Ogród zielonej
- garden11
- 1000p

- Od: 3 gru 2014, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród zielonej
Soniu, dzięki za instrukcję dzisiaj zrobię sadzonki:)
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Soniu po pierwszym zdjęciu z tej strony stanowczo mówię "NIE" dla niepokazywania Twojego ogrodu z szerszej perspektywy.
Jest cudownie i na dodatek daje nam jakieś wyobrażenie jak to Ciebie jest. Proszę o więcej takich. Jeśli przeszkadzają ci domy sąsiadów na zdjęciach, to po prostu zagrygol je w Paincie na przykład i po sprawie. 
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też lubię zdjęcia z szerszej perspektywy , przynajmniej widać, jak tak naprawdę wygląda ogród. 
- Margita
- 500p

- Od: 21 kwie 2012, o 19:37
Fajne masz obwódki, i z trzmieliny i z bukszpanu. Widzę, że wiele osób chce ukorzeniać swoje sadzonki, to może i ja spróbuję z bukszpanem. 
- Malvy
- 500p

- Od: 10 lut 2015, o 19:39
Ciekawe czy mi wyjdą, jak będę robiła sadzonki, ostatnie mi zakwitły a nie ukorzeniły się mendy jedne 
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Bardzo ładnie wygląda Twój ogród z perspektywy , dopiero wtedy widać ,ze tworzy dobrze zorganizowana całość. Trzmielina ukorzenia się bardzo łatwo . Moja ma nawet trochę odrostów z małymi korzonkami. Zawsze trzeba próbować , szkoda pieniążków na wciąż nowe sadzonki a do tego jaka satysfakcja z własnych 
- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Soniu , ile trzeba czekać aby uzyskać taki szpaler trzmieliny? 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu bukszpan i trzmielina, to jedne z najłatwiej ukorzeniających się roślin. Szkoda nie wykorzystać takiej szansy, kaska zostaje na inne potrzeby ogrodowe.
Martuś dzięki,
Trzymam przywrotnik z sentymentu, może posadzę w tym roku na skarpie.
Jeśli będzie nadal nieciekawy, rozstanę się z nim bez żalu.
Ewuś ukorzeniaj będziemy podziwiać.
Aneczko miła jesteś,
ale właściwie tylko ta jedna strona, jako tako wygląda. Reszta to pojedyncze rabatki. Znalazłam jeszcze widok na warzywnik i żywopłot od południa- hibiskusy, pęcherznice, dereń. W środku obwódka z biało zielonej trzmieliny, jeszcze przed cięciem, strasznie rozwichrzona.

Martuś piękny awatar.
Postaram się w tym roku myśleć o takim pokazywaniu ogrodu, choć fotograf ze mnie marny.
Margita super, że Ci się podoba.
Nie ma się co zastanawiać, na małą obwódkę zawsze znajdzie się miejsce. Ja przycinam trawnik i już mam na kolejny niski żywopłot. Tu rabata przy garażu, ograniczona kostką.
przesadziłam wrzosy i już jest obwódka, po lewej stronie. Trzmielina zielono żółta, właśnie będę cięła ją na sadzonki.

Malvy trening czyni mistrza.
Jak nie będziesz próbować, to się nie przekonasz, zacznij z trzmieliną, pęcherznicą, dereniem. To pewniaki, uda się.
Beatko dzięki,
ciągle szukam najlepszej wersji i pewnie długo jeszcze będę przesadzać rośliny. Na skarpie właśnie mam sporo ukorzenionych gałązek trzmieliny, chyba Gold Spot. Odcinam i sadzę dalej, żeby zadarniały ziemię.
Helenko, ten z żółtej przy wejściu ma trzy lata, taka była posadzona.

Martuś dzięki,
Ewuś ukorzeniaj będziemy podziwiać.
Aneczko miła jesteś,

Martuś piękny awatar.
Margita super, że Ci się podoba.

Malvy trening czyni mistrza.
Beatko dzięki,
Helenko, ten z żółtej przy wejściu ma trzy lata, taka była posadzona.

- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Ja zawsze lubiłam zdjęćia robić, ale jak na złość mam problem z aparatem fotograficznym. Czuję, że najlepiej będzie kupić nową kartę, bo na starej jakieś błędy.
. A chciałabym na wiosnę coś więcej mój ogródeczek pokazać.
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Podobają mi się zdjęcia warzywników. Wszystko takie równiutkie i wymuskane. To chyba właśnie urok tych przydomowych grządek. nie jest ich dużo dlatego zawsze można znaleźć czas na przeplewienie. Podpatruję hibiskusowy żywopłot i coraz bardziej się "napalam", dopiero wielkość siewek sprowadza mnie na ziemię 
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Zosiu biegnę się pochwalić ,że nasionka wschodzą.Nawet nie myślałam,że tak szybciutko.
Grzebiesz już pomalutku w ogrodzie?
Grzebiesz już pomalutku w ogrodzie?
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Ogrodniczka z Ciebie na całego
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Soniu uwielbiam Twój ład i porządek. Jakże ja bym chciała umieć tak u siebie.
Kompozycja hortensji rozdzielonych trawą mnie zachwyca. I to co mają w nogach też.
Kompozycja hortensji rozdzielonych trawą mnie zachwyca. I to co mają w nogach też.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś dopiero jak zaczęłam myśleć o wątku, okazało się, że zdjęć mało. Nawet jak się doszukałam, to nie nadają się do publicznego oglądania.
Wiosną będziemy wspólnie uczyć się fotografować rośliny.
Sabinko u mnie warzywnik mały, tylko truskawek więcej. Takie hektary,
łatwo wypielić. Nie mam gdzie przechowywać, więc sieję tylko na bieżące potrzeby i trochę do zamrażarki. Hibiskusy rosną szybko, jak nie posadzisz, to się nie dowiesz.
Alu u mnie też, tylko rutewka się ociąga, pozostałe wykiełkowały na trzeci dzień.
Zaparłam się i nie ruszam się do ogrodu. Jak będzie cieplej, to w drugim tygodniu marca. Zacznę od cięcia hortensji.
Krysiu cieszę się, że widzisz u mnie ładne rabaty.
Trzmielinę będę ścinać na sadzonki w przyszłym tygodniu. Bukszpanu teraz nie ukorzeniam, mam dużo młodych do wysadzenia wiosną. Nie chcę, żeby zdominował ogród. Przy czerwcowym cięciu trochę ukorzenię dla innych osób, lub na poprawki już istniejących nasadzeń.
Aniu
hortensje, jakoś polubiły mój piasek i w trzy lata ładnie się rozrosły. Grandiflora z hostami.

Aneczko
ja jakoś mniej widzę tego porządku
niż zaglądający. Trawa bardzo słabo tam rośnie, nie lubi kwaśnej ziemi. Mam dla niej inne miejsce, tylko nie bardzo jest jak ją podzielić.
Na początku była to rabata wyłącznie z kwaśnolubnymi. Golteria, bażyna, wrzosy i wrzośćce nie zachwycały, część wypadła po zimie, więc doszły trawy, żurawki i trzmielina.
Sabinko u mnie warzywnik mały, tylko truskawek więcej. Takie hektary,
Alu u mnie też, tylko rutewka się ociąga, pozostałe wykiełkowały na trzeci dzień.
Krysiu cieszę się, że widzisz u mnie ładne rabaty.
Aniu

Aneczko
Na początku była to rabata wyłącznie z kwaśnolubnymi. Golteria, bażyna, wrzosy i wrzośćce nie zachwycały, część wypadła po zimie, więc doszły trawy, żurawki i trzmielina.