Ogród Zenka cz.4
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka cz.4
Geniu u mnie od kilku dni bardzo ciepło i słonecznie , a w dniu wczorajszym dodatkowo wiał silny wiatr.
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ

Pojedyńcze kwiaty azali których pąków nie zmroziły wiosenne przymrozki.

Pozdrawiam Zenek
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zenku ty sobie żarty stroisz...jedną to ja ci mogę pokazać! a ta jest boskaZENOBIUSZ pisze:...jedna z host
a widoczek z czosnkami -śliczny, no i znowu tych berberysów ci zazdraszczam
ależ tu kolorowo
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- ZENOBIUSZ

Aga dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, hosta na zdjeciu to jedna z kilku jakie mamy aktualnie w ogrodzie .
a to jeszcze kilka host....

a to jeszcze kilka host....

Pozdrawiam Zenek
- moniczek
- 1000p

- Od: 19 sie 2010, o 17:55
Ale wielka kępa funkii
, moje dopiero z kilkoma listkami.
-
Carlos9
- 200p

- Od: 23 kwie 2011, o 15:48
Piękne i zdrowe te azalie i hosty, będą długo cieszyły oko. 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Zenku piękne widoki z ogrodu.
Hosty bardzo ładnie rozrośnięte, chyba już kilka lat rosną u Ciebie w ogrodzie?
Azalie moje tylko dwie odmiany nie zmarzły, pozostałe także kwitną pojedynczymi kwiatami, a inne wcale nie zakwitły .
Jarząb mączny ma pąki, u mnie szwedzki pięcio letni i jeszcze nie kwitnie.
Hosty bardzo ładnie rozrośnięte, chyba już kilka lat rosną u Ciebie w ogrodzie?
Azalie moje tylko dwie odmiany nie zmarzły, pozostałe także kwitną pojedynczymi kwiatami, a inne wcale nie zakwitły .
Jarząb mączny ma pąki, u mnie szwedzki pięcio letni i jeszcze nie kwitnie.
- ZENOBIUSZ

Moniko hosty to rosliny które dość szybko się rozrastają, niebawem i Ty będziesz się mogła cieszyć ich okazałymi kępami. Część naszych host rosnie w jednym miejscu już parę lat.
Carlos dziekuje za odwiedziny w naszym ogrodzie , roslinność w nim staramy się wspólnie z moją M utrzymać w jak najlepszej formie poprzez odpowiednie nawożenie i walkę z chorobami. Zdrowe i zadbane rosliny potrafią sie odwdzięczyć pięknym wygladem lub kwitnieniem.
Carlos dziekuje za odwiedziny w naszym ogrodzie , roslinność w nim staramy się wspólnie z moją M utrzymać w jak najlepszej formie poprzez odpowiednie nawożenie i walkę z chorobami. Zdrowe i zadbane rosliny potrafią sie odwdzięczyć pięknym wygladem lub kwitnieniem.
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ

Witaj Tajka bieżący rok w moim ogrodzie nie należy do udanych dla azali , gdyż wiekszość pąków kwiatowych przemarzła i na kolejne kwitnienie trzeba będzie poczekać do roku przyszłego. Korzystając z okazji ze zbyt skąpego ich kwitnienia zastosowałem im podstrzyżyny co spowoduje ich zagęszczenie.
Jarząb mączny szczepiony na pniu kwitnie już kolejny rok, lecz w roku ubiegłym nie zawiązał owoców zobaczymy co będzie w tym roku.
Jarząb mączny szczepiony na pniu kwitnie już kolejny rok, lecz w roku ubiegłym nie zawiązał owoców zobaczymy co będzie w tym roku.
Pozdrawiam Zenek
-
muszu852
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alę dawno mnie u Ciebie nie było ho ho oh... muszę nadrobić zaległości ....
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
- ZENOBIUSZ

... a nazbierało Ci się ich już chyba troszkę, więc zapraszam do kolejnych odwiedzin....muszu852 pisze:Alę dawno mnie u Ciebie nie było ho ho oh... muszę nadrobić zaległości ....
Pozdrawiam Zenek
-
muszu852
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
z pewnością nie omieszkam ...
A oto mój azyl (link poniżej)
-
tadeusz48

- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Witaj ZENKU, relaksem jest spacer po Twoim pięknym ogrodzie. Azalie i u mnie nie grzeszą ilością pąków kwiatowy, z tym że u Ciebie zima im zaszkodziła, natomiast u mnie do pączków kwiatowych zimą dobrały się nornice ( wspinając się po okryciu z jedliny) i zostało ich tylko po kilka sztuk na każdej z azalii.
Mam nadzieję że tym razem nic Ci nie stanie na przeszkodzie by dotrzeć dwunastego czerwca do naszego ogrodu na kolejne spotkanie Forumowiczów. Serdecznie z Zosią zapraszamy.
Mam nadzieję że tym razem nic Ci nie stanie na przeszkodzie by dotrzeć dwunastego czerwca do naszego ogrodu na kolejne spotkanie Forumowiczów. Serdecznie z Zosią zapraszamy.
Witaj Zenku
Nie mogłeś pomóc mi w wyborze iglaków szczepionych na pniu, ale w kwestii innych iglaków z pewnością masz ogromne doświadczenie. Czy mogę zatem prosić Cię o dwie rady?
Kupiłam w sobotę mały świerk conika, czy możesz mi doradzić jak o niego dbać? I moja nieszczęsna jodła koreańska, czy jest jakiś spoób na jej postępujacy proces usychania? Czy po prostu się nie przyjęła i nie ma już na to rady?? Będę bardzo wdzięczna za pomoc tak doświadczonego ogrodnika i posiadacza wspaniałego ogrodu 
Nie mogłeś pomóc mi w wyborze iglaków szczepionych na pniu, ale w kwestii innych iglaków z pewnością masz ogromne doświadczenie. Czy mogę zatem prosić Cię o dwie rady?
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
- ZENOBIUSZ

Witaj Tadeusz dziękuje za odwiedziny , rok bieżący w moim ogrodzie jest mniej barwny od lat poprzednich . Tegoroczna zima pozostawiła ślady na wielu drzewach i roslinach w postaci drobnych uszkodzeń, obecnie wszystko z wolna się regeneruje. Co się tyczy azali to kwitna one pojedyńczymi kwiatami.
Dziękuję za zaproszenie w chwili obecnej nie mówię nie i nie mówię tak, czas pokaże.
Witaj Lilu właśnie przed chwilą oglądałem Twoje najnowsze zakupy w tym świerka conica. Swierk ten jak wszystkie inne świerki kocha miejsca słoneczne ,i w takim należałoby go posadzić i chronić przed przędziorkiem.
Moje conici profilaktycznie opryskuję raz w miesiącu preparatem do zwalczania tego owada. I to jest efekt tego jak wygladają.
Odnosnie jodły koreańskiej miałem podobny problem w latach poprzednich i roku ubiegłym, walczyłem z tym poprzez opryskiwanie preparatami grzybobójczymi. Obecnie stan jodły jest w miarę dobry, żółknięcie igieł ustąpiło.
Dziękuję za zaproszenie w chwili obecnej nie mówię nie i nie mówię tak, czas pokaże.
Witaj Lilu właśnie przed chwilą oglądałem Twoje najnowsze zakupy w tym świerka conica. Swierk ten jak wszystkie inne świerki kocha miejsca słoneczne ,i w takim należałoby go posadzić i chronić przed przędziorkiem.
Moje conici profilaktycznie opryskuję raz w miesiącu preparatem do zwalczania tego owada. I to jest efekt tego jak wygladają.
Odnosnie jodły koreańskiej miałem podobny problem w latach poprzednich i roku ubiegłym, walczyłem z tym poprzez opryskiwanie preparatami grzybobójczymi. Obecnie stan jodły jest w miarę dobry, żółknięcie igieł ustąpiło.
Pozdrawiam Zenek