Tolinka i róże cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tolinka i róże cz.II

Post »

Baronowa warta grzechu inne również śliczne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Aprilku bo Stefcia to taka elegantka jest tylko by się stroiła pudernica jedna ;:306 Jeżeli chodzi o różane pokusy ja wymiękam ;:131 innym jakoś potrafię się oprzeć :wink:

Werka Stefcia ma takie pięknie napakowane kwiaty cały czas ja zakochałam się w tej róży ;:167 miałam dwie i dokupiłam jeszcze jedną ,jest piękna i pięknie ,obficie kwitnie ,ty bierz tą pannicę kobietko nie pożałujesz ;:215

Basiu ja podlewam już codziennie ,pamiętam jak moja zaprzyjaźniona ogrodniczka zwracała mi uwagę właśnie na podlewanie ,że jest to najważniejsza rzecz i jesienią i wiosną ,nawet jeżeli były przymrozki w nocy ,a w dzień słońce i ciepło ,kazała mi wieczorem podlewać ,bo woda +słońce=życie zroszona wieczorem młoda roślina podczas przymrozku w nocy dostaje lodową osłonkę i podobno łatwiej jej przetrwać ;:108

Wiolu to Chandos Beauty

Jadziu Baronowa póki co wygrywa u mnie na rabacie z królową ;:306 ciekawe jak będzie w tym roku ,obie cięte króciutko ,ale liczę na to że wyjdzie im to tylko na zdrowie ;:108

Oj piękny był dzisiaj dzień! Oby coraz więcej takich ;:215 aż chce się żyć a prace wszelakie idą jak bułka z masłem,u mnie ogród w miarę obrobiony jeszcze tylko coś tam do przycięcia ,więc dziś na swoją kolej doczekały się okna.Święta za pasem musi być czysto ;:173 Na rabatach wszystko rośnie w oczach ,hiacynty rano jeszcze w zielonym pąku ,po południu w pełnym rozkwicie ;:oj

Parę fotek prosto z ogrodu ,to już nie kotleciki :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tolinko u mnie też dziś była piękna pogoda,pojechałam na działkę :D
Hiacynty Twoje już rozwinięte,ale cudnie.Moje jeszcze w szyszkach siedzą ;:65
Sasanka jaka dorodna,uwielbiam je ;:167
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sto sześćdziesiąt róż?! ;:oj Kobito! I zazdroszczę i nie zazdroszczę wcale. ;:224 Ależ Ty się przy nich narobisz! ;:180
Chandos piękna. Mam nadzieję, że moja pokaże w tym roku więcej niż w zeszłym. ;:65
Kolejna to Baronowa... ;:224 Klękajcie narody... ;:180 Zjawiskowa! Jak dobrze, że jesienią posadziłam jej dwa krzaczki i to w eksponowanym miejscu. ;:215
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Tolinko, więc i dzisiaj będę biegać z konewką, bo teraz bardzo potrzebna ta woda naszym roślinkom, żeby miał dobry start :)
Ślicznie już, ślicznie! Uwielbiam wiosnę, to podglądanie pączków, taka radość jak cokolwiek zakwitnie... :)
Czy przesadzałaś kiedyś sasanki?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinko Twoje sasanki w lepszej fazie niż moje ale myślę ,ze za chwilkę podgonią .W sumie myślałam ,że mi wyginęły przez zimę a tak lubię oglądać te puchate stworki .Tyyyyyle róż ja zaledwie naliczyłam u 70, a kiedyś miałam ich przeszło 100 lecz w to miejsce weszły byliny bo w małym ogródku nie można mieć wszystkiego
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przekonałaś mnie co do Stefci (mnie długo nie trzeba namawiać na dodatkowe róże ;:306 ). Poczekam na ofertę doniczkową bo miejsce dla niej już mam :heja
A te obrzeża z kostki to są na podsypce z cementu czy na gołej ziemi? Trawa nie rośnie pomiędzy kostką? Ja też chcę takie, ale nie wiem jak to fachowo zrobić :roll:
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też jestem oczarowana Stefcią po poprzednim sezonie.Cały sezon obsypana była przepięknymi kwiatami.
Tolinko wiosna u Ciebie już zaznaczyła swoją obecność, u mnie jeszcze nieśmiało, ale też zaczyna być widoczna ;:333
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu nie ma jak słonko ,wszystko się chce prawda?A my tak stęsknione za tymi naszymi ogrodami że lecimy do nich na skrzydłach ;:118 Moje hiacynty to chyba od podlewania tak szybko wykwitły :D Sasanki i ja uwielbiam ;:170 te ich puchate kwiatostany są tak cudaśne że chciałoby się je miziać i miziać ;:166

Aneczko no trochę się nabiegam ;:306 ;:306 dlatego nieraz w moich wpisach da się wyczuć kiedy mam ich dość,a kiedy je uuuwielbiam ;:306 ;:306 obecnie jestem już chwilę po cięciu i porządkach ,więc uwielbiam :;230 Teraz chętnie chodzę i podglądam co tam wypuszczają.Chandos piękna ale jak to mówią d...y nie urywa no przynajmniej u mnie drugi sezon ,a ona nie zaszalała zbytnio ,w tym roku cięta prawie do ziemi ,no zobaczymy co pokaże ;:224 Za to Baronowa to jest kobita ;:215 sama się przekonasz niebawem ;:108

Basiu wiem że biegasz już z konewką ja też podlewam codziennie ,jest bardzo sucho a deszczu jak na lekarstwo ,parę kropelek :roll: Sasanki przesadzałam ;:108 a nawet je rozsadzam ,bo szybko się rozrastają ,dzielę kępki i roznoszę po ogrodzie , one najlepiej lubią słonko ;:3
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Mówisz, że Chandos Cię nie powala? Mnie sama róża (jej wzrost, gęstość, obfitość kwitnienia) też niekoniecznie. No ale kwiat ma prześliczny. ;:215
Skoro chandra Ci przeszła to pokaż nam wiosenkę. ;:65
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ja już od kilku dni podlewam ogród i wszystko ruszyło jak z kopyta ;:108 Sasanki ładnie u mnie rosną,tworzą ładne kępki i chętnie się rozrastają,bardzo się z tego cieszę ,bo je bardzo lubię ;:167 70 takich krzewów róż jak ty masz Jadziu to jak u innych setka ;:108 masz co robić przy nich,a jeszcze twoje piękne byliny ;:173

Werka tak też myślałam ,że skusisz się bez mrugnięcia okiem ;:306 :;230 ale warto ;:215 Kostkę układam na zaprawie cementowej ,robię rowek ,do niego zaprawę i wciskam w to kostkę,trawa jednak nie daje za wygraną i robi wszytko żeby kostkę przerosnąć,ale ja co jakiś czas robię kostce lifting :lol:

Daysy widzę że i na ciebie Stefcia rzuciła urok ;:306 Oj ta to potrafi ;:173 U mnie młodziutka ale i tak zaszalała na tyle żebym dokupiła kolejną ;:333 Chwilami przy tej pogodzie i suszy ,to wydaje mi się że już nawet lato mam w ogrodzie :lol: tylko te cebulowe i maleńkie listki na różach uświadamiają mi ,że to wiosna ;:3

Codziennie podglądam róże,wydaje mi się że nie jest tak źle jak myślałam ,żyją nawet te co spisałam na straty ,najgorzej z pnącymi ,niestety pędy nie puszczają nosów,te pojawiają się u podstawy i wygląda na to ,że większość pędów będzie jednak do usunięcia ;:174 ,ale jeszcze czekam z cięciem może jakiś cud sprawi że ruszą ;:209
Cebulowych coraz więcej i coraz większe ,sasanki pokazały już kolorki ,kwitną fiołki wonne za chwilę będą tulipany,ale w tym roku nie wiele ich wyszło będę musiała jesienią dosadzić ,teraz tulipany to dwa lata i giną ,to nie to co stare dobre odmiany :?
Jeszcze czeka mnie warzywniak ...ale to już chyba zostawię sobie na po świętach ,najważniejsze że mam zrobiony maliniak no cieszę się z tego jak dziecko :tan
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko co do kwiatu Chandos to się zgadzam reszta...zobaczymy w tym roku :wink: Wiosenkę wstawię jutro ,ma być ładna pogoda to trochę pobiegam i porobię fotek :uszy
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Możliwe ,ze masz rację Tolinko ,ze różom brakuje wody bo wychodzące listki zamiast błyszczeć są matowe .Jednak ma padać, więc po co podlewać jednak jak do jutra nie popada to podleje ,bo wąż już w pogotowiu
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu brakuje na pewno ;:108 ale już dziś pada,u ciebie pewnie też ;:333

Wreszcie upragniony deszcz ,no kto to widział żeby w marcu rabaty podlewać :roll: a i po zimie tak szaro ,zakurzone krzewy,jak wiatr zawiał to jakby się paliło,a to tylko kurz leciał z iglaków.Zdążyłam dzisiaj posadzić dalie ,już chyba na stałe zagoszczą w koncie warzywniaka ,dobrze im tu cieplutko,wody dość i ślimaki nie bardzo mogą się do nich dostać ,więc rosną jak szalone hmm rosły i mam nadzieję że w tym roku będzie równie dobrze :wink:
Wiosna na rabatach coraz bardziej szaleje ,kwitną kępy hiacyntów jak ja je lubię ;:167 ;:167 jak wychodzę na taras zapach aż odurza ,no bajka ;:173

Obrazek

Obrazek

a na nich setki motyli :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

sasanki ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek