Ogród Marty cz. IV
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. IV
Gosiu, ja nie czekam ,aż korzenie wyjdą długie ,tylko,jak na patyczku pojawią się takie małe wypukłe zawiązki korzonków to już sadzę do doniczki i one sobie wypuszczą korzonki do ziemi,jeżeli już masz korzonki to w doniczce z ziemią zrób ołówkiem dziurkę ,włóż delikatnie patyczki i bardzo delikatnie obciśnij paluszkiem ,żeby nie ukruszyć delikatnego korzonka i one sobie już poradzą ,ale ja dlatego wkładam do ziemi wcześniej ,żeby tych bardzo delikatnych korzonków nie złamać,pozdrawiam ,wszystkim odpiszę wieczorem

Z całego
Dziękuję.Wiedziałam że na Ciebie mogę liczyć 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marta,piękne te zawilce,czy wykopujesz je na zimę?
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marto
Piękna ta nasza wiosna i pracowita.Nie tylko my pracujemy ,ale te małe stworzonka też już zdrowo zasuwają:)Oby ta pogoda już się w końcu wyklarowała to było by jeszcze fajniej,miłego dnia
Piękna ta nasza wiosna i pracowita.Nie tylko my pracujemy ,ale te małe stworzonka też już zdrowo zasuwają:)Oby ta pogoda już się w końcu wyklarowała to było by jeszcze fajniej,miłego dnia
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Te jaskry potem można jakoś przechować?? Czy to jednoroczna roślinka? Ładna jest.
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Marto, piękna wiosna u Ciebie. Ja dzisiaj przejechałam się z eMem i po drodze widziałam już kwitnące drzewka owocowe. Trochę się zdziwiłam że to już i u nas taka cudowna wiosna
Martuś podpowiedz mi, bo ja kupiłam cebulki jaskrów azjatyckich, ale myślałam że wysadza się je tak jak dalie czy mieczyki czyli w połowie maja, bo boją się przymrozków. A Ty już wysadziłaś kwitnące
To może i ja już powinnam je wsadzić w ziemię? To może i na mieczyki już czas? Mam też już dużą własnoręcznie wysianą (ale jestem dumna
) rozsadę ostróżek (Twoje też już w ziemi
szałwii omszonej, kocimiętki, sadźca, ostrogowca, łubinów i poziomek. To może i je powinnam w dzień hartować i np. za tydzień wysadzić? Bo ja tak zwlekam do połowy maja, ale może niepotrzebnie? 
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Jaskry śliczne pięknie wyglądają na rabacie ale ta wiśnia zygzakowata po prostu powala kwitnieniem, cudowna. 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mając na myśli planowane zakupy, "puściłam" totka, żeby mieć na te wydatki
W razie wygranej zakupię wiele piwonii oraz zatrudnię ogrodnika, bo nie nadążam 
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Martuś...
Dobrych dni w ogrodzie...
Sama mam tyle roboty, ale jakoś nie mogę się ogarnąć... Dziś nic nie zrobiłam...
Buziaki...
Dobrych dni w ogrodzie...
Sama mam tyle roboty, ale jakoś nie mogę się ogarnąć... Dziś nic nie zrobiłam...
Buziaki...
-
koziorozec

Małgosiu,witaj ,miło,że jesteś wiosna nas rozpieszcza kolorami,pozdrawiam,i miłej nocki życzę
Aniu,te wisienki ma 2 bo już rozmnożyłam i 2 pełne kwiatów i pszczół, rabaty powiększam i robię nowe ,żeby zmieścić nowe kwiatuszki
,pozdrawiam
Gosiu,ja je zostawię w gruncie ,obrzeża robię trochę podwyższone,bo moje gliny przy wielkich ulewach nie przepuszczają tak dobrze wody,pozdrawiam
i buziaczki
Ulciu,narcyzy już stare,mają parę lat ,kupiłam taki worek 4 kg i od tej pory są i są,zobaczymy co wyjdzie z tej rabaty,,bo rośliny muszą się rozrosnąć,buziaczki dla Ciebie
Justynko,masz rację jest piękna .tylko dużo jest i pracy ,pozdrawiam
Iwonko,tak się rozpycham z tym ogrodem ,że dzieci nie będą miały gdzie grać w piłkę ,bo ja im po troszkę zabieram ,buziaczki dla Ciebie
Aniu,anym na wiosnę wszystko nam się podoba ,bo tacy jesteśmy spragnieni,cudownych snów i pięknego dzionka ,życzę

Aniu,te wisienki ma 2 bo już rozmnożyłam i 2 pełne kwiatów i pszczół, rabaty powiększam i robię nowe ,żeby zmieścić nowe kwiatuszki
Gosiu,ja je zostawię w gruncie ,obrzeża robię trochę podwyższone,bo moje gliny przy wielkich ulewach nie przepuszczają tak dobrze wody,pozdrawiam
Ulciu,narcyzy już stare,mają parę lat ,kupiłam taki worek 4 kg i od tej pory są i są,zobaczymy co wyjdzie z tej rabaty,,bo rośliny muszą się rozrosnąć,buziaczki dla Ciebie
Justynko,masz rację jest piękna .tylko dużo jest i pracy ,pozdrawiam
Iwonko,tak się rozpycham z tym ogrodem ,że dzieci nie będą miały gdzie grać w piłkę ,bo ja im po troszkę zabieram ,buziaczki dla Ciebie
Aniu,anym na wiosnę wszystko nam się podoba ,bo tacy jesteśmy spragnieni,cudownych snów i pięknego dzionka ,życzę
- asta6265

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Martuniu, wiosna piękna, kolorowa - ten czerwony jaskier powalający, a nowa rabatka
Lubię takie podwyższone rabaty, mają swój urok i są bardzo praktyczne.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
-
koziorozec

Gosiu, zawsze pomogę ,
Małgosiu,nie wykopuję ,najwyżej padną,miłej nocki życzę
Beatko,nawet nie mamy czasu jej sie dokładnie przyjrzeć tak jest teraz pracy ,dobrze ,że robi się zdjęcia ,to wtedy człowiek się na chwilę zatrzyma,u mnie dzisiaj było pięknie,miłej nocki życzę
Małgosiu,ma przezimować .a co będzie to nie wiem ,bo teraz kupiłam
pięknych snów życzę
Aniu,mieczyków nie wsadzaj jeszcze,ale te wszystkie Twoje wysiane zahartuj i wysadź ,u mnie wszystkie są w gruncie
,pozdrawiam
Kasiu,wiśnia wypuściła obok pęd ,ja go odcięłam i mam 2 takie same wiśnie i obie pięknie kwitną,jaskry tez bardzo lubię,buziaczki dla Ciebie
Ewciu,ja myślałam ,że jestem najbardziej do tyłu z nadążaniem
,ale trochę mi lepiej że nie jestem sama,też przydał by mi się pomocnik,też nie nadążam
Dorotko,ja też fruwam ,mam przesyłki i nic w ogrodzie nie robię oprócz soboty ,bo wtedy nie pakuję,cudownych snów i pięknych dni

Małgosiu,nie wykopuję ,najwyżej padną,miłej nocki życzę
Beatko,nawet nie mamy czasu jej sie dokładnie przyjrzeć tak jest teraz pracy ,dobrze ,że robi się zdjęcia ,to wtedy człowiek się na chwilę zatrzyma,u mnie dzisiaj było pięknie,miłej nocki życzę
Małgosiu,ma przezimować .a co będzie to nie wiem ,bo teraz kupiłam
Aniu,mieczyków nie wsadzaj jeszcze,ale te wszystkie Twoje wysiane zahartuj i wysadź ,u mnie wszystkie są w gruncie
Kasiu,wiśnia wypuściła obok pęd ,ja go odcięłam i mam 2 takie same wiśnie i obie pięknie kwitną,jaskry tez bardzo lubię,buziaczki dla Ciebie
Ewciu,ja myślałam ,że jestem najbardziej do tyłu z nadążaniem
Dorotko,ja też fruwam ,mam przesyłki i nic w ogrodzie nie robię oprócz soboty ,bo wtedy nie pakuję,cudownych snów i pięknych dni
-
koziorozec

Aniu,te rabaty podwyższone zabezpieczają rośliny w czasie dużych opadów ,bo moje gliny nie przepuszczają tak szybko wody i rośliny rosną jak w stawie i jak to długo trwa to giną ,po drugie trawa tak mi nie wchodzi do rabat ,jak tego nie ma to trzeba ciągle ją pilnować bo się pcha do rabat,pozdrawiam

Marto[/b tyle Małgoś cię odwiedza że można się pogubić
]Kupiłam wczoraj w Tesco piwonię skusiła mnie bo ładnie się zapowiada.Niestety jak to w większości tego typu sklepów oprócz nazwy peonia ogrodowa nie ma więcej informacji.
-
koziorozec

Gosiu,tak się kupuje w marketach ,chociaż w niektóry są nazwy,a Małgoś rzeczywiście dużo ,ale ogólnie dużo imion się powtarza,buziaczki dla Ciebie