zaczęłam i wciągnęło mnie, te ich strojne stroje, ale i historia, wciągnęłam też męża swego ;:306 , bo co biedaczek ma zrobić jak wraca z pracy, obiadek dostaje i ma cicho siedzieć i oglądać. Obrazki już się przebarwiają, a ostatnio widziałam u nas jarzębinę czerwoną, czerwoną już ;:108
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Iwonko- Za to,że jak mąż po powrocie z pracy,zje obiad i każesz mu siedzieć cicho,dostajesz oset z długimi kolcami.Przecież to
katorga tak cicho siedzieć.

Obrazek

Jacku- Emeryci nie mają czasu bo od rana siedzą w badylach.Póżniej mają treningi,naukę na Uniwerytetach,oglądanie Sulejmanów a i
wycieczki na Bahamy jeszcze trzeba uwzględnić.Ja tylko teraz do badyli bo zapuszczoną działkę mam okrutnie.Musze zdążyć właśnie przed
następną podróżą.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Janek, czy to G. grossheim? Bo u mnie też właśnie kwitnie.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kiedyś w tej okolicy rosła goryczka glauca ale myślę,że to nie ona.Na obrazkach,ta ostatnia,ma inny kwiat i jest mniejsza.Sądzę,że to
zabiedzona scabra bo z nimi latałem po całej działce.Ona tu chyba usycha z tęsknoty za innym miejscem i muszę ją zapytać gdzie chce
teraz być.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
evastyl
1000p
1000p

Post »

Janek masz rację Gółka długoostrogowa, koślarek (Gymnadenia conopsea) . Ciekawa jestem jaki kolor kwiatu będzie miała moja o ile w przyszłym roku wzejdzie , na wiosnę przyleciał taki mały zdechlaczek potem też szału nie było a teraz już nic nie ma nad ziemią . Gółki mogą mieć kolory od lilioworóżowego do fioletowopurpurowego.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To tak może być.Jeżeli miała sucho to poszła spać.Moje też już od dołu miały liście żółte ale też trochę zaniedbałem je.W tej chwili już jej nie
ma.Ja tylko do glaucidium latam trzy razy dziennie i patrzę czy żyje.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
evastyl
1000p
1000p

Post »

Nie no sucho nie miała ....tam gdzie rośnie jest dość mokro , specjalnie przygotowałam im stanowisko . Małe to było i tyle ...nie chciałabym tam grzebać aby nie uszkodzić ...będę cierpliwa i poczekam .
Czytałam ostatnio o wysiewie kukułek ...zbiorę nasiona i spróbuję a nóż coś z tego wyjdzie tylko 8 tygodni trzeba stratyfikować .
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na jednym obuwiku zostawiłem strąk z nasionami z tym,że on jeszcze nie jest dojrzały.Skoro lubisz takie doświadczenia to mogę wysłać.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
evastyl
1000p
1000p

Post »

Janku bardzo dziękuję na moich też są tylko się zastanawiam czy wysiewanie obuwików ma sens ...wyczytałam że nasiona mogą kiełkować kilka sezonów ...nie wiem czy doczekam :wink: . A ty zawsze usuwasz nasienniki ze swoich storczyków ?
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z obuwików usuwam ponieważ i tak nic z nich nie będę miał.Z kukułki nie usuwam ponieważ mam siewkę z ubiegłego roku , znalezioną w znacznej
odległości od mamy.Z kruszczyków i gółki nie usuwam ale siewek nie widzę.Mam jeszcze z wymiany podkolany.Nasiona zostawiłem.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”