Mój jest Ten kawałek podłogi...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój jest Ten kawałek podłogi...

Post »

Marysiu mi się z furczakiem kojarzy bo on tak fajnie furczy :lol: Fakt pewnie teraz już będę wiedziała jak się nazywa ;:138
Renatko przyjdzie i do Ciebie bo on lubi miododajne kwiatki.

Martuś dla Ciebie:

Obrazek

Mówisz żebym założyła wątek jak ja u Was wypsztykałam się z najładniejszych zdjęć :roll: :lol:
Pozdrawiam. Beata.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Budleja boska.
Załóż, załóż, ogród w zimowej odsłonie to też ogród :wink: a i domowe rośliny można pokazać :wink: No i za chwilę wiosna, nie ma innej możliwości. Nienawidzę zimy :twisted:

Zuziu, szczególnie hosta Blue Mouse Ears zwróciła moją uwagę. Idę jej poszukać u Ciebie.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beata! Budleja oszałamiająca. Mam kupioną w sierpniu, ale to maleńki knypek przy Twojej!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Marginetka
500p
500p

Post »

Następnym razem niech Ci Beata pokaże zdjęcie Bartusia, gdzie z tyłu pyszni się ww. budlejka, jest wyższa od dziecka :wink: Ona pewnie młoda jest ale rośnie na ziemi 2 klasy 8-)
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak blisko mieszkam, a mam dwa razy gorszą ;:185
Swoją drogą taki Bartuś to jeszcze większa ozdoba ogródka! ;:215
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Marginetka
500p
500p

Post »

Zgadzam się :D Fajny synek się Beatce trafił :lol:
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p

Post »

Martuś na jak klasy 2 skoro mam klasę trzecią :lol: . Fakt. Wszystko u mnie sadzone jest na kompoście zmieszanym z ziemią rodzimą. Jeżeli mam bardziej "żarty" egzemparz to dostaje pod korzenie placek krowi ;:224

Budleja 2 letnia i w tym roku była wyższa odemnie ;:224 no ale to nie takie dziwne bo wszystko jest większe ;:138 Renia jak wychodzi z mojego domu zawsze żegna się ze mną tymi słowami "cześć malutka". :;230

A Bartusia w krzakach Wam nie pokażę. Musicie do mnie przyjechać ;:168
Pozdrawiam. Beata.
Marginetka
500p
500p

Post »

O, coś pomieszałam z tą klasą, no ale jak krowi placek dajesz, to jest prawie 2 :lol:
Mam budleję fioletową, różową i żółtą... tzn. patrząc na termometr bardzo chciałabym nie pisać o nich w czasie przeszłym :?
A Bartusia to mam w skrzynce pocztowej, o! ;:113
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p

Post »

Ja kupiłam 2 niebieską i fioletową. Pani potwierdziła i ne etykietce tak było. Wyszło jak zwykle :roll: 2 niebieskie. Na inne kolory na razie miejsca brak.

A ja mam Bartusia teraz pod kwiatem. Renzal wie co pod kwiatkiem w pokoju u mnie stoi :;230
Pozdrawiam. Beata.
Marginetka
500p
500p

Post »

Pytanie co to za kwiatek?
Moje kwitły i się zgadzają.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marta - dzięki Tobie dowiedziałam się, że w ofercie Mariusza jest też biała lawenda i przetaczniki, choć wgryzałam się w nią 2 wieczory. Jest koszmarnie nieczytelna i nie chodzi mi tu wcale o łacinę.
Dopisałam tę lawendę i 3 przetaczniki, ale wciąż nie wiem, zamawiać, czy nie... Takie nieciekawe opinie były w ubiegłym roku, a znów teraz obserwuję owczy pęd sugerujący zupełnie inną sytuację. ;:202 ;:202 ;:202
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Kochana masz cudowny ,sielski ogród ...zakochałam się w tych łanach irysów .Robią nieprawdopodobne wrażenie rosnąc w takiej grupie ;:167
Widzę też inne podobieństwa ...hosty,hortensje ,dzwonki ,piwonie,orliki ,jeżówki .Ciesz się ,że mieszkam daleko ;:306 Ale czuję się u Ciebie jak w domu :lol:
Na początku wątku widziałam fotkę dzwonków białych ,niebieskich i takich błękitnych ...siałaś ,czy to bylina ?
I hortensje niebieska i różowa z płodnymi kwiatami w środku co to za jedne ? Ogrodówki ?
Pozdrawiam serdecznie ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko! Nawet się nie musiałam zastanawiać! ;:183

Ja już chwilowo nic więcej nie zamawiam. ;:185 Poszalałam na całego w BR, poszalałam z nasionkami, poszalałam na jesieni i teraz jedynie zacznę grasować po Waszych ogródkach ;:175 No może pozwolę sobie kupić coś w prezencie od M-a ;:170
Marginetka
500p
500p

Post »

Danusiu, dziękuję ;:196
Dzwonki siałam, jeśli tylko przeżyją to wiosną Ci wyślę, to bylina. Hortensje to ogrodówki, wszystkie sadziłam w ubiegłym roku, zobaczymy jak sprawią się w tym roku, muszę poczytać jak się tnie ogrodowe i bukietowe.
Małgosiu, również przestudiowałam Mariusza wątek sprzedażowy. Dwa lata wcześniej wszyscy byli zadowoleni, rok temu tylko Ci, którzy zamawiali rośliny dostępne od ręki. Jeśli zamówię to tylko rośliny, na które nie trzeba czekać. Nie mam szans zdobyć u siebie większej ilości odmian żurawek, host, przetaczników itd. jak w mojej liście, także zaryzykuję.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Kochana jak będziesz miała sadzonki z fioletowych ,niebieskich i białych irysów chętnie przygarnę a masz irysy syberyjskie ?Ja mogę podesłać irysy w różu wysokie i chyba 5 kolorów irysa pumila jak nie masz i kilkanaście gatunków dzwonków +wierzby... zrobimy małą wymiankę :lol:
Ja właśnie dostałam odpowiedź od Mariusza i wszystko co chcę będzie i mam zarezerwowane ;:138 Właśnie przetaczniki,rozchodniki wspaniałe i perovskie ;:167 Idę dalej studiować tą ofertę ;:65 Przetaczników też ma kilka odmian będziemy dzielić i marcinki ale nie wiem czy lubisz ,ja kocham ;:173
Z ogrodowymi mam problem wcale ich nie tnę ;:185 a bukietowe o 10 cm wyżej niż rok wcześniej ;:333
marzenia się spełniają! Dana
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”