Mój kawałek marzeń cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kawałek marzeń cz.2

Post »

Danusiu dziękuję ;:196
Na pewno sobie wyobrażasz moją radość z córci... tym bardziej, że widziałam ten test i był naprawdę trudny :roll: Także jest super :heja
Buźka!

Madzia dziękuję ;:196
Córcia to moja duma...bardzo się cieszę z jej wyniku :heja
Mój warzywniak i jego konstrukcja pewnie wyjdą w praniu:) A przepis na sernik banalnie prosty w wykonaniu i bardzo dobry:)
0,5 kg sera białego
4 serki Danio waniliowe
1 cukier waniliowy
2 galaretki cytrynowe (rozpuszczone w 2,5 szklankach wody)
2 galaretki truskawkowe ( rozpuszczone w 2,5 szklankach wody)
paczka herbatników maślanych

Ser, serki Danio i cukier wymieszać, dodać rozpuszczone i wystudzone galaretki cytrynowe i wstawić do lodówki aby się trochę zesztywniało :) Na blaszce poukładać herbatniki i wylać ser z lodówki, poukładać owoce (jakiekolwiek) i na wierzch zalać dwoma galaretkami truskawkowymi:)
Smacznego!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko jaki ser kupujesz? Bo to ma duże znaczenie. Wypróbowałam już kilka i nie wszystkie są dobre :)
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Dzień dobry :wit Buziaczki z zaśnieżonego Lubicza ;:196
Przepis na sernik bardzo prosty i bardzo zachęcający ;:215
Kawusia ;:304
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko gratuluję zdolnej córci ;:167
Przepis na serniczek spisałam, mój eM uwielbia serniki na zimno, więc każdy nowy przepis mile widziany . Twój zapowiada sie przepysznie :D
U mnie wreszcie biało, dotarł śnieg i jest piękna styczniowa aura :D Mam nadzieję, ze nie zrobi się zaraz breja, bo temperatura dosyć wysoka.....
Miłego dnia, buziaki ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Grażynko pogratuluj córci a dla mamy wielkie ;:196
Sernik mówisz? znając mojego eM dzisiaj również zasugeruje że mogłabym go zrobić na weekend ;:224
Serniki na zimno uwielbiamy latem, do tego świeże owoce ;:170
Ściskam mocno życząc szybkiego dnia w pracy a później już tylko błogi weekend :tan
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię Grażynko zimowo. Dziś już piąteczek i kolejny weekend przybliżający nas do wiosny :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Grażynko!
Dołączam do gratulacji, a Tobie życzę dalszych sukcesów!
Czy u Ciebie wciąż szaro-buro? U mnie śnieg popłynął, ale jakoś nie rozpaczam ;-)) Byle do wiosny :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Dzień dobry w sobotnie popołudnie :wit

Fantastyczny dzień dzisiaj... piękne słoneczko od rana i relaks :D To właśnie w sobotę lubię najbardziej... wolne i luzik :D
Jutro szkoła więc dzisiaj ładuję akumulatory;)
A co koło Was?

Madziula, ja kupuję ser z Krzemienia , który jest twardszy od standardowych...i ten najbardziej mi smakuje, jest w kostkach po 0,5 kg :D A czy Ty pamiętasz, ze u mnie są Twoje hortenki? :D
Weekend to jest to:)
Monia jak Ci mija sobota?;) Skusiłaś się na serniczek?
Aguniu dziękuję bardzo ;:196
Sernik faktycznie jest pyszny i u mnie znika w mig :D Jak wypróbujesz to daj znać;)
Aguniu u mnie aura dzisiaj typowo wiosenna... złe ubranie dostosowałam dzisiaj do biegania :lol: Przybiegłam mokra jak szczur :lol: a teraz sobie odpoczywam i spędzam czas na FO z Wami ;:196
I bardzo dobrze mi z tym!
Aguś jak się czuje Gabrysia? Mam nadzieję, że w porządku ;:196
Agulka ;:196
Świeże owoce w lecie to fantastyczna sprawa... ale nie tylko w lecie;) Właśnie teraz kiedy tak nam brakuje tego smaku to ja wyciągam te smaki lata z zamrażarki i normalnie... się rozkoszujemy;) Specjalnie zamrażam je na tacce w całości aby się nie ciapały, pycha! A Ty się skusiłaś?
Kasiulka :wit
Dzięki za córcię ;:196 U mnie dzisiaj fantastyczna aura... normalnie wiosenka za drzwiami;)
Szukałam dzisiaj wiosennych kwiatów ale szczerze powiem, że ceny na razie bardzo wywindowane i nie kupiłam :D Poczekam na przeceny.. stanowczo za bardzo zdzierają :lol:....normalnie to do mnie niepodobne 8-) Bużka!

A jak mam gorsze dni to.... siadam na tarasie i się wczuwam :D

Obrazek
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Grażynko, rozsiadłam się u ciebie na krzesełku z kawałkiem pysznego serniczka :wink: hihihi ;:196
Gratulacje dla córki, z tego co piszesz to twoja jest w tym samym wieku co moja Gośka :D Od września gimnazjum, starsza już w drugiej klasie......jak ten czas leci....
Udało i mi się dzisiaj pospacerować po ogrodzie :D Z roślinami nie ma tak źle, najbardziej ruszyły róże, ale myślę, że nie będzie już takich silnych mrozów, żeby im zaszkodziły :roll: Normalnie, aż się lepiej czuję! :D
Miłego odpoczynku.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piszę szczerze i z ręką na sercu:
:oops: pamiętam, ale nawaliłam z frekwencją na forum i myślałam że już je gdzieś wydałaś i wstydziłam się zapytać. :oops:
U mnie dzisiaj gorzej niż wczoraj i przedwczoraj. Może śniegu już nie ma, deszcz przestał też lać, za to mgła jak w horrorze. Od rana do wieczora. Także rozsiadłam się wygodnie w fotelu u Ciebie na tarasie. A co! Tutaj słońce no i hooorteeenki!!!
A jak tam zakończyłaś sprawę traw ? Dokupywałaś coś jesienią? Czy może jeszcze ostatecznej decyzji nie podjęłaś?
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Reniu:wit
Smakował Ci serniczek?;)
Dziękuję za córcię;) Faktycznie czas leci szybciutko...i właśnie najbardziej widać to po dzieciach;)
Przynajmniej ja mam takie odczucie;)... ale szczerze nie zawracam sobie tym głowy, bo cóż to zmieni?
Ja się czuję młodo :D
Pogoda dzisiaj bardzo trudna i nawet z trawnika zrobiło się lodowisko ;:oj Strach gdziekolwiek wyjść :roll: I do tego bardzo silny wiatr... brrr :roll: Spokojnego wieczoru!

Madzia :wit
Oczywiście, że nie wydałam przeznaczonych dla Ciebie hortenek... wiedziałam, że Twoja nieobecność to tylko chwilowa sytuacja ;:196 Nigdy inaczej nie myślałam :lol: .. także spoko ;:333 Na wiosnę się umówimy :wink:
Pogoda u mnie.. brak słów :D
Trawy, które miałam przeznaczone na tło hortenek posadziłam na razie w innym miejscu... bo nie do końca jestem przekonana, ze dokładnie ten gatunek traw chcę tam mieć;) Na wiosnę zdecyduję!
Pozdrawiam z lodowej krainy :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana jesteś ;:168 .
A jakie trawy w końcu kupiłaś? Ja też rozmyślałam nad dokupieniem kilku. Już nawet miałam jakieś w koszyku ale ostatecznie postanowiłam się jeszcze zastanowić :) U mnie też lodowo. Lodowy deszcz padał. Niby śnieg leży ale zamarznięty. Pogoda okropna. Jak już jest śnieg i mróz to mogłoby wyjść jeszcze ;:3 . Śnieg się wtedy tak cudownie błyszczy.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Faktycznie czas leci szybciutko...i właśnie najbardziej widać to po dzieciach;)
Przynajmniej ja mam takie odczucie;)... ale szczerze nie zawracam sobie tym głowy, bo cóż to zmieni?
Ja się czuję młodo
To dokładnie tak, jak ja :D
Masz bardzo fajne hortensje wokół tarasu :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Grażynko, witam zimowo! :wit
Jak się czujesz? Dojechałaś bezpiecznie do pracy?
U nas warunki trudne, bardzo trudne...
Widok otoczenia Twojego tarasu zawsze przyprawia mnie o szybsze bicie serca... okryłaś w tym roku hortensje czy pozostawiasz je same sobie?
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko :wit Dzisiaj u mnie szaro buro i minus 6. Przyszłam się rozsiąść wśród Twoich hortenek. Tak mnie oczarowały że dopiero dzisiaj dopatrzyłam się pięknej lilii. Czy ona pachnie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”