Witam moi mili
Ewciu ta rabata jest w cieniu potężnych drzew sąsiada, a Fairy chyba lubię słoneczko? Pierwiosnek jest taki duży wypasiony, że co przechodzę to mnie zaczepia

Trochę strat odkrywam ale to pestka, w jednym miejscy koparka zgniotła hosty i floksy ale myślę że odbiją. Muszę jeszcze rozplantować dobrą ziemię i chyba poczekam, bo całość pewnie z czasem siądzie
Dziękuję dzień był pogodny i miły bo gościłam
psiapsiółkę
Aguś tak to jest z jednej strony pogłaskają z drugiej

wiem że mogę kupić w serwisie ale muszę znaleźć symbole i 100 zł plus przesyłka
w plecy (i nie rośnie

)
Dziękuję, chociaż dzień był miły
Jaguś chyba zostawię na razie w spokoju, a potem zastanowię się nad ułożeniem kamieni które dostałam od sąsiada, ale to jeszcze nic pewnego

Muszę dosypać dobrej ziemi, bo to co zebrali z góry to niewiele, a poza tym wywieźli parę tzw półciężarówek ziemi... według mnie trochę za dużo

W najbliższych dnia muszę wytoczyć walkę podagrycznikowi, bo na wiosnę szczególnie atakuje
Za życzenia dziękuję
Lucynko nie robię na razie nowej rabatki, poczekam aż glina osiądzie i prawdę rzekłszy nie mam pewnego planu

co tam będzie. Cebulowe i donicach i wiadrach zostawię do traty liści, mają sporo ziemi i nic im się nie stanie, ale kolejne przesadzanie mogłoby jej zdenerwować ;

Szkoda, że nie mogłaś odwiedzić działeczki, ale przynajmniej miałam trening sportowy....no schodowy

Życzę Ci kolorowych snów i jutro wyprawy na działkę na cały dzień
Agatko w tle widziałam korzyść z przedsięwzięcia

a spodziewałam się dewastacji ...a tu niespodzianka
Danusiu w miarę jak czas upływa wizja nowej rabatki się zmienia

ale coś na pewno wymyślę
Tak długo czekałaś na ogórki? ja wyłożyłam nasiona na mokry ręcznik papierowy nakryłam folią (jak Ty) i wykiełkowały za trzy dni nawet najstarsze nasiona. Wszystkie dyniowate tak kiełkuję
Iwonko pamiętasz pewnie jaki to ciasny kącik, a jednak dali radę

za to dzisiaj panu podziękowałam za to że straty prawie żadne, był bardzo zadowolony z moich słów

Dobrze wydane pieniądze jakoś mniej
bolą 
a nad grządką pomyślę na spokojnie
Dzisiaj coś z ogródka!
jeszcze jedna prymulka
moja stara śliwa renklodowa
dzisiaj na odmianę nie słońce tylko księżyc!
Dobrej nocy!