Ogród Kryski - cz. 3, r.2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu, podzielam pogląd KaRo...
Ten zakątek jest piękny... ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A więc Krysiu będziesz musiała tam postawić ławeczkę i jednak znależć czas na kontemplację tego zakątka. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Krysiu moje drzewko też jeszcze nie kwitło , ponoć trzeba trochę latek zanim to nastąpi :? ale warto czekać , widziałam na zdjęciach jakie ma piękne kwiaty .Kochanie moje duże psy to wiedzą ,że nie mogą chodzić po rabatach , ale małe pieski są wychowywane bezstresowo , więc robią co chcą :lol:
Mój kotek Roki jak posadziłam swojego nowego rojnika to zaraz wskoczył na niego sprawdzić czy da się poleżeć na nim :lol: No cóż za bardzo je kocham aby krzyczeć :lol:
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Cieszę się bardzo, że jeszcze ktoś ty zagląda, chociaż ja sama nie często tu bywam.
Mariolu następne hebe posadzisz juz w kwaśnej ziemi :lol: i na pewno będzie Ci pięknie rosło.
Gabrysiu dziękuję. :lol:
Grażynko ten zakątek widzę z okna kuchennego jak "garuję" ale zaraz pokażę, że jakaś "ławeczka" też jest w pobliżu i miejsce na ognisko.
Jadziu moje obie suki są wychowywane bezstresowo. Ta starsza i większa jakoś za wiele nie wchodzi na rabaty ale ta mniejsza łazi wszędzie. Ostatnio spacerowała sobie po moim skalniako-kaskadzie. Nie wiem co jej złego zrobiły juki, że wchodzi na nie i podskakuje sobie a ostatnio widziałam jak się na nie wysikała. :cry:
Teraz pokażę jak wygląda ten "iglakowy" zakątek.Zdjęcia pokazuje w takiej kolejności jak widać to od wejścia na posesje.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

A teraz trochę wszechobecnych tulipanów. Nie mam specjalnie wyszukanych odmian i od trzech lat rozsadzam cebulki po całej działce, nie przejmując się nimi zupełnie. W myśl zasady - będą chciały - będą rosły. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

"Królowa Śniegu" w pełnym rozkwicie.
Obrazek
Serduszka.
Obrazek

Tak wygląda teraz północno-zachodnia strona skalniako-kaskady.
Obrazek

Trochę perspektywy.
Obrazek Obrazek

Już kilka dni porządkuję rabatę widoczna na ostatnim zdjęciu, tę na środku w tle. Dwa dni temu dostałam coś takiego w prezencie od M z pewnej zbliżającej się okazji. Co prawda dla mnie nie jest to powód do swiętowania ale do przyjmowania ogrodowych prezentów jak najbardziej. :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu - piękne połączenia zastosowałaś przy sadzeniu iglaków - tutaj nieformowane tutaj formowane - efekt zniewalający :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karolku, Ty u mnie a ja w tym czasie u Ciebie. :lol: A wiesz, że moje iglaki żadne nie są formowane? Z tego co widać na zdjęciach to tylko bukszpan jest cięty dla zagęszczenia i po to by nie zasłaniał róż.
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Odbyłam kolejną wycieczkę po Twoim bajecznym ogrodzie :roll: i jestem pełna podziwu dla Twoich dokonań. :o To naprawdę nie lada sztuka opanować taki teren. Moje gratulacje Krysiu. :D
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Krysiu, przepiękny ten zakątek iglakowy! Mogłabym dreptac miedzy tymi drzewkami godzinami :D
A te pięknie kwitnące tawuły, to jakie?
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wiesiu mój teren obszarowo jest dużo mniejszy niż Twoje Siedlisko / piękna okolica/. Jednak teren na którym uparłam się mieć dom i ogród jest bardzo trudny w uprawie. Gliniasto i mokro. Ciągle odrastają różnego rodzaju rośliny lubiące takie warunki. Te nieszczęsne jaskry. :evil: Dziękuję za gratulacje.
Izo cieszę się, że podoba Ci się ta część mojego ogrodu. Mam nadzieję, że będzie tu jeszcze ładniej bo dosadziłam kilka powojników i następne już czekają w doniczkach do posadzenia w tym właśnie miejscu. Moim sukom też tu się podoba bo wytyczyły sobie między iglakami ścieżki, których nie planowałam. Tu mogą bawić się w chowanego. Można się nieźle ubawić pacząc jak chyłkiem wygląda któraś zza drzewka.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Krysiu ja też pospacerowałam po tym pięknym zakątku Twego ogrodu :) W tak pięknym miejscu to siły człowiekowi szybko wracają , Krysiu czy na 12 zdjęciu to kwitnąca Magnolia taka duża :roll:
Królowa śniegu piękna , moja jeszcze nie kwitnie a serduszka dopiero nie dawno wyszła z ziemi :)
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Więc jest tam ławeczka... :D
W tym cudnym zakątku można nawet posiedzieć sobie .. pięknie Krysiu to zrobiłaś!Cudownie!
Podziwiam Cię Krysiu ... :D
Śpieszę donieść przy okazji,że moja figa odbija od dołu przyciętych pędów :P
Jest więc powód do radości.
Podobnie ma się sprawa z hebe,obcięłam i odbijają.
Jest nadzieja...
Pozdrawiam :roll: :D
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jeszcze do Izy. Pytałaś jako to tawuła. No przecież Królowa Śniegu. :;230 :;230 :;230 A tak naprawdę to nie wiem. :oops:
Jadziu na 12 to magnolia. Nie jest taka duża. Chyba nie większa ode mnie. :wink:
Krysiu nazwać to coś ławeczką to lekka przesada ale przysiąść można. Bardzo ale to bardzo się cieszę, że Ci się tak podoba ta część ogrodu. Za kilka dni zakwitnie tu powojnik alpejski a trochę później JP II, który pięknie sie rozrósł w tym roku.
Krysiu, ja swoją - Twoja figę wsadziłam do dużej donicy i czekam cierpliwie. Niektóre hebe tęż mi przemarzło ale odbija na dolnych częściach łodyg. Gorzej z białą glicynią. Tylko gdzie niegdzie pokazują się zielone listki. Chyba w tym roku kwiatów nie będzie. :cry:
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

To chyba będzie tawuła wczesna (Spiraea arguta) dziewczyny :)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Pytam o te tawuły, bo u mnie właśnie teraz kwitnie jedna, prawdopodobnie szara. Druga zidentyfikowana w ubiegłym roku jako wczesna, ma dopiero pączki... Nie znalazłam nigdzie dość dokładnego opisu ze zdjęciem, dlatego wciąż mam pewne wątpliwości, czy identyfikacja tych tawuł jest prawidłowa ...

Zakątek iglakowy z powojnikami ... bardzo jestem ciekawa, jak to będzie wyglądać :D
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Krysiu- moje siedlisko ma również ziemię ciężką, gliniastą i mało przepuszczalną, dlatego tak skwapliwie podglądam co u Ciebie rośnie by stworzyć równie piękny zakątek :wink:
A zakątek iglakowy z powojnikami- już ciekawość mnie zżera :oops:
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”