Tolinka i róże cz.II
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Tolinka i róże cz.II
Baronowa warta grzechu inne również śliczne
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Aprilku bo Stefcia to taka elegantka jest tylko by się stroiła pudernica jedna
Jeżeli chodzi o różane pokusy ja wymiękam
innym jakoś potrafię się oprzeć
Werka Stefcia ma takie pięknie napakowane kwiaty cały czas ja zakochałam się w tej róży
miałam dwie i dokupiłam jeszcze jedną ,jest piękna i pięknie ,obficie kwitnie ,ty bierz tą pannicę kobietko nie pożałujesz
Basiu ja podlewam już codziennie ,pamiętam jak moja zaprzyjaźniona ogrodniczka zwracała mi uwagę właśnie na podlewanie ,że jest to najważniejsza rzecz i jesienią i wiosną ,nawet jeżeli były przymrozki w nocy ,a w dzień słońce i ciepło ,kazała mi wieczorem podlewać ,bo woda +słońce=życie zroszona wieczorem młoda roślina podczas przymrozku w nocy dostaje lodową osłonkę i podobno łatwiej jej przetrwać
Wiolu to Chandos Beauty
Jadziu Baronowa póki co wygrywa u mnie na rabacie z królową
ciekawe jak będzie w tym roku ,obie cięte króciutko ,ale liczę na to że wyjdzie im to tylko na zdrowie
Oj piękny był dzisiaj dzień! Oby coraz więcej takich
aż chce się żyć a prace wszelakie idą jak bułka z masłem,u mnie ogród w miarę obrobiony jeszcze tylko coś tam do przycięcia ,więc dziś na swoją kolej doczekały się okna.Święta za pasem musi być czysto
Na rabatach wszystko rośnie w oczach ,hiacynty rano jeszcze w zielonym pąku ,po południu w pełnym rozkwicie
Parę fotek prosto z ogrodu ,to już nie kotleciki

Werka Stefcia ma takie pięknie napakowane kwiaty cały czas ja zakochałam się w tej róży

Basiu ja podlewam już codziennie ,pamiętam jak moja zaprzyjaźniona ogrodniczka zwracała mi uwagę właśnie na podlewanie ,że jest to najważniejsza rzecz i jesienią i wiosną ,nawet jeżeli były przymrozki w nocy ,a w dzień słońce i ciepło ,kazała mi wieczorem podlewać ,bo woda +słońce=życie zroszona wieczorem młoda roślina podczas przymrozku w nocy dostaje lodową osłonkę i podobno łatwiej jej przetrwać

Wiolu to Chandos Beauty
Jadziu Baronowa póki co wygrywa u mnie na rabacie z królową

Oj piękny był dzisiaj dzień! Oby coraz więcej takich

Parę fotek prosto z ogrodu ,to już nie kotleciki

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tolinko u mnie też dziś była piękna pogoda,pojechałam na działkę
Hiacynty Twoje już rozwinięte,ale cudnie.Moje jeszcze w szyszkach siedzą
Sasanka jaka dorodna,uwielbiam je

Hiacynty Twoje już rozwinięte,ale cudnie.Moje jeszcze w szyszkach siedzą

Sasanka jaka dorodna,uwielbiam je

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Sto sześćdziesiąt róż?!
Kobito! I zazdroszczę i nie zazdroszczę wcale.
Ależ Ty się przy nich narobisz!
Chandos piękna. Mam nadzieję, że moja pokaże w tym roku więcej niż w zeszłym.
Kolejna to Baronowa...
Klękajcie narody...
Zjawiskowa! Jak dobrze, że jesienią posadziłam jej dwa krzaczki i to w eksponowanym miejscu. 

Chandos piękna. Mam nadzieję, że moja pokaże w tym roku więcej niż w zeszłym.

Kolejna to Baronowa...

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Tolinko, więc i dzisiaj będę biegać z konewką, bo teraz bardzo potrzebna ta woda naszym roślinkom, żeby miał dobry start 
Ślicznie już, ślicznie! Uwielbiam wiosnę, to podglądanie pączków, taka radość jak cokolwiek zakwitnie...
Czy przesadzałaś kiedyś sasanki?

Ślicznie już, ślicznie! Uwielbiam wiosnę, to podglądanie pączków, taka radość jak cokolwiek zakwitnie...

Czy przesadzałaś kiedyś sasanki?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- JAKUCH
Tolinko Twoje sasanki w lepszej fazie niż moje ale myślę ,ze za chwilkę podgonią .W sumie myślałam ,że mi wyginęły przez zimę a tak lubię oglądać te puchate stworki .Tyyyyyle róż ja zaledwie naliczyłam u 70, a kiedyś miałam ich przeszło 100 lecz w to miejsce weszły byliny bo w małym ogródku nie można mieć wszystkiego
- bejsonki84
- 200p
- Od: 7 maja 2014, o 11:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przekonałaś mnie co do Stefci (mnie długo nie trzeba namawiać na dodatkowe róże
). Poczekam na ofertę doniczkową bo miejsce dla niej już mam
A te obrzeża z kostki to są na podsypce z cementu czy na gołej ziemi? Trawa nie rośnie pomiędzy kostką? Ja też chcę takie, ale nie wiem jak to fachowo zrobić

A te obrzeża z kostki to są na podsypce z cementu czy na gołej ziemi? Trawa nie rośnie pomiędzy kostką? Ja też chcę takie, ale nie wiem jak to fachowo zrobić

Pozdrawiam Werka
Pocieszam się myślą, że zwierzęta nijakiej świadomości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zrozpaczonych istot na świecie.
Wisława Szymborska
Pocieszam się myślą, że zwierzęta nijakiej świadomości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zrozpaczonych istot na świecie.
Wisława Szymborska
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też jestem oczarowana Stefcią po poprzednim sezonie.Cały sezon obsypana była przepięknymi kwiatami.
Tolinko wiosna u Ciebie już zaznaczyła swoją obecność, u mnie jeszcze nieśmiało, ale też zaczyna być widoczna
Tolinko wiosna u Ciebie już zaznaczyła swoją obecność, u mnie jeszcze nieśmiało, ale też zaczyna być widoczna

- Tolinka
Aniu nie ma jak słonko ,wszystko się chce prawda?A my tak stęsknione za tymi naszymi ogrodami że lecimy do nich na skrzydłach
Moje hiacynty to chyba od podlewania tak szybko wykwitły
Sasanki i ja uwielbiam
te ich puchate kwiatostany są tak cudaśne że chciałoby się je miziać i miziać
Aneczko no trochę się nabiegam
dlatego nieraz w moich wpisach da się wyczuć kiedy mam ich dość,a kiedy je uuuwielbiam
obecnie jestem już chwilę po cięciu i porządkach ,więc uwielbiam
Teraz chętnie chodzę i podglądam co tam wypuszczają.Chandos piękna ale jak to mówią d...y nie urywa no przynajmniej u mnie drugi sezon ,a ona nie zaszalała zbytnio ,w tym roku cięta prawie do ziemi ,no zobaczymy co pokaże
Za to Baronowa to jest kobita
sama się przekonasz niebawem
Basiu wiem że biegasz już z konewką ja też podlewam codziennie ,jest bardzo sucho a deszczu jak na lekarstwo ,parę kropelek
Sasanki przesadzałam
a nawet je rozsadzam ,bo szybko się rozrastają ,dzielę kępki i roznoszę po ogrodzie , one najlepiej lubią słonko 

Aneczko no trochę się nabiegam

Basiu wiem że biegasz już z konewką ja też podlewam codziennie ,jest bardzo sucho a deszczu jak na lekarstwo ,parę kropelek

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Mówisz, że Chandos Cię nie powala? Mnie sama róża (jej wzrost, gęstość, obfitość kwitnienia) też niekoniecznie. No ale kwiat ma prześliczny.
Skoro chandra Ci przeszła to pokaż nam wiosenkę.

Skoro chandra Ci przeszła to pokaż nam wiosenkę.

- Tolinka
Jadziu ja już od kilku dni podlewam ogród i wszystko ruszyło jak z kopyta
Sasanki ładnie u mnie rosną,tworzą ładne kępki i chętnie się rozrastają,bardzo się z tego cieszę ,bo je bardzo lubię
70 takich krzewów róż jak ty masz Jadziu to jak u innych setka
masz co robić przy nich,a jeszcze twoje piękne byliny
Werka tak też myślałam ,że skusisz się bez mrugnięcia okiem
ale warto
Kostkę układam na zaprawie cementowej ,robię rowek ,do niego zaprawę i wciskam w to kostkę,trawa jednak nie daje za wygraną i robi wszytko żeby kostkę przerosnąć,ale ja co jakiś czas robię kostce lifting
Daysy widzę że i na ciebie Stefcia rzuciła urok
Oj ta to potrafi
U mnie młodziutka ale i tak zaszalała na tyle żebym dokupiła kolejną
Chwilami przy tej pogodzie i suszy ,to wydaje mi się że już nawet lato mam w ogrodzie
tylko te cebulowe i maleńkie listki na różach uświadamiają mi ,że to wiosna
Codziennie podglądam róże,wydaje mi się że nie jest tak źle jak myślałam ,żyją nawet te co spisałam na straty ,najgorzej z pnącymi ,niestety pędy nie puszczają nosów,te pojawiają się u podstawy i wygląda na to ,że większość pędów będzie jednak do usunięcia
,ale jeszcze czekam z cięciem może jakiś cud sprawi że ruszą
Cebulowych coraz więcej i coraz większe ,sasanki pokazały już kolorki ,kwitną fiołki wonne za chwilę będą tulipany,ale w tym roku nie wiele ich wyszło będę musiała jesienią dosadzić ,teraz tulipany to dwa lata i giną ,to nie to co stare dobre odmiany
Jeszcze czeka mnie warzywniak ...ale to już chyba zostawię sobie na po świętach ,najważniejsze że mam zrobiony maliniak no cieszę się z tego jak dziecko

Werka tak też myślałam ,że skusisz się bez mrugnięcia okiem

Daysy widzę że i na ciebie Stefcia rzuciła urok

Codziennie podglądam róże,wydaje mi się że nie jest tak źle jak myślałam ,żyją nawet te co spisałam na straty ,najgorzej z pnącymi ,niestety pędy nie puszczają nosów,te pojawiają się u podstawy i wygląda na to ,że większość pędów będzie jednak do usunięcia

Cebulowych coraz więcej i coraz większe ,sasanki pokazały już kolorki ,kwitną fiołki wonne za chwilę będą tulipany,ale w tym roku nie wiele ich wyszło będę musiała jesienią dosadzić ,teraz tulipany to dwa lata i giną ,to nie to co stare dobre odmiany

Jeszcze czeka mnie warzywniak ...ale to już chyba zostawię sobie na po świętach ,najważniejsze że mam zrobiony maliniak no cieszę się z tego jak dziecko

- Tolinka
Aneczko co do kwiatu Chandos to się zgadzam reszta...zobaczymy w tym roku
Wiosenkę wstawię jutro ,ma być ładna pogoda to trochę pobiegam i porobię fotek 

- JAKUCH
Możliwe ,ze masz rację Tolinko ,ze różom brakuje wody bo wychodzące listki zamiast błyszczeć są matowe .Jednak ma padać, więc po co podlewać jednak jak do jutra nie popada to podleje ,bo wąż już w pogotowiu
- Tolinka
Jadziu brakuje na pewno
ale już dziś pada,u ciebie pewnie też
Wreszcie upragniony deszcz ,no kto to widział żeby w marcu rabaty podlewać
a i po zimie tak szaro ,zakurzone krzewy,jak wiatr zawiał to jakby się paliło,a to tylko kurz leciał z iglaków.Zdążyłam dzisiaj posadzić dalie ,już chyba na stałe zagoszczą w koncie warzywniaka ,dobrze im tu cieplutko,wody dość i ślimaki nie bardzo mogą się do nich dostać ,więc rosną jak szalone hmm rosły i mam nadzieję że w tym roku będzie równie dobrze
Wiosna na rabatach coraz bardziej szaleje ,kwitną kępy hiacyntów jak ja je lubię
jak wychodzę na taras zapach aż odurza ,no bajka

a na nich setki motyli

sasanki

miniaturki samosiejki

Wreszcie upragniony deszcz ,no kto to widział żeby w marcu rabaty podlewać

Wiosna na rabatach coraz bardziej szaleje ,kwitną kępy hiacyntów jak ja je lubię

a na nich setki motyli

sasanki

miniaturki samosiejki

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Piękne,grube hiacynty
Czekam na swoje
Sasanka białą jaka kępa
U mnie deszczu brak,ale pojutrze podobno ma popadać