Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grzesiu nad oczkiem są dwie roślinki. Ta po prawej to krwawnica / rośnie dziko / a ta druga to rdest - z lewej.
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Niewiele zostało już do zebrania w moim ogrodzie, ale jeszcze jakiś czas będę się cieszyć owocami. Tym bardziej że zaczęły owocować maliny odmiany Polana. A i mój niechorujący pomidorek ma jeszcze sporo owoców i nawet znalazłam na nim jeszcze kwiaty.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zapraszam wszystkich na wędrówkę po Beskidach w nowym temacie - Widoczki z Beskidów w Off topic. :lol: :lol: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko u Ciebie jest tak pięknie , że aż żal kończyć spacerek :cry: Tyle tu pieknych kwiatów , a owoce :shock: cały czas spacerując podjadałam. Wyśmienite i jakie wszystko "wirtualnie soczyste" .
Dziękuję kochana za te doznania ;:79
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39

Post »

Mniam.. zrobiłam się głodna..
Lecę coś przegryźc i zaraz wracam :lol:
Grzegorz B

Post »

Grażynko, ale Ty masz owoców :shock: . Czy wszystkie wykorzystujesz :?: , bo u mnie to się większość niszczy :oops:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu staram się żeby nic nie zostało zmarnowane. Czego sama nie przerobię i nie skonsumuję to rozdaję znajomym, przyjaciołom, a także tym, których znam ze spotkań w sklepie a nie mają działki.Głównie emerytom i rencistom, bo nie stać ich na takie zakupy.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Iwciu&Patyrku - witam w moim ogródku i zapraszam na częstsze wędrówki po kogrobuszu. Nie tylko owocami ten ogródek stoi. Może coś się wam spodoba? :lol: :lol:

Barbarko - to nie kończ spacerku i poczęstuj się wcześniejszymi owocami - coś jeszcze zostało. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

O ile się nie mylę to masz rajską jabłoń?Co robisz z owoców?>Ja moje robię w zalewie słodko-winnej.Wspaniała przekąska
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ja zagotowuję całe jabłuszka z sokiem z cytryny jako dodatkiem. A w tym roku chcę zrobić dżemik z dodatkiem soku z pomarańczy.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Rzadko bywam u Ciebie Grażynko bo dostaje zadyszki od takiego szybkiego biegania i nie nadążam za Tobą. Owoce przepiękne, a ta czerwona papryka, aż ślinka cieknie. I jak tu człowiek może się odchudzać jak zobaczy coś takiego. Od samego patrzenia to na pewno bym nie utyła, ale to tak zaostrza apetyt.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kryseczko to nie papryka ale pomidorki paprykopodobne - jednak nie zmienia to faktu, że są pyszne. :) :)
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39

Post »

Co nam się spodobało?
Wszystko!!!!!
Przepiękne kwiaty a zwłaszcza liliowce... tak by mi się marzyły...
Ale najbardziej ze wszystkich kwiatów podobała mi się fuksja. Takiej pieknej jeszcze nigdzie nie widziałam. A spektakł był nieziemski. Jaka to odmiana? My mamy fuksję .. ale taka czerwono - fioletową. W tym roku kupioną.. mam nadzieję, że przetwa zime :roll:
Awatar użytkownika
Paula
100p
100p
Od: 10 lip 2007, o 23:18

Post »

;:8 mniammm... Grażynko bardzo lubię spacerować po Twoim kogrobuszu ;) ale, żeby takie smaczne widoki... jak mi się marzy taki winogron... :roll:
największe szkodniki w moim ogródku to ... moje dzieciaki ;)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Dla mnie Grażynko, to też są letnie widoki :D Mam wrażenie, jakby na pierwszych dwóch zdjęciach z poprzedniej strony, Twój busz się lekko rozstąpił...;) Piękne ujęcia :D
Owoce też zaczynają się latem :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Chatte - masz rację , mój busz zaczyna się przerzedzać, bo wycięłam już część przekwitniętych kwiatów. U mnie większość już zakończyła okres kwitnienia i czas się przygotować na wiosnę. Trochę zaszalałam i nakupiłam tulipanów, narcyzów i krokusów. Więc zobaczymy. Trochę też przerabiam grządki kwiatowe, bo rośliny zaczęły przerastać się nawzajem.

Paula - to żaden problem. Kup tylko winorośl i posadż pod ścianą od południowej lub zachodniej strony a do dwóch lat już będziesz zbierać pierwsze grona.

Iwcia&Patyrek - cieszę się że wam się podobało. Mam jeszcze trochę roślin na zbyciu, więc jeśli chcecie to dajcie znać na pw.Fuksja która tak wam się podoba, była kupiona w zeszłym roku. Ciężko się zimuje, ale można ją utrzymać trzymając w umiarkowanym cieple i słabiutko podlewając zimą. Niestety nie znam odmiany, bo kupiłam ją na targowisku.

Zapraszam wszystkich do wątku o grzybach - jest na co popatrzeć.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”