Ogrody dwa
- riane
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 lut 2008, o 12:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrody dwa
Ja tam z kretowisk się cieszę. Jak są kretowiska, to znaczy, że przynajmniej powodzi nie ma. W końcu kret nie da się zalać (już wielu próbowało
).
Agata
Cześć wszystkim, uff jak to fajnie, że forum działa
Już się przestraszyłam, że jakieś fatum mnie dopadło i zabiera mi wszystko co w moim życiu ważne...Agatko, Misiu dziękuję, już niedługo będzie lepiej, krety ryją i u mnie więc wiosna tuż tuż. Zdjęć niestety nie ma bo po pierwsze bałagan straszny, po drugie oprócz kretów nic nie wyłazi a po trzecie tak zmarzłam jak przycinałam drzewa, że szkoda gadać. Wiatr był taki mroźny, że po dwóch godzinach pracy marzyłam tylko o ciepłej herbacie przy piecu. Teraz będę dopiero pod koniec marca.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Witaj cieszę się że jesteś i działasz ...bo bez tego forum to ani rusz...
dziś i u mnie były cięcia drzew ..i stało się napisałam w moim wątku...
dziś i u mnie były cięcia drzew ..i stało się napisałam w moim wątku...
Misiu, czytałam i współczuję, szkoda roślinek, trzeba tylko mieć nadzieję, że natura sobie poradzi, w końcu radzi sobie z nami od tysięcy lat.
Ponieważ w Warszawie dziś słonko, a czytałam że u niektórych Forumków śnieg to dla pocieszenia taki maleńki gift

Grudnik zapragnął zostać kaktusem wielkanocnym, lub może raczej wielkopostnym

co prawda to tylko parapet, ale na bezrybiu.... a za oknem dereń już się zaczyna żółcić, chociaż zimno to wiosna tuż.

Grudnik zapragnął zostać kaktusem wielkanocnym, lub może raczej wielkopostnym

co prawda to tylko parapet, ale na bezrybiu.... a za oknem dereń już się zaczyna żółcić, chociaż zimno to wiosna tuż.
No i się porobiło, kropi, pada, siąpi, dobrze chociaż że deszcz a nie śnieg. Na pocieszenie robię przegląd biedronkowych nasionek, na razie większość to warzywka, trzeba będzie jeszcze dokupić kwiatki, duuuuuuuuuużo
Muszę w tym roku posiać też byliny, bo na taką ilość sadzonek jakiej potrzebuję
po prostu mnie nie stać. No i będę rozmnażać co się da już nie mogę się doczekać 
Misiu link się wyświetla pod moimi postami.
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Potwierdzam to, że wysiew nasion bylin to droga do uzyskania tanim kosztem większej liczby roślin wileloletnich. Co prawda nie są to na ogół jakieś specjalne odmiany, ale na te przyjedzie później pora - tak było u mnie. Zresztą jest cale spora gama nasion bylin i to bardzo różnorodnych. A co to za kwiatuszek ofiarowany w 'gifcie"?
Witaj Olu, jak zakładałam ogródek w Wawie, to bawiłam się w hodowlę bylin z nasion, jak to było dawno, wyhodowałam nawet szarotkę alpejską. Jak się teraz zastanowię to nawet nie wiem co się z nimi wszystkimi stało...Wiem, że bardzo mnie to cieszyło, chcę poczuć znowu tę radość, a nasion różnych sporo jest w necie, więc będzie to rok eksperymentów. Przeznaczę na rozsadnik część warzywnika i do dzieła, byliny sieje się od czerwca z tego co pamiętam, więc jest sporo czasu na gromadzenie materiału.
A w gifcie to cytryna, pięknie w tym roku kwitnie i pachnie w całej sypialni. W zeszłe lato miała wakacje w ogrodzie i chyba dobrze jej to zrobiło
A w gifcie to cytryna, pięknie w tym roku kwitnie i pachnie w całej sypialni. W zeszłe lato miała wakacje w ogrodzie i chyba dobrze jej to zrobiło
-
magnolia15

- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Bardzo fajnie wygląda ta cytryna kwitnąca. Ma takie delikatne białe kwiatuszki i sporo ich jest.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
Cześć Marzenko, pierwszy raz ma tak dużo kwiatów, może coś z tego będzie bo do tej pory owoce opadały jak miały wielkość śliwki.
- aleksandra2323
- 500p

- Od: 28 cze 2008, o 00:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Podziwiałam Twoje ogródki. W nowym tyle miejsca do obsadzenia! Okazuje się, że jesteśmy (jeszcze) sąsiadkami. Imnie urząd zrobił numer z wykupem,mieszkania, przez co teraz mam kłopoty. Trudno staram sie skupiać na pozytywach. Imamy jeszcze jedną wspólną przypadłość
i mnie dopadło zapalenie stawów, na szczęście minęło i póki co mam spokój. Mam nadzieję, że u Ciebie też nie ma nawrotów tego paskudztwa.
Olu
, niestety w Wawie ostatnio nie fajnie się dzieje, dlatego ze wszystkich sił staram się opuścić to miasto, chociaż bardzo je kocham. Ciężko mi będzie zostawić też mój mały ogródek, to tak jakbym opuszczała przyjaciół, ale trudno, masz rację trzeba skupiać się na pozytywach. Zapalenie stawów na razie trzymam w ryzach, oby jak najdłużej, stosuję dietę, ćwiczę i jest dobrze. Jak już będę na wsi będzie łatwiej, dużo warzyw, ruch na świeżym powietrzu żyć nie umierać...I masz racje mnóstwo miejsca na nowe nasadzenia