Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p
Od: 18 lis 2010, o 00:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

Ale piękne róże, nie ja nie mogę wchodzić do takich wątków bo zaraz chora jestem.
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit różyczki piękne u Ciebie , Ta na pierwszym zdjęciu cudowna,reszta też ;:108
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To już sobie wyobrażam ile masz kolorów na działce.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, chciałam się przywitać po powrocie ;:196
Z przyjemnością nadrobiłam zaległości- tyle pięknych zdjęć!! Róże masz cudne :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Aguś, róże sliczne, ale ... nie podpisane :roll:
A ja bym chciała wiedzieć, co to za róża na pierwszych dwóch zdjęciach, a potem ta na kolejnych trzech? ... Zresztą chciałabym znać wszystkie nazwy :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś dziękuję....powolutku azjatki ustępują miejsca innym liliom, które wspaniale pachną....ogród jest cały zasnuty wspaniałym aromatem, wieczorem aż zbyt intensywnym :D Kocham lilie i bardzo się cieszę, że wreszcie przestało padać i można się nimi nacieszyć.......wreszcie nie przez szybę :lol:

Ewuniu....ja też tak mam :lol: większość wątków to rozsiewacze kolejnych chciejstw :lol:

Aloesiku, miło mi bardzo, że podobają Ci się moje różyczki....one niestety podupadły po tych długotrwałych deszczach....wiele dosłownie gniło na krzakach :cry:

Ula faktycznie kolorków trochę jest....ale już naprawdę nie tyle co wiosną :lol:

Witaj Moniczko ;:196 bardzo się cieszę, ze juz jesteś :D Mam nadzieję, ze wyjazd wspaniale się udał :D

Izuniu już jestem grzeczną dziewczynką i podpisałam różyczki :lol: ;:196
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

Ooo to szkoda jak gniły na tych krzakach i nic nie można było zrobić :roll:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Różyczki śliczne.
U mnie większość zgniła jeszcze w pąkach przy nękających je deszczach.
Ale teraz zaczynają na nowo robić pączki, więc może nie wszystko jeszcze stracone ? :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aloesiku ale na szczęście pogoda poprawiła się, jest sporo pąków, które pięknie rozkwitają, tak, ze nacieszymy się jeszcze widokiem różyczek :D

Grażynko u mnie na szczęście pąki w świetnym stanie....ucierpiały jedynie te różyczki, które były w pełnym rozkwicie...U ciebie tworzą się już nowe pąki więc już niedługo znów będą pięknie ukwiecone krzaczki :D

Jeszcze kilka różyczek :D

Nina Weibull
Obrazek

Coral
Obrazek

Westerland
Obrazek

New Dawn
Obrazek

Obrazek

Chopin
Obrazek

Obrazek

Pnąca Don Juan
Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, dziękuję za miłe słowa ;:196
Wszystkie róże piękne, ale najbardziej podoba mi się Chopin :)
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Dziękuję, Aguś ;:196 Widzisz, Twoja Monica ma tak oryginalny kolor, że w zyciu bym się nie domysliła, ze to ona. Co do Chopina i Nostalgii miałam podejrzenia ;)
A wiesz jak się nazywa ta czerwona róża na pierwszym zdjęciu z kolejnej serii zdjęć?
I jak długo masz Don Juana? Uwiodła mnie ta róża od pierwszego wejrzenia w ogrodzie An-ki, choć u niej jeszcze młodziutka. Co za kwiaty! I zapach ...
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Agness, u Ciebie jak zwykle kolorowo-cudnie!!!! Połączenie czerwonej róży i tawułki- piękne ;:108
Róże pomimo deszczu śliczne, moje jak zmokłe kury :;230 Może jutro poprzycinam przekwitnięte kwiaty,bo troche ostatnio je zaniedbałam.... Mój Chopin dzisiaj nie wygląda tak jak przed tymi deszczami, kwiaty mokre w plamach.... Napisz jak najlepiej go przyciąć i różę Westerland?

;:196
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aguś kolekcja róż imponująca , co jedna to piękniejsza ale moje ;:167 zostaje przy Westerland która "może "lada moment wyląduje i w moim ogrodzie :heja . Pierwsza fotka urocza , połączenie tawułki z różą ;:138 reszta zdjęć jak zwykle perfekt ;:180
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś Chopina sadziłam wiosną tego roku i od razu skradł moje serce.....jest pięknym dużym krzakiem obsypanym kwiatami....aż nie mogę uwierzyć, ze to taka młodziutka róża :D

Izuniu sama czasami mam wątpliwości, czy to na pewno Monica....ale na początku jak była mniej zacieniona, to kwiatuszki były dużo bardziej pomarańczowe.....ale aż zapytam w wątku różanym....
Pierwsza różyczka to Nina Weibull....jesienią mogę się podzielić ;:196 niesamowicie płodna w kwiaty róża, śliczniutka i kwitnie calusieńkie lato ....nawet w styczniu miała kwiaty...oczywiście zlodowaciałe :lol:
Mój Doj Juan to młodziaczek sadzony wiosną....bardzo marniutki jeszcze, zakwitł 3 kwiatuszkami, mam nadzieję, ze krzaczek się wzmocni i ruszy, bo kolor jest naprawdę niesamowity....taki niespotykany, na mojej fotce wyszedł jaśniejszy.

Aniu dziękuję ;:196 Ja bardzo lubię połączenie róż z tawułkami :D tu wyszło nieco patriotycznie :lol:
Moje różyczki już obgolone z gnijących kwiatuszków....chociaż powiem szczerze, że naprawdę nie było ich wiele....jedynie kilka kwiatów na Chopinie i na pnącej....pozostałe pięknie się utrzymały....jedynie przekwitające kwiaty zamiast opadać, to sklejone wilgocią gniły na krzaczkach.
Aniu u mnie róże mocno przemarzają, więc tnę je do granicy zdrowych gałązek. Westerlandy tniesz w zależnosci jakie chcesz mieć krzewy, jeśli wysokie, to pozostawiasz dłuższe gałązki, wtedy kwiatuszki będą odrobinę drobniejsze, a jeśli obetniesz nisko jak krzaczaste, to i krzewy będą niższe, ale będą miały większe kwiaty.

Elu dziękuję ;:196 różyczek mam niewiele odmian....niestety miejsce ogranicza....chociaż kocham te kwiaty i chciałabym mieć ich znacznie więcej...
Westerland to też i moja ukochana różyczka :D Mam 2 krzaczki, jedna pięknie rośnie, druga jaksą taka marniejsza....może jeszcze do jedzonka pod korzeniami się nie dobrała :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, Chopin jest bardzo elegancki!!
Udanej niedzieli ;:196
AFRYKA
Mój ogród.