Wiejski ogród cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród cz.15

Post »

Tereniu wieje, ale na szczęście nie ma żadnych szkód. Poza tym sypie a to dobre dla roślin. Miłej soboty :wit
Ewcia a Ty masz słup na działce? bo ja na szczęście nie - jedynie na horyzoncie :) mało agresywne pnącze to chyba jednoroczne, ale za to pomału rośnie :( u mnie przy Wydziałem Ogrodniczym były słupy obrośnięte dławiszem, ale ktoś nad tym czuwał ;:204

Tak dzisiaj jest w ogrodzie i w polu!

Obrazek
Obrazek
Amator renet ;:215
Obrazek
Obrazek
Obrazek

a w domu .....

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Olgo ale jak odpuścisz to potem jest gorzej; u mnie na szczęście prószy i śniegu nie ma tak dużo. Po takiej zimie mięśnie jak na siłowni ;:224 . Trzymaj się dzielnie!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, już byłam na działce, nie jest źle, pochowałam, co zostało i czekam na spokój na dworze, bo na razie jeszcze dmucha, choć nie tak strasznie jak wczoraj, a tak w ogóle to cudne to pierwsze zdjęcie, choć takie wietrzne i zimowe :wit
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mam wzdłuż działki takie grube słupy z metalu chyba sa okropne i gładkie ciekawe co sie po nich powspina dławisz chyba nie ma czepnych gałązek. Widzę, że zima już na całego u Ciebie brrrr
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maska pisze:
Obrazek
Marysiu co to za kwiatuszek :?: kształt jakby do hortensji podobny :?
fajne zimowe fotki ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko Szczec. to dobrze że na działeczce spokój, może to zróżnicowanie terenu daje taki efekt i pewnie sąsiedzi zabezpieczyli swoje przedmioty ruchome ;:306 Chciałam Wam zatrzymać kawałek swojego wiatru :D
Ewciu dławisz po latarni bardzo ładnie się wił, tylko zielona było na górze, a na dole z czasem robił się coraz starszy pieniek. Jeżeli te słupy nie są na Twojej posesji to nie wiem czy powinnaś je obsadzać? raczej na tej stronie posadź rząd roślin jakie lubisz i najlepiej dość gęsto może być jednolity a może różnokolorowy :lol:
Iwonko Bruks. to jest wilczomlecz. Kupiłam kiedyś taki maluśki - popatrz
Obrazek
rośnie już półtora roku i caluśki czas kwitnie ;:333 rośnie w górę właśnie widzę jaki była rozłożysty kiedyś. Ten drugi padł.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,upiekłam dzisiaj po raz pierwszy pierniczki,przyjechała wnuczka i razem we trójkę wykrawaliśmy foremkami różne wzory,(ciasto zrobiłam wczoraj)dzieci miały uciechę bo to ciasto jak plastelina i dzieci doskonale sobie dawały radę ,ja pilnowałam piekarnika i zrobiliśmy duuużo ciasteczek,trochę zjedzone było na poczekaniu,trochę dam wnuczce i wnukom i reszta będzie do kawy,tak jak mówiłaś że jak nie zjemy to się utrzymają do świąt,ale chyba zjemy wszystkie,cały dzień miałam bardzo pracowity,bo ciasteczka ,obiad i stroiki,a teraz jedziemy odwieźć wnuczkę do Krakowa i potem na imieniny,kołomyja okropna,a na polu zamiecie i zawieje,droga będzie trudna,pozdrawiam :wit ;:196
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu u Ciebie taka zima, a u mnie ani grama śniegu.
Dzisiaj od rana do godz.12-tej ostro pracowałam na działce, bo było całkiem przyjemnie i nawet chwilami świeciło słońce. Nie musiałam nawet używać rękawiczek, bo nie było wcale zimno. Potem jednak zerwał się się nieprzyjemny, mocny wiatr i trzeba wracać do domu.
Wilczomlecza lśniącego też mam. W tej chwili to taki olbrzym, że zimę musi spędzać na klatce schodowej przewieszony przez balustradę. Latem stoi na balkonie i zajmuje 1/5 jego długości (6 metrowej). Najchętniej bym się go pozbyła, ale kto przygarnie takiego kolczastego giganta.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
halinowska
200p
200p
Od: 16 wrz 2010, o 23:37

Post »

Marysiu - piękny ten wilczomlecz i taki energetyczny (coś mnie ostatnio wzięło na energetyczne obrazki), ale wszystkie dzisiejsze zdjęcia są zachwycające! U nas dalej zawierucha, nie chce się wychodzić z domu.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marto ja też upiekłam pierniczki one na drugi dzień twardnieją, a potem jak poleżą to znowu miękną. U mnie małych cukierników nie ma więc przetrwają do świąt. Upiekę jeszcze norymberskie ale te trochę później bo idą jak woda. A i oczywiście dojrzewa piernik sześciotygodniowy który tydzień przed świętami będzie pieczony i przekładany powidłem, albo morelową marmoladką.
Miałaś miłe dni ja muszę czekać na kolejne wnuki, bo te się zestarzały i takie wypieki ani wieś ich nie interesuje. U mnie ucichło więc może jak przejedziecie kawałek to pogoda się zmieni. Spokojnej i bezpiecznej drogi życzę ;:196
Lidziu wierzyć się nie chce gdym Cię nie znała..... ;:306 Dzisiaj już nie ma śnieżycy ale wczoraj wiało i sypało z każdej strony.
Przed godziną byłam w ogrodzie jest cicho powiedziałabym ciepło jak na ostatnie dni i pięknie świeci księżyc...

Obrazek

Ja też mam duży wilczomlecz (ale kwitnie zupełnie inaczej i się rozsiewa), a ten chyba jest zmodyfikowany genetycznie, bo rośnie pomalutku, czy Twój też ma takie kwiatki? Takie duże rośliny przynosiliśmy zawsze na uczelnię i tam miały dobre warunki. Więc może córka weźmie do zakładu pracy :D
Halinko ja też już łagodnie wchodzę w kolory, jeszcze trochę i trzeba będzie zacząć wspominać. na razie robię porządki w zdjęciach i muszę przyjąć jakąś metodę wspominania :lol:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

a właśnie myślę, że porobię sobie katalogi roślin bo już sama nie wiem gdzie co mam i jakie rośliny, wspominać będzie łatwiej :wit
Piękny rogalik :wit
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, u mnie też cieplej się zrobiło i już tak nie wieje... Nawet spokojnie ten wicher przeszedł przez ogród, wszystko na swoim miejscu zostało... A, że ciepło ponoć ma być, to jeszcze nie nie okryłam roślin... Czekam na większe mrozy... I spokojniejszy dzień...
A Księżyc cudnie Ci pozował... ;:138
Fotki mam podpisane miesiącami i latami, każdy w osobnym folderze... Ale i tak za tyle lat, to już mi się nie sprawdza... Ostatnio zaczęłam je grupować tematycznie, ale to sporo pracy i ciągle coś mnie od niej odciąga... Chyba będę to robić zupełnie w zimie...
I jeszcze muszę jakoś zaznaczać te fotki, które już wykorzystałam... :wink:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu!...patrzę i nie dowierzam...taka zima u Ciebie. U mnie śniegu jeszcze nie ma , a temp. na plusie.Wiatry oczywiście mnie nie ominęły , ale w lubuskiem dość łagodnie Ksawery przelaciał.
Domowe kwiatki ...rozgrzały duszę... ;:108
Wilczomlecz uroczy. ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu uwielbiam Twoje zdjęcia krajobrazów i nieba.... czy zachody słońca, czy zdjęcie nocne z księżycem w roli głównej , wyglądają zjawiskowo ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko chronologicznie też mam, ale właśnie bierze mnie na tematycznie, Poza tym muszę kiepskie zdjęcia wyrzucić a resztę zgrać na dysk zewnętrzny, ale tylko najlepsze.
Dorotko właśnie marzy mi się taki układ i tematyczny i katalog, ale czasu brak bo skupić się trzeba.
Nie wieje i nawet nie sypie, śliczna zima! tak mogłoby być na święta. Mówisz że ma być ocieplenie, bo piszą że u nas ma być zima, a na zachodzie ciepło jesiennie - no zobaczymy :roll: Ja wolałabym taką fajna śnieżną zimę niż huśtawki ciśnieniowo-pogodowe!
Bogusiu widzisz jakbyśmy w różnych strefach klimatycznych żyły, a w Cieszynie tak niedaleko i też bezśnieżnie :oops:
U nas jeszcze jutro straszą wiatrem :? Jeszcze udało mi się coś aktualnego na rozgrzanie duszy znaleźć ;:196
Agnieszko bardzo dziękuję za Twoje miłe słowa ;:196
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Na zewnątrz zima, a w domu kwiaty ;:oj
Śliczne zdjęcie księżyca :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”