Ogródek chatte - cz. 10, wiosna 2011
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek chatte - cz. 10, wiosna 2011
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Izuniu jeśli te róże wytrzymują mrozy i ewentualne błędy w uprawie to z pewnością wybaczę im krótkie kwitnienie
.
A przetacznik robi furorę na Forum
Ale jest tego wart - naprawdę. ;
No i wkrótce będzie czarodziejkowo-przetacznikowo w wielu ogródkach 
A przetacznik robi furorę na Forum
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izuś róże kwitną mi już mocno, kilka już wkleiłam.
Kwitną mi od Ciebie lilie królewskie i gożdziki a na czasie już w kolejce jest gailardia.
Jak będziesz przycinać te blado fioletowe róże to wsadż patyczka w ziemię, może się ukorzeni.

Kwitną mi od Ciebie lilie królewskie i gożdziki a na czasie już w kolejce jest gailardia.
Jak będziesz przycinać te blado fioletowe róże to wsadż patyczka w ziemię, może się ukorzeni.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Izuniu twój Victor Verdier ma bardziej ciemny kolor od mojego nie potrafię ująć jego koloru ale jest bardzo ciekawy odcień.
- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Ten przetacznik ząbkowany dobry zrobiłby dywan różom,szczególnie w czerwonym kolorze chociaż myślę,że każdej róży byłoby dobrze w takim towarzystwie.
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Wchodzę, patrzę i oczom nie wierzę?
Gdzie jest mój post?
Napisałam wczoraj długi post, odpowiadając wszystkim, do Tosi włącznie. Post został wysłany, a ja poszłam spać. Co się stało w nocy? ...
Dziwne rzeczy
No trudno, spróbuję odtworzyć odpowiedzi wieczorem, a teraz chciałam Wam pokazać pewnego bladawca. Nie ukrywam, że nie darzę jakąś szczególną miłością bladawców, ale ten podbił moje serce!
Za jedyny komentarz niech będą słowa, że żadne zdjęcia, nawet dobrym aparatem,. nie oddadzą urody tego kwiatu, a mój aparat jest gorszy od tego w komórce, a i komórka nie robi cudownych zdjęć
Za trzy lata zawziętej walki o życie tej róży, taka mnie oto spotkała nagroda

Gdzie jest mój post?
Napisałam wczoraj długi post, odpowiadając wszystkim, do Tosi włącznie. Post został wysłany, a ja poszłam spać. Co się stało w nocy? ...
Dziwne rzeczy
No trudno, spróbuję odtworzyć odpowiedzi wieczorem, a teraz chciałam Wam pokazać pewnego bladawca. Nie ukrywam, że nie darzę jakąś szczególną miłością bladawców, ale ten podbił moje serce!
Za jedyny komentarz niech będą słowa, że żadne zdjęcia, nawet dobrym aparatem,. nie oddadzą urody tego kwiatu, a mój aparat jest gorszy od tego w komórce, a i komórka nie robi cudownych zdjęć
Za trzy lata zawziętej walki o życie tej róży, taka mnie oto spotkała nagroda

- camellia

- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Jaki piękny kolorek. Jak jej na imię? A ta na ostatnim zdjęciu w tle?
- mag

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Jak lukrowa dekoracja tortu weselnego
Przepiękna dekoracja... szkoda tylko, że lawendy w tle nie zgrały się w czasie z kwitnieniem 
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izo cudowna róża. Ostatnio marzy mi się kupić jakąś piękną różę ale nigdzie nie ma nic ciekawego 
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Brałem, co dawałaś na słowoa chciałes właśnie multiflorę?
Jesteś pewna, że ten błękitny irys to syberyjski
A inkarwillę posieję pod warunkiem, że zdobędę nasiona
Wiesz może, jak nazywa się ten wczesny liliowiec?
- chatte
- Przyjaciel Forum

Neli, jasne, do Ciebie to tylko rośliny wąskie i wysokie
Zakonotowałam ;)
Niestety moje historyczne cienia nie mają i mieć nie będą. Tylko tyle, co same sobie zrobią
Jakoś muszą sobie radzić. Ale generałowi chyba jakiś lekki cień w połudbnie zafunduję ...
Victor to moja popisowa róża
Kwitnie obficie bez względu na to, czy zima była sroga, czy łagodna, czy są mszyce, czy nie 
Gabi, no to jakbyś go już miała
Celinko, super, że przetacznik nie przerwał kwitnienia
Teraz rzeczywiście co dzień rozkwitają nowe róże
Ewelinko, w moim oczku raczej trudno dostrzec "przejrzysty lazur", ale na lilie można się zapatrzeć
Rechot żab zaś co wieczór kołysze mnie do snu ...
Dziękuję za wiersz
Jadzieńko, co dać? Cień generałowi? Zamierzam, ale dopiero jesienią, teraz to niemożliwe.
Chyba masz rację, te temperatury skracają żywot kwiatów. Podobno od przyszłego tygodnia ma być trochę chłodniej
Przetacznika siwego też mam
Tosiu, będziesz miała! Zapisałam
Niestety moje historyczne cienia nie mają i mieć nie będą. Tylko tyle, co same sobie zrobią
Jakoś muszą sobie radzić. Ale generałowi chyba jakiś lekki cień w połudbnie zafunduję ...
Victor to moja popisowa róża
Gabi, no to jakbyś go już miała
Celinko, super, że przetacznik nie przerwał kwitnienia
Teraz rzeczywiście co dzień rozkwitają nowe róże
Ewelinko, w moim oczku raczej trudno dostrzec "przejrzysty lazur", ale na lilie można się zapatrzeć
Dziękuję za wiersz
Jadzieńko, co dać? Cień generałowi? Zamierzam, ale dopiero jesienią, teraz to niemożliwe.
Chyba masz rację, te temperatury skracają żywot kwiatów. Podobno od przyszłego tygodnia ma być trochę chłodniej
Przetacznika siwego też mam
Tosiu, będziesz miała! Zapisałam
- chatte
- Przyjaciel Forum

Asiu, tylko tym różom nie musiałam wyciąć ani jednej gałązki! Nigdy nie muszę
Wytrzymują suszę i wszelkie zaniedbania.
Przetacznik przywędrował do mnie z forumowego ogrodu a teraz rusza na podbój całego forum
Grażynko, widziałam!
Lilie królewskie Ci juz kwitną? A moje, nie dość, że większość znów straciła pączki po ostatnim przymrozku, to pozostałe też jakieś marne i na razie nie myslą kwitnąć
Miałam je przesadzić w przyszłym roku, ale chyba zrobię to w tym Zdaje się, że nowe miejsce im nie służy ...
Grażynko, o jakie róże Ci chodzi? Możesz wskazać zdjęcie?
Danusiu, ja też nie potrafię teraz ująć żadnego koloru, bo nie mam odpowiedniego sprzętu
Moim starym aparacikiem mi się czasem udawało. Spróbuję poszukać w ubiegłorocznych zdjęciach, tam powinien być Victor w prawdziwym kolorze
Haniu, masz rację, tylko ze on dość szybko się rozrasta i przy róży musiałby być nieustannie ciachany, dlatego waham się ... Wolę przy różach spokojniejsze rośliny
Wytrzymują suszę i wszelkie zaniedbania.
Przetacznik przywędrował do mnie z forumowego ogrodu a teraz rusza na podbój całego forum
Grażynko, widziałam!
Lilie królewskie Ci juz kwitną? A moje, nie dość, że większość znów straciła pączki po ostatnim przymrozku, to pozostałe też jakieś marne i na razie nie myslą kwitnąć
Miałam je przesadzić w przyszłym roku, ale chyba zrobię to w tym Zdaje się, że nowe miejsce im nie służy ...
Grażynko, o jakie róże Ci chodzi? Możesz wskazać zdjęcie?
Danusiu, ja też nie potrafię teraz ująć żadnego koloru, bo nie mam odpowiedniego sprzętu
Moim starym aparacikiem mi się czasem udawało. Spróbuję poszukać w ubiegłorocznych zdjęciach, tam powinien być Victor w prawdziwym kolorze
Haniu, masz rację, tylko ze on dość szybko się rozrasta i przy róży musiałby być nieustannie ciachany, dlatego waham się ... Wolę przy różach spokojniejsze rośliny
- chatte
- Przyjaciel Forum

Asiu, jej imię jest tak brzydkie, jak kwiat piękny
Nazywa się Konigliche Hoheit (w pierwszym wyrazie "o" jest z kropeczkami, ale nie mam takiej litery na klawiaturze)
Za nią widać kawałek Victora
Madziu, jaka lukrowa dekoracja!
To najszlachetniejszy kwiat, jaki widziałam!
Kolor może ... bladawy
, ale jaki kształt kwiatu, ułożenie płatków, pełny środek!
Mozna jej wybaczyć tę bladość ;)
Lawendy lubią kwitnąć z Victorem i Quinn Elizabeth
Aśka, zależy, co dla Ciebie jest ciekawe. Czasem można trafić na prawdziwą perełkę w najmniej oczekiwanym miejscu. Ja akurat kupiłam tę różę na All, bo na zdjęciu miała troche inny kolor i miała pachnieć. Rzeczywiście pięknie pachnie, ale jej urosa, mimo osmiennego koloru, przeszła moje najśmielsze oczekiwania!
Jacku, ten krzaczor może rosnąć do ponad 2 m wzwyż i wszerz
Co do irysów, to na pewno nie są japońskie. Spróbuję się dowiedzieć od ofiarodawczyni ;)
Nasiona inkarwilli dostaniesz ode mnie! Tworzy je w dużych ilościach
Niestety nie wiem, jak nazywa się ten liliowiec. Sadziła go moja mama, kiedy jeszcze dzieckiem byłam
Za nią widać kawałek Victora
Madziu, jaka lukrowa dekoracja!
Kolor może ... bladawy
Mozna jej wybaczyć tę bladość ;)
Lawendy lubią kwitnąć z Victorem i Quinn Elizabeth
Aśka, zależy, co dla Ciebie jest ciekawe. Czasem można trafić na prawdziwą perełkę w najmniej oczekiwanym miejscu. Ja akurat kupiłam tę różę na All, bo na zdjęciu miała troche inny kolor i miała pachnieć. Rzeczywiście pięknie pachnie, ale jej urosa, mimo osmiennego koloru, przeszła moje najśmielsze oczekiwania!
Jacku, ten krzaczor może rosnąć do ponad 2 m wzwyż i wszerz
Co do irysów, to na pewno nie są japońskie. Spróbuję się dowiedzieć od ofiarodawczyni ;)
Nasiona inkarwilli dostaniesz ode mnie! Tworzy je w dużych ilościach
Niestety nie wiem, jak nazywa się ten liliowiec. Sadziła go moja mama, kiedy jeszcze dzieckiem byłam
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Izuś chodzi o Sisi albo tą pod nią, zależy która jest mocniej wybarwiona w tym kolorze.
Zobacz na pw.
Zobacz na pw.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
IZULKO dać i cień i przetacznika i niebieskiego irysa syberyjskiego jak jeszcze Ci coś zostanie
No dosyć długa ta lista ,ale jak chcą dać to powinno sie brać a jak biją to uciekać
Różyczka śliczna ale jak zakwitnie szałwia to różyczka dalej będzie sobie kwitnąć . Widzę ,że niszczylistka i Twoich róż nie oszczędza a ta w tyle też śliczna czy to Viktor