Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Dzień dobry, Marysiu ;:196
Widzę, że dobry, panowie bowiem okazali się autentycznymi fachowcami i nie narobili Ci szkody. ;:138 ;:138
Sądzę, że dzisiaj odprężysz się psychicznie, a jutro (a może już dzisiaj?) zaczniesz organizować nową rabatę. ;:108
Ja nie byłam na działce ;:185 , bo u mnie w piwnicach zalewano posadzkę i ktoś musiał otwierać i zamykać prywatną piwniczkę.
Biegałam po schodach z... i na dziewiąte piętro, ponieważ moi fachmani pozbawili cały blok prądu na kilka godzin i windy stały. ;:222
Miłego i spokojnego dnia Ci życzę, no i żebyś się nie przemęczyła. ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu widzę, że przeżyłaś chwile grozy :). Wyobrażam sobie co musiałaś czuć widząc koparkę...no ale dobrze, że wszystko się uratowało :)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, to cudnie że panowie profesjonaliści. Robotę migiem zrobili, posprzątał, przy okazji złapałaś nową koncepcję na nasadzenia.Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Miesięcznica już pięknie kwitnie, u mnie ledwo wylazła za gruntu. Jestem dziś cała w skowronkach. Po dwóch tygodniach oczekiwań wreszcie wykiełkowały ogórki. Jeszcze czekam na dynię bezłupinową.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu, wielka ta kopara, i nie uszkodziła Tobie nic, super, panowie się spisali na medal, teraz znowu ogrom pracy Ciebie czeka, ale zrobisz sobie tak jak będziesz chciała ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam moi mili ;:4

Ewciu ta rabata jest w cieniu potężnych drzew sąsiada, a Fairy chyba lubię słoneczko? Pierwiosnek jest taki duży wypasiony, że co przechodzę to mnie zaczepia Obrazek
Trochę strat odkrywam ale to pestka, w jednym miejscy koparka zgniotła hosty i floksy ale myślę że odbiją. Muszę jeszcze rozplantować dobrą ziemię i chyba poczekam, bo całość pewnie z czasem siądzie :?:
Dziękuję dzień był pogodny i miły bo gościłam psiapsiółkę ;:167

Aguś tak to jest z jednej strony pogłaskają z drugiej ;:14 wiem że mogę kupić w serwisie ale muszę znaleźć symbole i 100 zł plus przesyłka w plecy (i nie rośnie ;:185 )
Dziękuję, chociaż dzień był miły ;:168

Jaguś chyba zostawię na razie w spokoju, a potem zastanowię się nad ułożeniem kamieni które dostałam od sąsiada, ale to jeszcze nic pewnego ;:131 Muszę dosypać dobrej ziemi, bo to co zebrali z góry to niewiele, a poza tym wywieźli parę tzw półciężarówek ziemi... według mnie trochę za dużo :wink: W najbliższych dnia muszę wytoczyć walkę podagrycznikowi, bo na wiosnę szczególnie atakuje ;:134
Za życzenia dziękuję ;:196

Lucynko nie robię na razie nowej rabatki, poczekam aż glina osiądzie i prawdę rzekłszy nie mam pewnego planu ;:185 co tam będzie. Cebulowe i donicach i wiadrach zostawię do traty liści, mają sporo ziemi i nic im się nie stanie, ale kolejne przesadzanie mogłoby jej zdenerwować ;Obrazek
Szkoda, że nie mogłaś odwiedzić działeczki, ale przynajmniej miałam trening sportowy....no schodowy Obrazek
Życzę Ci kolorowych snów i jutro wyprawy na działkę na cały dzień ;:196

Agatko w tle widziałam korzyść z przedsięwzięcia :shock: a spodziewałam się dewastacji ...a tu niespodzianka Obrazek

Danusiu w miarę jak czas upływa wizja nowej rabatki się zmienia Obrazek ale coś na pewno wymyślę ;:215
Tak długo czekałaś na ogórki? ja wyłożyłam nasiona na mokry ręcznik papierowy nakryłam folią (jak Ty) i wykiełkowały za trzy dni nawet najstarsze nasiona. Wszystkie dyniowate tak kiełkuję :tan

Iwonko pamiętasz pewnie jaki to ciasny kącik, a jednak dali radę ;:215 za to dzisiaj panu podziękowałam za to że straty prawie żadne, był bardzo zadowolony z moich słów :lol: Dobrze wydane pieniądze jakoś mniej bolą Obrazek a nad grządką pomyślę na spokojnie ;:196

Dzisiaj coś z ogródka!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jeszcze jedna prymulka

Obrazek

Obrazek

moja stara śliwa renklodowa

Obrazek

dzisiaj na odmianę nie słońce tylko księżyc!

Obrazek

Dobrej nocy!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ależ, Marysiu! Dzisiaj byłam na działce, a biegi z przeszkodami trenowałam wczoraj. ;:306
Śliczne te narcyzy kwitnące kilkoma kwiatkami na jednej łodydze. ;:63 ;:63
Miałam takie, ale w tym oku się nie pokazały. ;:174 Gryzonie? ;:218
Zdjęcie księżyca ... tajemnicze. ;:58 A wilki nie dały głosu? ;:306 ;:306

Dobrej nocy, pracusiu. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko widzisz jaka jestem zapóźniona ale może już wyjdę na prostą, byłam u Ciebie i już Cię do łóżka położyłam :;230 wiem że byłaś na działce :D Pracusiem nie jestem bo dzisiaj jedynie ogarnęłam dom, ugotowałam dobry obiadek i zrobiłam deser dla mojej koleżanki :lol: a potem gadałyśmy przez ponad 4 godziny ;:162 Wyszłam po 20 jak już robiło się ciemno i jak zobaczyłam tą pomarańczę na niebie pobiegłam po aparat ;:65
To co jutro gleba za paznokciami? :;230 Odpoczywaj! pa ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196 widzę że prace skończone i to bez szkód to dobrze ;:108 teraz możesz spokojnie odpocząć .
Piękne tulipany i narcyzy ;:215 ;:215
Księżyc śliczny tylko czy on przymrozku nie zapowiada ??
Serdecznie pozdrawiam i miłego i ciepłego weekendu życzę ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hej Tereniu! ;:4
Mnie też zaniepokoił ten księżyc! wieczór nie był zimny, ale w niedzielę i poniedziałek widzę 0 st dla mojej okolicy. Sadzonki w tunelu i tak okryte więc może przetrwają ;:oj A swoją drogą zmieniają te prognozy z dnia na dzień ;:14
Odpoczywałam dzisia, ale jutro jak będzie ciepło to ostro wezmę się za plewienie :tan
Dziękuję za pozdrowienia i Tobie życzę przyjaznej pogody i żadnego przymrozku :D ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,dobrze,że troszkę odpoczęłaś i robota skończona ,teraz tylko projektować będziesz ,a potem realizować ten projekt i za moment śladu nie będzie po koparce,ja też sie cieszę na spotkanie i pogaduchy ,ale miałaś coś u mnie wypatrywać ,zmykam zaraz do spania ,bo juz pisać nie mogę ,buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Wszystko dobre co dobrze się kończy :) A roślinki kocham za to, że nawet jak czasem coś się wydarzy nie koniecznie po ich myśli to one i tak starają się odrobić nasze niedopatrzenia... :) ;:3 życzę :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Maryniu jaki on ładny, znaczy ten księżyc ;:oj ja dzisiaj spodziewam się takiego, ma być przymrozek, już czuć w kościach, ale na działeczce byłam, co zaplanowałam zrobiłam :tan , prymuleczka śliczna ;:215
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu ,ciężką , brudną ,wykopkową robotę zrobiłaś ,teraz czas na przyjemną i czystą czyli planowanie .Mam nadzieję że uporasz się do momentu jak osiądzie Ci ziemia bo inaczej chwastem zarośnie .Tworzenie czegoś od nowa to ekscytujące zajęcie i zarazem wielka niespodzianka ,czego Ci życzę .Ja dzisiaj siedzę niestety w domu ,na ogród jadę dopiero jutro a ponieważ będzie pewnie paskudna pogoda to niewiele zrobię . Trudno się mówi uchacha .Uściski
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Brawo dla operatora koparki, że nie narobił szkody. :uszy
A co to pod epimedium, bo też uraczył mnie taką roślinką znajomy i właśnie miałam dać do rozpoznania.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Księżyc super ;:oj Gdybym u siebie taki zobaczyła, to na pewno zapowiadałby przymrozek. U mnie dzisiaj nad ranem było -3 stopnie. Na szczęście delikatne roślinki zdjęłam z balkonu :tan
Patrząc na ten ogromny sprzęt w Twoim ogrodzie, aż trudno uwierzyć, że może wykonać tak precyzyjną robotę i na dodatek nie wyrządzić zbyt wielkich szkód. Dobrze, że już masz to za sobą, stres opadnie, znowu będziesz mogła się cieszyć wiosną
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”