Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Witam gorąco wszystkich gości,dzisiaj było bardzo pochmurno,a po południu trochę poprószył śnieg ,może jeszcze w nocy coś dosypie,bo przydałoby się więcej ,ale Mikołaj poradził sobie i bez dużej ilości śnieguObrazek

Ala,dzięki,to takie bardzo naturalne leśne choinki,malutkie szyszeczki są ze świerków z mojego ogrodu,pozdrawiam ;:196

Bożena,czy szopkę też sama robisz?,pozdrawiam ;:196

Gosiu,miło,że się podobają naturalne choinki,fajnie by było ,żebym chociaż 5 szt zrobiła,dzisiaj już trzecią skończę ,bardzo dużo można zrobić samemu pięknych rzeczy,jak skończę choinki zacznę robić skrzaty ,to dopiero urokliwe ozdoby,pozdrawiam ;:196

Irenko,gdybyś była bliżej mnie to nauczyłabym cię robić takie cudeńka ,miałabyś zajęcie na długie zimowe wieczory :uszy ,można różne rzeczy wyczarować ,gdy w ogrodzie nie ma pracy,a materiał z ogrodu i z lasu,pozdrawiam ;:168

Dorota,cieszę się ,że podobają się moje wieczorowe prace,wszystkie składniki można znaleźć w ogrodzie i w lesie,a potem to tylko trochę czasu i chęci,a że ja nie umiem inaczej odpoczywać ,więc zawsze coś robię miłego dla mnie,pozdrawiam ;:168

Marysiu,już mam prawie trzy sztuki choinek ,zaraz zabieram się za skrzaty,ja jutro znowu muszę wyjechać z domu,myślę ,że w Boże Narodzenie będzie śnieg i nasze ogrody i otoczenie nas zauroczy,pozdrawiam i buziaczkiObrazek Obrazek

Ewelinko,każdy takie choinki zrobi ,no może tutaj liczy się pomysł,a ponieważ mam fantazję to różne rzeczy wymyślam .dziękuję za miłe słowa i pięknych snów życzę ;:168

Bożena ,można tyle pięknych rzeczy zrobić samemu ,więc namawiam do pracy,pozdrawiam ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto szopka jest robiona przez mego górala więc domyśl się jaka będzie,ja cały czas robię!Zajrzyj do mej spiżarni to tylko tak byś nie myślała że się obijam.Bardzo chce to wszystko ukazać już Świątecznie jak czas dojdzie ku temu!
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuniu przesuper są te choinki. ;:215 Czy ta z zielonymi fragmentami po jakimś czasie zrobi się cała beżowa, jak ta obok niej? Czy one są z czego innego zrobione?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożena,wierzę Ci na słowo ,,ale jak Twoją szopkę robi góral to pewnie będzie śliczna ,ja też zrobiłam szopkę jest z korzeniem.

Kasiu,obydwie choinki są z mchu,jedna ma więcej gatunków zielonych mchów i czasem włożony jest ten popielato srebrny chrobotek reniferowy,dołożone są żołędzie , owoce buka i szyszki ,natomiast druga jest tylko z chrobotka i małych szyszeczek,ta z chrobotka nigdy nie zmieni koloru,natomiast ta z zielonym mchem ,gdy będzie dobrze schowana do ciemnego pudełka i miejsca i nie będzie wystawiona na działanie słońca i światła to przez parę lat utrzyma kolor zielony,jeżeli nie będzie zabezpieczona to zielony mech wypłowieje,powiesiłam dzisiaj karmnik dla ptaszków,który mam od Ciebie ;:180 ,może jutro jakiś przyfrunie,i jeszcze jedno ,czy dojechał do Ciebie ten jegomość dzisiaj?Obrazek,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Marciu obie choinki przepiękne. ;:173 Ta z chrobotka trochę bardziej (to takie moje ulubione kolory ziemi ;:167 ). ;:173
Jegomość był. ;:108 W końcu byłam grzeczna, to spróbowałby się wymigać. :wink: Dostałam bilety do teatru. A Ty? Widziałam, że Ciebie na hulajnodze odwiedził, ale nie napisałaś, albo nie doczytałam, co na niej przywiózł? :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś oby Twoje słowa się sprawdziły, bo już tak dawno BN nie było białe bajkowe, a dom nie wyglądał jak Twój na obrazku ;:168 Słońce wychodzi to dzień będzie radosny, ale niestety temperatura rośnie to śnieg w niebezpieczeństwie ;:202 Dzisiaj mam spore zadanie do wykonania, mięsa na pasztet mielić i zaraz zacznie pachnieć świętami ;:224 Posyłam buziaki i powodzenia w załatwianiu spraw ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No wygląda okazale!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Trzymam kciuki za rozwiązanie problemów, niech nie zaprzątają głowy
Choinki super
Ja kopców nadal nie zrobiłam, bo nadal za ciepło
Obserwuję prognozy i będę okrywała dopiero jak na horyzoncie będą temperatury - 10
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Choinki super ;:63 Muszę w następnym roku wcześniej pomyśleć o zebraniu materiałów, to też spróbuję takie zrobić. Szkielet robisz z kartonu?
Koniecznie pokaż skrzaty, strasznie jestem ich ciekawa ;:65
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Świetne te choineczki ;:333 Ja też uwielbiam rzeczy z mchu.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu u mnie słoneczko zaczyna się przebijać przez chmurki i jest dość ciepło , może by tak podjechać na działkę popracować troszkę :D
Czy u Ciebie też ciepło ?? różyczki już wszystkie o kopczykowałaś ?? bo ja jeszcze nie .
Słonecznego i miłego dnia życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marta, śliczne te choinki! Ja też srebrnego chrobotka bardzo lubię oglądać w takich pracach. Ale i mchy wszelakie lubię bardzo. Nawet w trawniku ;:306 bo są mięciutkie i się po nich fajnie chodzi.

U mnie tak różnie jest, jak było parę dni lepiej, to się nawet wzięłam za odkurzanie w pozycji wyprostowanej, dobrze, że mam długą rurę przy odkurzaczu. Trochę posprzątałam, a na drugi dzień rano umyć się nie mogłam, bo mnie z bólu zamroczyło przy umywalce. Teraz znów jest lepiej, ale nadal czekam na badania. Stosuję na razie zioła przeciwzapalne i maść. Powoli do przodu.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu śliczne te choineczki, bardzo pomysłowe ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich serdecznie,załatwiłam w końcu moją gorącą sprawę pozytywnie,to było największe moje marzenie ,a jednak marzenia się spełniają ,jak się bardzo tego pragnie,przez dwa dni nie mogłam dojść do siebie z emocji ,a robota mi się piętrzy,ogród trzeba by było dokończyć a jeszcze trzeba stroiki robić ,no i święta za pasem ,ale jakoś poradzę .

Kasiu mnie Mikołaj przyniósł wielki prezent od losu i mam rozwiązaną trudną sprawę ,u dzieciaków był,a do mnie przychodzi kominem na gwiazdkę Obrazek,na pewno dużo dostanę pod choinkę,bo też byłam grzeczna ;:306 ,karmnik od Ciebie wisi na jodle przed domem i na razie tylko sikoreczki przylatują ,nawet nie wiesz jak się ucieszyłam ,że są ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,u mnie ciepło,fajnie by się robiło w ogrodzie,a ja mam zrobić jeszcze tyle stroików,jutro jadę do następnej Barbary,może zdążę przed mrozami zrobić różom kopczyki,jak pisałam na wstępie ,kłopoty z moją sprawą już skończone ,jak się spotkamy to Ci opowiem ,pozdrawiamObrazek

Bożena masz rację ,on jest piękny,pozdrawiam :wit

Gosiu,problemy się rozwiązały pozytywnie,ale tyle mi zabrały drogocennego czasu,akurat przed świętami,ale warto było ten czas poświęcić,kopców różom też nie skończyłam ,bo teraz robię różne stroiki,ale chyba już najwyższy czas ,bo mogą przyjść mrozy ,pozdrawiam :wit

Iwonko,materiał na choinki musisz nazbierać razem z grzybami :uszy ,szkielet jest z kartonu,skrzatów trochę zrobiłam ,ale tylko jeden rodzaj ,robię jeszcze ze szyszek,pozdrawiam :wit

Gosiu,mech to świetny materiał do pracy ,zresztą szyszki i żołędzie i buczyna :wit

Tereniu,u mnie jest pod chmurą tak zawiesiście ,ale teraz się bardzo ociepliło,nie zrobiłam wszystkich róż,bo ciągle mi brakuje czasu,teraz robię stroiki na kiermasz ,może w poniedziałek zrobię trochę z różami,pozdrawiam ;:196

Dario,ja też lubię mchy,nigdzie mi nie przeszkadzają ,bardzo Ci współczuję tych bólów kręgosłupa,one mogą zupełnie unieruchomić ,ważne ,żeby szybko zrobić badania ,a u nas tak wszystko się wlecze i na pewno musisz zastosować potem jakieś poważniejsze leczenie ,bo spowodujesz,że choroba zrobi się przewlekła i wtedy będziesz długo cierpiała,pozdrawiam :wit

Iwonko,miło,że się podobają ,są fajne ,bo naturalne,ale czasochłonne ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu chyba się domyślam czego sprawa dotyczyła. ;:167 może się zdzwonimy w któryś wolny wieczór Obrazek przed świętami. Ciepło może jest ale u mnie wieje i mokro jak diabli, bo cały śnieg wlazł z ziemię. Kiedy okrywać jak słyszę że od poniedziałku wraca zima ze śniegiem i mrozem większym niż był ;:202 Jutro przejdę po ogrodzie i popatrzę co najpilniejsze, najwyżej w poniedziałek pościnam większość iglaków i rzucę na róże głównie. Gratuluję i cieszę się razem z Tobą! buziaczki Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”