a ciekawe, jak długo będzie rosła ta wiśnia od tej jednej gałązki do takiego drzewa, jak wkleiła Krysia!
ogród Agaty (sure) - cz.2
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.2
No, mój palmowy niestety też w cieniu. Może powinnam go gdzieś przesadzić, chciałabym się doczekać kwitnienia... 
a ciekawe, jak długo będzie rosła ta wiśnia od tej jednej gałązki do takiego drzewa, jak wkleiła Krysia!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agato, trawek chyba nie pokazywałam. To jakieś pojedyncze. Postaram się obfocić.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Sure

No bo jakoś nie kojarzyłam Twojego ogrodu z trawkami! A chętnie obejrzę, pokazuj! 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Agato, marne 3 na krzyż (dosłownie) i to w wieku przedszkolnym.
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dzięki za zdjęcia.
Muszę kupić jakąś trawkę wyższą niż mam teraz na tył rabaty. Zastanawiam się co wybrać. Musi to być coś mało ekspansywnego, bo już mam dosyć ciągłej walki z rozrastającymi się roślinami. W dodatku wiem ile wysiłku zajmuje podzielenie karpy trawy. Muszę używać siekiery.
Muszę kupić jakąś trawkę wyższą niż mam teraz na tył rabaty. Zastanawiam się co wybrać. Musi to być coś mało ekspansywnego, bo już mam dosyć ciągłej walki z rozrastającymi się roślinami. W dodatku wiem ile wysiłku zajmuje podzielenie karpy trawy. Muszę używać siekiery.
- Sure

Justyno, pochwal się nimi, tak czy inaczej!
Małgosiu, a pokazywałaś tę rabatę z trawką? Wybór jest spory, a ostatnio przeglądałam w necie nawet poradnik na temat traw...
Małgosiu, a pokazywałaś tę rabatę z trawką? Wybór jest spory, a ostatnio przeglądałam w necie nawet poradnik na temat traw...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Margo2

Pokazywałam. To jest moje ostatnie dzieło, ale już planuję zmiany.
Mam posadzonego na tyłach nutkaja, obok hortensję, prawdopodobnie limonkę, floksa i kalinę watanabe.
Ale że mam limonkę także po drugiej stronie nutkaja, to pomyślałam że tę obok floksa przeniosę na zupełnie inną rabatę. Floksa przesune bliżej nutkaja. Kalinę też, a za nią wsadzę wysoką trawę.
Ostatnio naprawdę padło mi na nie.
Mam posadzonego na tyłach nutkaja, obok hortensję, prawdopodobnie limonkę, floksa i kalinę watanabe.
Ale że mam limonkę także po drugiej stronie nutkaja, to pomyślałam że tę obok floksa przeniosę na zupełnie inną rabatę. Floksa przesune bliżej nutkaja. Kalinę też, a za nią wsadzę wysoką trawę.
Ostatnio naprawdę padło mi na nie.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
U mnie palmowy rósł obok jałowca, może to mu zaszkodziło 
- Sure

Małgosiu, znalazłam ja kilka stron wcześniej, tę przy żywopłocie. Kalina rośnie do 2m, też ją mam, tylko małą, na lekko kwaśnej glebie. Moja jest akurat w towarzystwie świecznic. W pobliżu tez mam trawy, ale niskie (hakonechloa)..
Ewo, a w czym jałowiec mógł mu zaszkodzić? Jakoś się nie lubią?
Ewo, a w czym jałowiec mógł mu zaszkodzić? Jakoś się nie lubią?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Margo2

Ja czytałam, że ona rośnie do 1,5m. Dlatego chcialam za nią trawę. Zresztą zobacz u mnie zdjecie poglądowe 
- Sure

No zobaczyłam.. moim zdaniem trawkę zawsze można wkomponować, jest naprawdę duży wybór... 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ciemierniki wolą zasadową glebę, a opadające igły mogły ją zakwaszać. Zbyt bliskie sąsiedztwo(a takie było
) na pewno powodowało brak wilgoci u mniejszej rośliny. Ot, głupstwo strzeliłam i tyle 
- Sure

No to swój koniecznie muszę przesadzić, bo też może mieć za kwaśno... 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pod moim wielkim iglakiem w bliskim sasiedztwie, trzyma sie tylko hortensja ktora pnie sie po nim. Proso, irga i tujopisy - nic wiecej nie przetrzymuje. Tak jak Ewa mowi, za sucho jest.