choć Gold Bar też bardzo ciekawy
Moja glebo terapia cz. 6 .
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja glebo terapia cz. 6 .
Też sobie zerknęłam na tego Morning Light i wcale się nie dziwie ze się wam podoba bo jest bardzo ładny
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś,piękne masz latarenki,nie wiem jak to się stało,ze nie widziałam ich dotychczas.Możesz zdradzić czy były drogie?
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Wszyscy coś działają w ogródkach, tylko nie ja
Agnieszko, czytam że wywaliłaś jednego wiciokrzewa i posadziłaś w zamian powojniki. Ciekawe...czy będziesz z tej zmiany zadowolona?
Mnie tez chodzi po głowie wywalenie jednego wiciokrzewu, głównie ze względu na mszyce....
Agnieszko, a powojnik Madame J.C. jak długo masz? Mam go w planach, ciekawe ile na takie cudo jak u Ciebie będę musiała czekać...
Buziaki
Agnieszko, czytam że wywaliłaś jednego wiciokrzewa i posadziłaś w zamian powojniki. Ciekawe...czy będziesz z tej zmiany zadowolona?
Mnie tez chodzi po głowie wywalenie jednego wiciokrzewu, głównie ze względu na mszyce....
Agnieszko, a powojnik Madame J.C. jak długo masz? Mam go w planach, ciekawe ile na takie cudo jak u Ciebie będę musiała czekać...
Buziaki
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Dzień dobry w piątek, piąteczek , piątunio
daffodil Asiolku kochany myślę , ze zdążysz jeszcze wszystko zrobić , wszak dopiero druga dekada lutego .
Mamy jeszcze cały marzec .... Ja też dużo nie robię , ponieważ boję się , ze jeszcze mogą wrócić mrozy , więc działam zachowawczo
Wiciokrzewy wywaliłam dwa , o te :

Oprócz mszyc , które były w pakiecie z wiciokrzewami , łapały one w ostatnim roku jakiegoś grzyba .
Wyglądało to bardzo nieciekawie . Mam nadzieję , że będę zadowolona z tej zmiany .
Co do Madame to na zdjęciach , które pokazywałam był to jej drugi sezon u mnie .
Nie dość , że sadzonkę kupiłam w markecie za niecałe 10 zeta , to trafiła mi sie fajna odmiana
Nie wiem jak będzie w tym roku , ponieważ wiatrzysko połamało mi podporę pod niego , niszcząc pnącze doszczętnie
Buziaki !!!
malgocha1960 Gosiu latarenki skupuje namiętnie na pchlim targu .
Co prawda nie wszystkie są w najlepszym stanie , ale wystarczy trochę dobrych chęci , farba , czasem jakaś szybka u szklarza i są ok
Ta najwyższa ma pewnie z 50-60 cm i kosztowała ok 20 zł .
Dla Ciebie kolejne lampiony

usa1276 Ula coraz bardziej łaskawym okiem patrzę na trawy . Tylko ten brak miejsca
Pozdrawiam .

daffodil Asiolku kochany myślę , ze zdążysz jeszcze wszystko zrobić , wszak dopiero druga dekada lutego .
Mamy jeszcze cały marzec .... Ja też dużo nie robię , ponieważ boję się , ze jeszcze mogą wrócić mrozy , więc działam zachowawczo
Wiciokrzewy wywaliłam dwa , o te :

Oprócz mszyc , które były w pakiecie z wiciokrzewami , łapały one w ostatnim roku jakiegoś grzyba .
Wyglądało to bardzo nieciekawie . Mam nadzieję , że będę zadowolona z tej zmiany .
Co do Madame to na zdjęciach , które pokazywałam był to jej drugi sezon u mnie .
Nie dość , że sadzonkę kupiłam w markecie za niecałe 10 zeta , to trafiła mi sie fajna odmiana
Nie wiem jak będzie w tym roku , ponieważ wiatrzysko połamało mi podporę pod niego , niszcząc pnącze doszczętnie
Buziaki !!!
malgocha1960 Gosiu latarenki skupuje namiętnie na pchlim targu .
Co prawda nie wszystkie są w najlepszym stanie , ale wystarczy trochę dobrych chęci , farba , czasem jakaś szybka u szklarza i są ok
Ta najwyższa ma pewnie z 50-60 cm i kosztowała ok 20 zł .
Dla Ciebie kolejne lampiony

usa1276 Ula coraz bardziej łaskawym okiem patrzę na trawy . Tylko ten brak miejsca
Pozdrawiam .

- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Aga na brak miejsca chyba już wszyscy narzekamy a tu tyle jeszcze się podoba
ciężko z czegoś zrezygnować dylemat - ogrodnika maniaka
mam kolegę który namiętnie skupuje pole ma już ponad 100 hektarów dla mnie to jego hobby i moje to już pod fanatyka podchodzi
Aga ściskam mocno
ciężko z czegoś zrezygnować dylemat - ogrodnika maniaka
mam kolegę który namiętnie skupuje pole ma już ponad 100 hektarów dla mnie to jego hobby i moje to już pod fanatyka podchodzi
Aga ściskam mocno
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Oglądając letnie wspomnienia z twojego ogrodu zdałam sobie sprawę, że u mnie wszystko słabiej rośnie
Chyba muszę bardziej przyłożyć się, bo dopiero teraz widzę, że takie np. tawułki mogą wyglądać zjawiskowo
Chyba muszę bardziej przyłożyć się, bo dopiero teraz widzę, że takie np. tawułki mogą wyglądać zjawiskowo
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguś ja, gdy słyszę o wiciokrzewach, to zawsze widzę je w duecie z mszycami..... choć podobno są odmiany, które tych paskud nie przyciągają....
Widok tarasu z latarenkami wspaniały
Masz piękną kolekcję tych rozweselaczy..... uwielbiam lampiony.... pod każdą postacią 
Widok tarasu z latarenkami wspaniały
- agatka123

Dziękuję Ulce , Iwonce i Agusi za przemiłe wpisy
Pogoda u mnie taka sobie , ale zamierzam przyciąć trawy i może coś jeszcze ? Chyba pod sekator pójdzie Rdestówka Auberta bo strasznie się rozrosła .
Nie wiem tylko czy już można ją ciąć ? Zaraz doczytam .
Moja wiosna jeszcze bardzo nieśmiało daje pierwsze znaki ... , ale coś już jest

Pogoda u mnie taka sobie , ale zamierzam przyciąć trawy i może coś jeszcze ? Chyba pod sekator pójdzie Rdestówka Auberta bo strasznie się rozrosła .
Nie wiem tylko czy już można ją ciąć ? Zaraz doczytam .
Moja wiosna jeszcze bardzo nieśmiało daje pierwsze znaki ... , ale coś już jest

Już wiosenka u Ciebie, Aga! Jakże miło popatrzeć na pierwsze kwiatunie... ja jeszcze czekam 
Owocnej soboty życzę!
Owocnej soboty życzę!
- agatka123

Agnieszko jakże cieszą te pierwsze nieśmiałe kwiatuszki , nieważne że nie są w ulubionych kolorach , że takie mizerne . Ważne , że są
Dajesz niezłego kopa do działania . Tyle już zrobiłaś , a ja się lenię
Udanego dnia 
Dajesz niezłego kopa do działania . Tyle już zrobiłaś , a ja się lenię
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Agnieszko miałam ten Rdest i to roślina nie do zdarcia.
Jeszcze ze dwa lata po wykopaniu walczyłam z wybijającymi z ziemi odrostami
Ja przycinałam dość mocno, bo i tak w sezonie przyrastał z sześć, siedem metrów.
Rodzina "nienawidziła mnie", gdy kazałam im wywozić te "spaghetti"
Trochę brakuje mi jego białych, ażurowych kwiatuszków, ale przynajmniej nie martwię się, że zniszczy pokrycie dachu.
Jeszcze ze dwa lata po wykopaniu walczyłam z wybijającymi z ziemi odrostami
Ja przycinałam dość mocno, bo i tak w sezonie przyrastał z sześć, siedem metrów.
Rodzina "nienawidziła mnie", gdy kazałam im wywozić te "spaghetti"
Trochę brakuje mi jego białych, ażurowych kwiatuszków, ale przynajmniej nie martwię się, że zniszczy pokrycie dachu.
- misiaczekm

- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Och... u Was na południu to już prawdziwa wiosna...!!
- E-mienta
- 500p

- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę, że fan klub latrenkowy całkiem spory. Śliczne są to i nie dziw, że wszyscy się nimi zachwycają. Dobrze, że masz ten psi targ, czasami coś się trafi w godnej cenie, a i wartość sentymentalna rośnie jak się samemu takie "cuś" do cudowności doprowadzi.
I ja z rozmarzenie oglądam miskanty, ale przeraża mnie ich wielkość w stosunku do mojego areału.
I ja z rozmarzenie oglądam miskanty, ale przeraża mnie ich wielkość w stosunku do mojego areału.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiosna faktycznie nieśmiało pojawia się w ogrodach. Pierwsze kwiatki cieszą chyba najbardziej, prawda? U mnie cebulki wystawiają noski, ale do kwiatków jeszcze daleko
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Aguś, a co planujesz w miejsce wiciokrzewu? Tak pięknie wyglądało wejście... Mój wiciokrzew bez mszyc ale za to w minione lato jakąś chorobę grzybową złapał i nie wyglądał za dobrze...