Ranczo Nokły cz. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ranczo Nokły cz. 5.

Post »

Teresko, Tadziu pewnie, że cały czas kibicuje Waszym poczynaniom i mam nadzieję, że zawitam kiedyś w Waszych progach :) ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I ja podziwiam wprost młodzieńcza sprawność Tadeusza. Pozazdrościć, pozazdrościć. ;:oj
Ten traktorek to chyba stacjonarnie na Nokły przeznaczony bo Kijany to chyba teren za trudny maja. A wlaśnie co planujecie na tę skarpę? Ogromna się być wydaje.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Teresko i Tadziu - podpisuję się obiema rękami pod słowami podziwu i uznania w poprzednich postach. ;:180

Rewelacja! ;:111
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
terraza
100p
100p
Od: 15 sty 2012, o 16:29

Post »

Dzisiejsza, sobotnia pogoda jakże inna od wczorajszej zachęca do tego by odpowiedzieć miłym przyjaciołom którzy nas odwiedzają.

Ewo, masz rację że wygląda dumnie... Tego pojazdu pewnie nie zamieniłby na rumaka bo naprawdę ułatwia mu pracę i już wymontował licznik kilometrów z nóg ;:65

Dario, domek latem będzie letniskowy a zimą ... zimowy. Zobaczymy jakie będzie jego przeznaczenie. Skarpa będzie wykorzystana w zimie, będziemy mieli gdzie zjeżdżać na sankach. A póki co widok na wąwóz jest piękny o tej porze roku a skarpę trzeba uporządkować.

Barbaro, powoli idziemy do przodu ale nie na tempo. Dziękujemy za odwiedziny.

Mariolko, wczoraj po raz ostatni było w ogrodzie koszone ( w tym roku) ale na przyszły rok będzie nowa trawa i zapraszamy na bezpłatny kurs kwalifikacyjny obsługi kosiarki celem uzyskania uprawnień.
Tadeusz bujał w obłokach i dlatego wszystko mu tak idealnie wychodziło ale na ziemi też nie gorzej się spisuje.
Mariolko, na razie jest plac budowy a kwiatki zdążymy posadzić ale najpierw trzeba uprzątnąć. Najważniejsze że jest dach i się nie leje.
Tym razem dowartościowałaś nas - faktycznie, za nami pracowity sezon. Dzięki ;:3

Geniu, miło że nas odwiedzasz, dziękujemy za pozdrowienia.
Jest mi miło, że popierasz mój pomysł z ciągniczkiem - teraz jest o wiele lżej.
Pozdrawiamy.

Danusiu i Andrzeju, dziękujemy za odwiedzinki, zapraszamy częściej z tej racji że macie naprawdę blisko i jesteście przez nas zawsze mile widziani. Pozdrawiamy i życzymy realizacji Waszych planów.

Mariolo, dziękujemy za słowa uznania i wsparcie duchowe. Nie da się ukryć ze jest za nami troszkę pracy ale jest efekt. Najważniejsze, jak już wcześniej wspomniałam, że jest dach i jesienne deszcze nam nie groźne.

Tereski i Tadeuszu, nie da się ukryć, że ten rok mieliśmy naprawdę pracowity i pewnie dlatego tak szybko minęła nam wiosna i lato.
Dlatego marzymy o odpoczynku - pewnie w zimie to będzie.

Zenobiusz, dziękujemy za gratulacje i pochlebne opinie o naszej pracy. No tak, teraz można często kosić ale z tą powierzchnią koszenia - to lepiej nie przesadzać ;:185

Beatko, cieszymy się, że nam kibicujesz a to jest dla nas doping. ;:63 Wprawdzie progów u nas jeszcze nie ma (chociaż są futryny) ale będziesz mile widzianym przez nas gościem. Serdecznie zapraszamy do dalszego wspierania i odwiedzin.

Ewuniu - no tak, "młodzieńcza sprawność" - pięknie to brzmi... ;:211 a przy tym pracowitość i pomysłowość. Są już pierwsze efekty ale jeszcze dużo przed nami. Powoli, powoli...
Ten traktorek to tylko w Nokły, tutaj, na szczęście, nie miałby co robić. Skarpa jest dosyć duża ale to stanowi ona z wąwozem cały urok tego miejsca. Planujemy ją zagospodarować, tym bardziej że jest to zbocze słoneczne.

Helenko, bardzo nam miło, że podpisujesz się obydwiema rękami pod słowami podziwu i uznania dla naszej pracy. A najbardziej by nas cieszyło gdybyś zobaczyła to własnymi oczami - a przecież jest taka możliwość. Dlatego jeśli będziesz w tych stronach - serdecznie zapraszamy.

Wczorajszy dzień spędziliśmy w ogrodzie w Nokłach by popracować i nacieszyć się piękną, jesienną pogodą (jakże inną od dzisiejszej).

Tak wyglądał ogród w blaskach jesiennego słońca:

Obrazek

Obrazek

A może by tak jeszcze poopalać brzuszek...
Obrazek

Kolory jesieni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zimowity - kwiaty jesieni.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie wiedziałam że zimowity pachną ale trzeba uwierzyć
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kwiaty w ogrodzie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiamy. Tereska i Tadeusz.
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

O dzięki Wam wiem jak te kwiaty się nazywają :) u nas na ogródkach też widziałam ziemowity :)
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Jestem pod ogromnym wrażeniem jak Wam sprawnie poszła ta budowa. Bardzo ładny dom i to pełnowymiarowy w ciągu jednego sezonu. Zimowity śliczne - mam nadzieję, że ta nazwa jeszcze na wyrost :wink: Pozdrawiam ciepło i życzę dużo energii do pracy.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witam Teresko , Tadziu o rany już jest dach ale tempo... ;:215 muszę dorwać jakiś pojazd i zobaczyć na własne oczy he,he a i drzwi już są jak byłam to jeszcze nie było ich...
muszę napisać komin fantastyczny widziałam ;:138 Tadziu

...a ziemowity to jakieś giganty ...ło matulu... fantastyczne... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Teresko i Tadziu, udało mi się odnaleźć Wasz wątek.
Zaznaczam i wracam do lektury, mam dużo do nadrobienia.
Tadziu, czy mam zabezpieczać na zimę małe szczepione iglaczki, które kupiłam na zlocie :?:
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42

Post »

Pięknie w Nokłach i duży postęp w nowym miejscu. Jeszcze trochę, a będzie tak samo pięknie jak w Nokłach. ;:333
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Teresko, Tadziu trzymam za słowo ;:215 - wpraszam się do Was wiosną gdy będziecie organizowali spęd grupy lubelskiej w Nokłach. Za mocno Was lubię aby spotykać się raz w roku na zlocie - nie mogę się tylko zdecydować kogo lubię bardziej - Tereskę czy Tadzia ;:223 - uff, dobrze, że mogę grupowo ;:306 ..... ;:196
Awatar użytkownika
terraza
100p
100p
Od: 15 sty 2012, o 16:29

Post »

DARIO- dziękujemy za spacer po naszych ogrodach. Zimowity przekwitły ale jak na razie nie zapowiedziały zimy.

ANNO- dziękujemy za życzenia. Domek wyszedł taki jak widać, oby tylko udało się go wykończyć. Zapraszamy do odwiedzenia nas by zobaczyć nasze dokonania "na żywo".

MISIU- dziękujemy za odwiedziny, jako najbliższa sąsiadka powinnaś (razem z mężem) przynajmniej raz w tygodniu kontrolować nasze poczynania. Informujemy, że wejście do budynku już jest ułatwione a wewnątrz są posadzki i możesz śmiało śmigać.

ANKA-dziękujemy za spacer po ogrodzie, mamy nadzieję, że nie zasnęłaś podczas spaceru. Przy okazji, jeśli będziecie w pobliżu - zapraszamy.
Wszystko co małe wymaga szczególnej troski (iglaczki również) i okrycie ich jedliną nie zaszkodzi.

DANUSIU- dziękujemy za odwiedziny, staramy się aby w Kijanach było podobnie jak w Nokłach. W przyszłym roku mamy zamiar skupić uwagę na zakładaniu ogrodu, tym bardziej że jest o wiele mniejszy niż Nokkły - dobrze bo my starsi.

MARIOLKO- dziękujemy za odwiedziny. My dotrzymujemy słowa i serdecznie zapraszamy w przyszłym roku na Luberlszczyznę. Duży pokój rezerwujemy dla Ciebie, nie jest jeszcze wykończony, ale jak widzisz posadzka pod nogami i dach nad głową już jest a i o spanie już zadbaliśmy.

Do tej pory pokazywaliśmy nasz budowany budynek od zewnątrz, teraz na zakończenie tegorocznych prac budowlanych chcemy w wielkim skrócie pokazać jak powstawał nasz budynek od wewnątrz.

Tak wyglądało wnętrze budynku jesienią ubiegłego roku;

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sprzątania działki wokół domu zajęło nam w ubiegłym roku dość dużo czasu , tak w tym czasie wyglądało jego otoczenie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przykładowy dzienny urobek archeologiczny:

Obrazek

Początki prac demontażowych starego budynku rozpoczęliśmy gdy tylko można było wiosną wejść po długiej zimie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wyłania się zarys nowego małego pokoju:

Obrazek

Dalsze prace wyburzeniowe:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zarys dużego pokoju po zakończeniu wyburzeń:

Obrazek

Obrazek

Pomieszczenie przyszłej łazienki:

Obrazek

Pomieszczenie przyszłego dużego pokoju( z drzwiami na taras):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Materiały gotowe do montażu sufitu:

Obrazek

Obrazek

Pomieszczenie przyszłego małego pokoju:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sufity do dalszych prac:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to MY na tle naszej pracy:

Obrazek

Obrazek

Pomieszczenia przyszłego korytarza:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Świetlik przy drzwiach wejściowych do budynku:

Obrazek

Roślinki do przyszłego ogrodu:

Obrazek

Tyle zdążyliśmy zrobić w 2013 roku, dalsze prace, tym razem wykończeniowe w bliższej i dalszej przyszłości.

Pozdrawiamy. Tereska i Tadeusz.
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42

Post »

Wow , ogrom pracy. Szybko Wam to idzie. Czekam z niecierpliwością na efekty końcowe :uszy
Arnika2
200p
200p
Od: 11 mar 2013, o 20:59

Post »

Zaniemówiłam z podziwu. Gratulacje ;:oj ;:oj ;:oj
Nie siła, lecz wytrwałość czyni wielkie rzeczy./Samuel Johnson/
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Niesamowitą ilość roboty zrobiliście ;:138
Urzekły mnie iglaczki czekające na posadzenie w nowym ogrodzie.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

A ja się tych pierwszych zdjęć przestraszyłam :oops: nie wiem, czy mój mąż zdecydował by się na taki skok jak Wy ;:224 wielki szacunek, za ogromną pracę wniesioną w ten stary budynek i widać, że będzie to piękny i wspaniały dom dla Was ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”