Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grzesiu nad oczkiem są dwie roślinki. Ta po prawej to krwawnica / rośnie dziko / a ta druga to rdest - z lewej.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Niewiele zostało już do zebrania w moim ogrodzie, ale jeszcze jakiś czas będę się cieszyć owocami. Tym bardziej że zaczęły owocować maliny odmiany Polana. A i mój niechorujący pomidorek ma jeszcze sporo owoców i nawet znalazłam na nim jeszcze kwiaty.

Zapraszam wszystkich na wędrówkę po Beskidach w nowym temacie - Widoczki z Beskidów w Off topic.

Zapraszam wszystkich na wędrówkę po Beskidach w nowym temacie - Widoczki z Beskidów w Off topic.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko u Ciebie jest tak pięknie , że aż żal kończyć spacerek
Tyle tu pieknych kwiatów , a owoce
cały czas spacerując podjadałam. Wyśmienite i jakie wszystko "wirtualnie soczyste" .
Dziękuję kochana za te doznania
Dziękuję kochana za te doznania
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- Iwcia&Patyrek
- 500p

- Od: 5 sie 2007, o 20:39
-
Grzegorz B
- kogra
- Przyjaciel Forum

Grzesiu staram się żeby nic nie zostało zmarnowane. Czego sama nie przerobię i nie skonsumuję to rozdaję znajomym, przyjaciołom, a także tym, których znam ze spotkań w sklepie a nie mają działki.Głównie emerytom i rencistom, bo nie stać ich na takie zakupy.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Iwciu&Patyrku - witam w moim ogródku i zapraszam na częstsze wędrówki po kogrobuszu. Nie tylko owocami ten ogródek stoi. Może coś się wam spodoba?
Barbarko - to nie kończ spacerku i poczęstuj się wcześniejszymi owocami - coś jeszcze zostało.

Barbarko - to nie kończ spacerku i poczęstuj się wcześniejszymi owocami - coś jeszcze zostało.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Ja zagotowuję całe jabłuszka z sokiem z cytryny jako dodatkiem. A w tym roku chcę zrobić dżemik z dodatkiem soku z pomarańczy.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kryska
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rzadko bywam u Ciebie Grażynko bo dostaje zadyszki od takiego szybkiego biegania i nie nadążam za Tobą. Owoce przepiękne, a ta czerwona papryka, aż ślinka cieknie. I jak tu człowiek może się odchudzać jak zobaczy coś takiego. Od samego patrzenia to na pewno bym nie utyła, ale to tak zaostrza apetyt.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- kogra
- Przyjaciel Forum

Kryseczko to nie papryka ale pomidorki paprykopodobne - jednak nie zmienia to faktu, że są pyszne.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Iwcia&Patyrek
- 500p

- Od: 5 sie 2007, o 20:39
Co nam się spodobało?
Wszystko!!!!!
Przepiękne kwiaty a zwłaszcza liliowce... tak by mi się marzyły...
Ale najbardziej ze wszystkich kwiatów podobała mi się fuksja. Takiej pieknej jeszcze nigdzie nie widziałam. A spektakł był nieziemski. Jaka to odmiana? My mamy fuksję .. ale taka czerwono - fioletową. W tym roku kupioną.. mam nadzieję, że przetwa zime
Wszystko!!!!!
Przepiękne kwiaty a zwłaszcza liliowce... tak by mi się marzyły...
Ale najbardziej ze wszystkich kwiatów podobała mi się fuksja. Takiej pieknej jeszcze nigdzie nie widziałam. A spektakł był nieziemski. Jaka to odmiana? My mamy fuksję .. ale taka czerwono - fioletową. W tym roku kupioną.. mam nadzieję, że przetwa zime
- kogra
- Przyjaciel Forum

Chatte - masz rację , mój busz zaczyna się przerzedzać, bo wycięłam już część przekwitniętych kwiatów. U mnie większość już zakończyła okres kwitnienia i czas się przygotować na wiosnę. Trochę zaszalałam i nakupiłam tulipanów, narcyzów i krokusów. Więc zobaczymy. Trochę też przerabiam grządki kwiatowe, bo rośliny zaczęły przerastać się nawzajem.
Paula - to żaden problem. Kup tylko winorośl i posadż pod ścianą od południowej lub zachodniej strony a do dwóch lat już będziesz zbierać pierwsze grona.
Iwcia&Patyrek - cieszę się że wam się podobało. Mam jeszcze trochę roślin na zbyciu, więc jeśli chcecie to dajcie znać na pw.Fuksja która tak wam się podoba, była kupiona w zeszłym roku. Ciężko się zimuje, ale można ją utrzymać trzymając w umiarkowanym cieple i słabiutko podlewając zimą. Niestety nie znam odmiany, bo kupiłam ją na targowisku.
Zapraszam wszystkich do wątku o grzybach - jest na co popatrzeć.
Paula - to żaden problem. Kup tylko winorośl i posadż pod ścianą od południowej lub zachodniej strony a do dwóch lat już będziesz zbierać pierwsze grona.
Iwcia&Patyrek - cieszę się że wam się podobało. Mam jeszcze trochę roślin na zbyciu, więc jeśli chcecie to dajcie znać na pw.Fuksja która tak wam się podoba, była kupiona w zeszłym roku. Ciężko się zimuje, ale można ją utrzymać trzymając w umiarkowanym cieple i słabiutko podlewając zimą. Niestety nie znam odmiany, bo kupiłam ją na targowisku.
Zapraszam wszystkich do wątku o grzybach - jest na co popatrzeć.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki