W moim ogródeczku ... Halina,cz.2
Witam serdecznie. Jestem tu nowa. Nie wiem czy w dobry temat weszłam ale chciałam pochwalić się liliami mojej teściowej. Cebule kupuje na rynku od jakieś ruskiej kobieciny. Ale to to ujrzałam u niej w ogrodzie powaliło mnie na kolana. Byłam urzeczona i postanowiłam pokazać to cudo wszystkim. Kwiaty wielkości męskiej dłoni.

- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko, piękne jednoroczne kwiaty, a dorodnej języczki pomarańczowej - gratuluję
Widocznie masz dostatecznie dużo wilgoci.
Niecierpki balsamina rozsiewają się same.
A u mnie rozsiała się kokorycz bladożółta, którą Ci kiedyś obiecałem. Ma piękne liście w kolorze miedzianobrązowym. Sadzonka będzie dla ciebie
Zainteresowała mnie ożanka. To chyba jakieś zioło? Jak Ci sie rozrośnie, to będę chętny na nią

Niecierpki balsamina rozsiewają się same.
A u mnie rozsiała się kokorycz bladożółta, którą Ci kiedyś obiecałem. Ma piękne liście w kolorze miedzianobrązowym. Sadzonka będzie dla ciebie

Zainteresowała mnie ożanka. To chyba jakieś zioło? Jak Ci sie rozrośnie, to będę chętny na nią

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
sj410, witam serdecznie na Forum i w moim ogródeczku
Za umieszczenie ślicznych lilii pięknie dziękuję, a Twojej teściowej gratuluję takiej cudnej kolekcji :o
Nie musisz przepraszać, nie gniewam się, a swój własny wątek załóż, to chętnie będę do niego zaglądać
Jacku, u mnie rzeczywiście wilgoci dużo, a jak już na dworze jest susza, to u mnie i tak mokro ... bo uwielbiam podlewać,
Kokorycz bladożółta, to moje marzenie, WOW ... jak się cieszę
Ożankę zapisałam w kajeciku i jak tylko da się podzielić wyślę
Tadeuszu, jakże mi miło, że zawitałeś do mojego ogródeczka
Wiem, wiem, że pracy masz sporo w tak dużym ogrodzie, dlatego tym bardziej doceniam Twoje odwiedziny 
Jollluniu Droga, hmmm ... jeszcze nie
... ale niebawem wezmę się za to 
Nooo, i muszę się Wam pochwalić, że jutro odwiedzi mój ogród w realu Ola - aleksandra odważna ;:54 ;:54 ;:54 ... bardzo, bardzo, bardzo się cieszę na to spotkanie

Za umieszczenie ślicznych lilii pięknie dziękuję, a Twojej teściowej gratuluję takiej cudnej kolekcji :o
Nie musisz przepraszać, nie gniewam się, a swój własny wątek załóż, to chętnie będę do niego zaglądać

Jacku, u mnie rzeczywiście wilgoci dużo, a jak już na dworze jest susza, to u mnie i tak mokro ... bo uwielbiam podlewać,

Kokorycz bladożółta, to moje marzenie, WOW ... jak się cieszę

Ożankę zapisałam w kajeciku i jak tylko da się podzielić wyślę

Tadeuszu, jakże mi miło, że zawitałeś do mojego ogródeczka

Jollluniu Droga, hmmm ... jeszcze nie

Nooo, i muszę się Wam pochwalić, że jutro odwiedzi mój ogród w realu Ola - aleksandra odważna ;:54 ;:54 ;:54 ... bardzo, bardzo, bardzo się cieszę na to spotkanie

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko,dziękujemy bardzo za gościnę, za pięknie spędzony dzień,mamie za pyszności które ugotowała.
Jestem pod wrażeniem domu i ogrodu.TYLE PRZESTRZENI do zagospodarowania.
Zebrałaś sporą ilośc ciekawych roślinek.Już wpisałam w kajet co musi się do przyszłego roku rozrosnąc.
Fotorelacja jak wrócę do domu.
Stary Sącz zwiedzony , u św.Kingi byliśmy.
Do Myślenic wróciliśmy po 20-tej.
Jestem pod wrażeniem domu i ogrodu.TYLE PRZESTRZENI do zagospodarowania.
Zebrałaś sporą ilośc ciekawych roślinek.Już wpisałam w kajet co musi się do przyszłego roku rozrosnąc.
Fotorelacja jak wrócę do domu.
Stary Sącz zwiedzony , u św.Kingi byliśmy.
Do Myślenic wróciliśmy po 20-tej.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Jollluś Kochana, niestety nie ... wygląda na to, że oni Monika, ani ja nie lubimy robić zdjęćjollla500 pisze:Halinko a czy macie zdjęcia ze spotkania

Spotkania były dwa, u mnie i u Monisi i ... nie pomyślałyśmy o zdjęciach

Za to ze spotkania z Olą zdjęcia z pewnością będą, ponieważ Olunia coś tam pstykała

Monisiu Droga, po weselu super ... codziennie jakaś imprezka, zaczęło się u Ciebie w piątek i trwa do dzisiaj

Wrzosy i pozostałe roślinki super przetrzymały podróż - były dobrze zabezpieczone