Z dwojga złego chyba wolę podlewaćAnia Kropelka pisze:Witaj Pelagio, ot mądre słowa,ja tez sie tym pocieszam, że zaoszczędzę na wodzie.....pelagia72 pisze: Renatko !
Wszyscy narzekamy na pogodę, mnie pociesza to, że nie muszę wydawać kupy kasy na podlewanie ogrodu.
Jak jest susza rachunki za wodę mamy niebotyczne.
Ale za to wydam tę kasę na środki do oprysków przeciw grzybom.....
Ogród Pelagii
- piku
- Przyjaciel Forum

- Od: 12 lip 2007, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
x-d-a
- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Witajcie Moi Kochani !
Aniu i Wiesiu !
Troszkę tej wody jednak za wiele ! Nawet na szałwii jest mączniak.
Dalu !
Tak, to czarny bratek, nasiona wyszukała moja córka. Czarne kwiaty są super.
Gosiu !
Cały czas mam przed oczami Twojego młodszego pomocnika, obydwaj chłopcy są bardzo ładni !
Geniu !
Dzięki za miłe słowa. Umęczymy nasze kręgosłupy podróżą, ale dla tylu fantastycznych ludzi myślę, że warto !
Basiula !
Brateczek właśnie nie typowo rozpoczął kwitnienie, kurczę, żeby mieć irysa w takim kolorze !
Lilie mają być c.różowe, bakłażanowe z białym i czaro - bordo.
Niebieski lubię też domu, w kuchni, łazience, niebieskie ciuchy itp.Chociaż ostatnio chodzę z zieloną twarzą, ale to inny temat.
Marcinek !
Dzięki, jesteś miły jak zawsze ! Co pakujemy się jutro no nie ?
Kurcze, żeby chociaż jedna moja lilia była taka jak Twoja różowa, albo ciemna podwójna !
Pozdrowionka dla wszystkich.
Edit. Zaraz wyrywam przygotować cyprys dla Karola.

Aniu i Wiesiu !
Troszkę tej wody jednak za wiele ! Nawet na szałwii jest mączniak.
Dalu !
Tak, to czarny bratek, nasiona wyszukała moja córka. Czarne kwiaty są super.
Gosiu !
Cały czas mam przed oczami Twojego młodszego pomocnika, obydwaj chłopcy są bardzo ładni !
Geniu !
Dzięki za miłe słowa. Umęczymy nasze kręgosłupy podróżą, ale dla tylu fantastycznych ludzi myślę, że warto !
Basiula !
Brateczek właśnie nie typowo rozpoczął kwitnienie, kurczę, żeby mieć irysa w takim kolorze !
Lilie mają być c.różowe, bakłażanowe z białym i czaro - bordo.
Niebieski lubię też domu, w kuchni, łazience, niebieskie ciuchy itp.Chociaż ostatnio chodzę z zieloną twarzą, ale to inny temat.
Marcinek !
Dzięki, jesteś miły jak zawsze ! Co pakujemy się jutro no nie ?
Kurcze, żeby chociaż jedna moja lilia była taka jak Twoja różowa, albo ciemna podwójna !
Pozdrowionka dla wszystkich.
Edit. Zaraz wyrywam przygotować cyprys dla Karola.
- rosiowa

- Od: 14 cze 2008, o 15:08
Ja chwilowo straciłam go z oczu, bo poszedł wreszcie spać ;). Dziękuję za miłe słowa.
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Witajcie !
Baśka
No co , nie można się nawet pobrudzić farbą artystyczną !
Sabinko
Czarne bratki też mam pierwszy raz, wcześniej widziałam pierwszy raz u jakiś ludzi w ogrodzie ( też sami wyhodowali z nasion)
Z czarnych kwiatów mam jeszcze malwy, lilie i irysy, te ostatnie jeszcze nie kwitły.
Dziś w ociekającym wodą ogrodzie udało mi się posadzić ostatnie słoneczniki ozdobne, mahoniowo - czerwone.
Niestety strasznie zżerają je ślimaki.
Jutro jeszcze tylko mały rekonesans i ogród zostaje na 3 dni pod kuratelą córki.
Pozdrawiam. Pell.
:P 
Baśka
No co , nie można się nawet pobrudzić farbą artystyczną !
Sabinko
Czarne bratki też mam pierwszy raz, wcześniej widziałam pierwszy raz u jakiś ludzi w ogrodzie ( też sami wyhodowali z nasion)
Z czarnych kwiatów mam jeszcze malwy, lilie i irysy, te ostatnie jeszcze nie kwitły.
Dziś w ociekającym wodą ogrodzie udało mi się posadzić ostatnie słoneczniki ozdobne, mahoniowo - czerwone.
Niestety strasznie zżerają je ślimaki.
Jutro jeszcze tylko mały rekonesans i ogród zostaje na 3 dni pod kuratelą córki.
Pozdrawiam. Pell.