Moja rabatka2- perdii
- zielonajagoda
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja rabatka2- perdii
Wyjątkowo piękna ta lilia pod hortensjami
, ja też snuję się po domu i nic mi się nie chce, pod wieczór mam wizytę u kardiologa, zobaczymy co tam znowu mi wynajdzie ciekawego 
Życzę żeby same dobre rzeczy Ci znalazł
Niech Twoje dobre serducha będzie zdrowe i mocne jak dzwon 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie też było dość gliniasto w warzywniku. Sieję od lat żyto, potem przekopuję i zmiana jest wyraźna. Przekonałam się, gdy poszerzyłam nieco grządki-kopać w tym nowym miejscu ledwie się dało. Widłami amerykańskimi. Co roku jest lepiej 
To cieszę się że posiałam żyto.Wiosną przekopie-MY (tzn. M przekopie, ale ładniej brzmi w liczbie mnogiej
) dawałam obornik,ale przecież nie mogę co roku rozkładać go w ogrodzie. Muszę zrobić kompostownik i wtedy będzie lepiej. I tak jak sobie przypomnę początki to jest teraz eldorado.Jednak człowiekowi zawsze mało.Jak to mój ukochany M mówi, żeby wszędzie była taka czarniutka ziemia 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kompostownik to nieoceniony skarb
Co roku sporo kompostu wysypuję na warzywnik, ale przede wszystkim kopcuję róże i sypię w doły pod nowe rośliny. Dużo tego powstaje, bo oprócz zielska i trawy wrzucam tam obierki i resztki warzyw, a także popiół z ogniska.
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Chyba wszyscy mamy lenia .. aby do wiosny .. Ja w lutym pojadę do ogrodnika może spotkam tez tak piękne lilie a na tego liliowca chętnie bym się wymieniła bo takiego nie mam choć już dwa razy go zamawiałam .. Też mam kompostownik bo bez kompostu to musiałabym używać sztuczny nawóz a ja wolę wydać kasę na kwiaty .. ..
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Gosiu
Ale lilia jest prześliczna.
Martagonki, te moje, mają znacznie drobniejsze kwiatki niż pozostałe odmiany lilii.
Czy w nowym awatarku masz zdjęcia swoich wnucząt ?
Ładna gromadka, podziwiam i troszkę zazdroszczę. U mnie wciąż pod tym względem nic nie widać.
Dziękuję Krysiu za identyfikację i za pochwałę moich skarbeczków.To moje wnuki.Trzech chłopaczków i najmłodsza dziewczynka.
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Hej hej Gosieńko, po zrobieniu ekg lekarz stwierdził że jeszcze żyję, ale żeby żyło mi się lepiej, dopisał jeszcze jeden lek do kompletu
A kompostownik to dobra rzecz
Miłego dnia
A kompostownik to dobra rzecz
Miłego dnia
Mam podobną lilię , moja nazywa się Hiawatha , też jest ciemna możliwe , że Twoja to ta sama odmiana.W necie w grafikach też ją różnie pokazują , od jasnej czerwieni po ciemny burgund .
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Przybiegłam od Ewuni i idę oddać się lekturze pt. twoja ogrodowa przygoda 
Witaj Agnieszko
Miło że zajrzałaś do mojego skromnego ogrodu.
-
Alutka1963
- 100p

- Od: 15 lis 2009, o 20:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu!
Tutaj też Ci bardzo podziękuję za nasiona, dotarły całe i w ogromnej ilości (72szt.).
Serdecznie pozdrawiam.
Tutaj też Ci bardzo podziękuję za nasiona, dotarły całe i w ogromnej ilości (72szt.).
Serdecznie pozdrawiam.
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu Masz śliczne lilie a ten liliowiec to po prostu cudo
Skąd go masz? Łatwy w uprawie?
Michał witaj. Cieszę się że mnie odwiedziłeś
Liliowiec jest bardzo łatwy w uprawie. Kupiłam w sklepie ogrodniczym.Karpa nie jest zbyt duża,ale przypomnij się na koniec sierpnia to może już będzie co dzielić. W tamtym roku zakupiłam ponad 50 sztuk liliowców.Zobaczymy które przetrwają.Mam nadzieję że wszystkie bo zrobiłam im namiot z włókniny.