Annar - mój ogród.
- baasik
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Annar - na razie szkółka...
Aniu sąsiadko
- przyszłam z rewizytą, obejrzałam tylko parę stron i bardzo podoba mi się to co widzę
Wrócę wieczorkiem, bo teraz muszę lecieć popracować 
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wpadłam z rewizytą i nie mogę wyjść ze zdziwienia gdzie ja byłam ,że nie znam Twojego ogrodu
a jest co oglądać i podziwiać
.Będę wracać do Ciebie !

- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Aniu
ale u Ciebie kolorowo, cudne astry, marcinki, przepiękne zawilce a muchomor jak malowany.
Wpadnę znowu jeśli pozwolisz.
- byna
- 500p

- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Fajnie, że siejesz nasiona lilii. Nigdy nie próbowała, bo zawsze obrywam zawiazane, żeby większe rosły cebule. Jedynym wyjatkiem były martagony, które posiałam i są już drugi rok. W sierpniu, kiedy je przesadzałam były wielkości paznokcia małego palca. Ciekawe kiedy zakwitną ?
- baasik

Aniu, obejrzałam wszystko
- wspaniałą masz kolekcję roślin. Oczywiście szczególnie podobają mi się te, które sama lubię czyli liliowce - obłędne, piękny zbiór bodziszków, lilii i kosaćców. Pozostałe rośliny także piękne, z przyjemnością będę Cię podglądać 
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aniu
Piękne ,urokliwe zdjątka
Róże się nie poddaja jesieni i jeżówki też Ci jeszcze pięknie kwitną
Piękne ,urokliwe zdjątka
- persymona
- 200p

- Od: 7 mar 2012, o 15:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widziałam u Ciebie piękny dereń kousa. Czy on Ci owocuje??? Jeśli tak to czy owoce są smaczne
dużo o nim słyszałam a ten Twój wygląda zachwycająco
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Mój mały raj- ogród Magdy
Witaj Aniu
Musiałam najpierw trochę wiadomości i zdjęć z Twojego pięknego ogrodu nadrobić, ale już jestem na bieżąco, zachwycając się jego jesiennymi odsłonami...
Pozdrawiam!
A
Musiałam najpierw trochę wiadomości i zdjęć z Twojego pięknego ogrodu nadrobić, ale już jestem na bieżąco, zachwycając się jego jesiennymi odsłonami...
Pozdrawiam!
A
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
baasik - Dziękuje bardzo i zapraszam. Zimą to będzie więcej wspominek i publikacji zdjęć tego co już byłobaasik pisze:Aniu sąsiadko- przyszłam z rewizytą, obejrzałam tylko parę stron i bardzo podoba mi się to co widzę. Wrócę wieczorkiem, bo teraz muszę lecieć popracować
Aniu, obejrzałam wszystko - wspaniałą masz kolekcję roślin. Oczywiście szczególnie podobają mi się te, które sama lubię czyli liliowce - obłędne, piękny zbiór bodziszków, lilii i kosaćców. Pozostałe rośliny także piękne, z przyjemnością będę Cię podglądać
Największą mam kolekcję liliowców, a potem kosaćców, z tymże dużo to nowe nabytki i nie wiem czy zakwitną na wiosnę.
Lilie kocham i wsadzam je gdzie tylko znajdę miejsce, a bodziszki przy okazji - bo to bardzo wdzięczne roślinki.
marpa pisze:Wpadłam z rewizytą i nie mogę wyjść ze zdziwienia gdzie ja byłam ,że nie znam Twojego ogrodu a jest co oglądać i podziwiać.Będę wracać do Ciebie !
marpa- dziękuję i zapraszam ponownie
stasia_ogrod - serdecznie zapraszamstasia_ogrod pisze:Aniuale u Ciebie kolorowo, cudne astry, marcinki, przepiękne zawilce a muchomor jak malowany.
byna - w tym roku tez chcę posiać martagony. Duże cebule są bardzo drogie, więc spróbuję siew by mieć za kilka lat łan.byna pisze:Fajnie, że siejesz nasiona lilii. Nigdy nie próbowała, bo zawsze obrywam zawiazane, żeby większe rosły cebule. Jedynym wyjatkiem były martagony, które posiałam i są już drugi rok. W sierpniu, kiedy je przesadzałam były wielkości paznokcia małego palca. Ciekawe kiedy zakwitną ?
anabuko1 - róże cały czas w formie, a jeżówka to już tylko jedna pokazuje urok swoich kwiatków.anabuko1 pisze:Aniu![]()
Piękne ,urokliwe zdjątka
persymona - nie widziałam owoców na moim i nigdy nie jadłam owoców derenia kousapersymona pisze:Widziałam u Ciebie piękny dereń kousa. Czy on Ci owocuje??? Jeśli tak to czy owoce są smacznedużo o nim słyszałam a ten Twój wygląda zachwycająco
aguniada -witajaguniada pisze:Witaj AniuMusiałam najpierw trochę wiadomości i zdjęć z Twojego pięknego ogrodu nadrobić, ale już jestem na bieżąco, zachwycając się jego jesiennymi odsłonami...
Pozdrawiam!A
- baasik

Aniu - chętnie pooglądam zimową porą te wszystkie piękności
Z liliami postępuję podobnie, a bodziszki lubię, bo zazwyczaj są wytrzymałe i niekłopotliwe
Z liliami postępuję podobnie, a bodziszki lubię, bo zazwyczaj są wytrzymałe i niekłopotliwe
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, u mnie jeżówki aż tak ładnie nie rosną.
Może to kwestia gleby. Powinnam bardziej zadbać o lepszą ziemię dla nich
- Annar13
- 1000p

magda1975 - Niech ci dobrze rosną roślinkimagda1975 pisze:Piękne rośliny,polecam.ZAMAWIAJCIE.
baasik - na razie pogoda dopisuje i oby była jak najdłużej, zimy to ja wcale nie lubiębaasik pisze:Aniu - chętnie pooglądam zimową porą te wszystkie piękności![]()
Margo2 - Być może jest to stanowisko, u mnie na wiosnę grubo nasypałam kompostu, bo likwidowałam stary kompostownik.Margo2 pisze:Aniu, u mnie jeżówki aż tak ładnie nie rosną.
Ale mam wrażenie, że te 'normalne-starsze' odmiany rosną lepiej ;)
A co robiłam ostatnio ?
Poczyściłam ogród, powycinałam przekwitnięte pędy i wykopywałam dalie
Na szczęście mam piwnicę do przechowywania, ale tego jest tak dużo, że oddam chętnym połowę karp na wiosnę
Jeśli ktoś chce, koniecznie niech się przypomni

I zostały jeszcze tulipanki, bo koszyków mi zabrakło, a w miejscowym sklepie dostawa dopiero w poniedziałek
A dalej to mi się nie chce jechać
- baasik

Ale miałaś kopania
i będziesz miala na wiosnę
Dlatego ja już nie mam dalii...zresztą nigdy u mnie nie były piękne
Tak zima jest niefajna
- choć u mnie na górkach potrafi wyglądać fascynująco 
Dlatego ja już nie mam dalii...zresztą nigdy u mnie nie były piękne
Tak zima jest niefajna
- Annar13
- 1000p