Leśne ranczo nad wodą I.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p
Od: 18 sty 2013, o 12:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą I.

Post »

Magdo ;:oj ;:7
Dlaczego mnie tu jeszcze nie było??
Masz wspaniałe rośliny! Rewelacyjne róże, na które nie mogę się napatrzeć i zrobię wszystko, żeby niektóre z tych odmian mieć u siebie. Cudowne moje ukochane lilie ;:167 Ale w tym roku będzie u Ciebie co podziwiać ;:215 Z pewnością nie ominę już tego wątku ;:63

Piękne ozdoby ogrodowe zakupiłaś
Obrazek
W ubieglym roku też kupiłam takiego aniołka i deszcz ani śnieg mu nie straszny, świeci każdej nocy.
Pozdrawiam
Agnieszka
W Liliowej Dolinie Rospudy
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu dzwonków spory wybór. Poidełek też. Sporo jest ładnych. Ciężko wybrać coś jednego. Mnie chodzi już po głowie następne. A niech ptaki mają aqua park. Jak widzę ile się nagimnastykują z zejściem po burcie do stawu to aż mi żal bidulek. Tylko jaskółki sobie z tym najlepiej radzą. Ale są takie pańcie z długimi nogami co to skaczą, skaczą i doskoczyć do tej wody nie mogą :D . Ten Lil mnie wkurzył. Czyli Twoje domawianie nic nie dało. I tak sobie powysyłali. No i jak tu nie mieć nerw? Cebule z takimi nosami przyjechały że hooohooo. Do mnie paczka szła dwa dni. Może do Ciebie dojedzie po niedzieli.
Eweluś ojej, remontu nie zazdroszczę. Łazienkę remontowałam w zeszłym roku. Ileż ja się nerw najadłam. Z resztą w tym przy sypialni też. Nienawidzę remontów. Obym już nic nie wymyślała bo nie wytrzymam.
Kasiu no właśnie jestem roztrojona. W przyszłym tyg jeszcze -4 zapowiadają. A cebule z takimi nosami przyjechały.... A co do konsoli, myślę że wyciągnęłabyś go sprzed kompa. Też gry, ale przynajmniej by się trochę poruszał.
Ewelinko ja już uregulowałam wszystko za rośliny. Wkurzały mnie tragicznie te długi. W dodatku nie zapisałam co domawiałam i potem się dziwiłam skąd takie kwoty powychodziły... Lilie już doszły. Niepoważni są. Takie pogody a im się pospieszyło. Zwariowali.
Pędów Hippolyte nie pamiętam. Ale przejrzałam zdjęcia. Młodsze są czerwone. Także to raczej nie odrost.
Paulinko masz rację, fajna zabawa. Śmiechu co nie miara. Zwłaszcza jak dzieciaki przychodzą zumbować. Normalnie padam...
Agnieszko witaj :wit . Fajnie, że do mnie trafiłaś. Dzięki za informacje o aniołku. Już od dawna nie liczę że jakiekolwiek solary (poza jednym takim dużym) będą długo świecić. Raczej stoją w celach dekoracyjnych. Aniołka na zimę będę sprzątać. Może dłużej wytrwa. Plus ma, że tak długo u Ciebie świeci :).

Tak jak pisałam powyżej, lilie dotarły. Większość ma spore kły. I co ja biedna, mam z nimi zrobić? W gratisie przyjechała Bariton. Jakoś nie trafiona w mój gust. No ale wsadzi się gdzieś.
Dzisiaj jedna wielka szara plama na niebie. Zero słońca. Kiedy ta pogoda się nad nami zlituje??
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

O matko! Oby i mnie tej lilii Bariton nie wsadzili w gratisie!!! W tamtym roku dostałam Salamis. Nie było najgorzej ale takiego wściekłego pomarańczu to jednak bym nie chciała. No ale jakby co, to i ja gdzieś upchnę. O! W ramach eksperymentu posadzę przy tunelikach bez zabezpieczeń i zobaczę, że zeżrą paskudy czy nie. ;:306 ...a piszę, bo zeszłej wiosny wsadziłam tam kilka przekwitłych w domu hiacyntów. I one teraz normalnie wylazły. ;:oj Nic ich nie zjadło! ;:oj
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja rok temu dostałam Buzzer. Tą może gdzieś we floksy wepchnę. Zobaczymy.
Przypomnij mi, jakie zabezpieczenia robisz? Ja kiedyś wsadziłam przekwitłe hiacynty. Wylazły i zgniły. Potem jak przesadzałam inne cebule to hiacyntów już nie znalazłam. Była to taka doniczka wysoka bez dna. Raczej nornice się tam nie dostały. A zeszłoroczne hiacynty widziałam że wychodzą. Ciekawe czy wszystkie się pokażą.
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p
Od: 18 sty 2013, o 12:59

Post »

U mnie nic nie słychać jeszcze o przesyłce z Lil.. Zamawiałam 18 stycznia.
Kiedyś przez pomyłkę dostałam azjatycką lilię Bariton na to wygląda. Ostry pomarańcz rzuca się w oczy. W gratisach miałam LA Fangio i OT Kiss of Fire (jedna z piękniej kwitnących lilii wedlug mnie). Z niecierpliwością czekam na tegoroczne :tan
Pozdrawiam
Agnieszka
W Liliowej Dolinie Rospudy
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Miałam nieco zaległości, Madziu, ale przed chwilą nadrobiłam. :tan
Jestem zafascynowana cudną biżuterią ogrodową. ;:215 ;:215
Takie ozdoby też mi się podobają. Nie lubię plastików np. w kształcie krasnali itp. ;:222
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu :wit ale ładne ozdóbki ogródkowe zakupiłaś ;:oj WSZYSTKO mi się podoba !
Niestety ze względu na kradzieże, to się nie skuszę na takie cuda, chociaż bardzo mi sie podobają ;:201
Poidełko słodkie, latem na pewno skrzydlaci będę Was odwiedzać ;:108
Z grami przed "monitorem" nie mam kompletnie doświadczenia, ale może należałoby skorzystać z takiej formy ruchu ?
Wyobrażam sobie co pomyślałaś, jak zobaczyłaś sąsiadów zainteresowanych Twoją zumbą ;:306 ;:306

Byłam w Carrefourze, są cebulki mieczyków, lilii , róże , krzewy i drzewka. Ceny jak co roku - przystepne. A do Ciebie już "cos" jedzie ?
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No dziewczyny... podśmiewałam się z Was i kazałam lodówki szykować, a do mnie dzisiaj przyszła wiadomość, ze wysyłają paczkę od Benka ;:223
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu pokazuj storczyka :D
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Madziu - a ja przyszłam prosić cię o rady w kwestii białego clematisa - ma pięknie kwitnąć - lubię te pełne, wytrzymać pełne słońce i nie wymarznąć. Istnieje w ogóle takie cudo?
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Madziu, cudne ozdoby kupiłaś ;:215 . Marzy mi się takie poidełko. Daj na pw namiary gdzie nabyłaś to cudo.
Przeraziłam się czytając, że dostałaś już lilie z Li..polu. Oby do mnie za szybko nie dotarły, bo ja ze wszystkim jeszcze w lesie i lilie mi teraz nie w głowie... ;:185
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu po co te nerwy :wink: ;:224 ,cebule przyjdą , wsadź do doniczek a doniczki później na grządki, będą Ci wcześniej kwitły, ja tak miałam w zeszłym roku, wszyscy się dziwili, że moje lilie kwitły na początku lipca. Przekwitły wcześniej i później rosły tylko w cebule ;:333
Głowa do góry, wszystko będzie dobrze ;:196

PS. Ozdoby cuuudne ;:215
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszka to dobrze że jesteś z gratisów zadowolona. Ja średnio. Ale jak to mówią, lepszy rydz niż nic. Przecież tych wysokich nam w gratisie nie dadzą. Choć stałym klientom mogliby by.
Lucynko no ja też nie lubię. Choć mam dwa jako solarne lampy. To mi się spodobało na początku działkowania. Teraz nawet na zimę nie sprzątnęłam. Ustawię gdzieś tam w krzaczkach na tyłach.
Asiu lilie już przyjechały. A o różach na razie nic nie słyszałam. To, czego najbardziej się obawiałam już dostałam. Teraz może być tylko lepiej.
Kasiu widać, ogrodnicze sklepy pierwsze wiosnę czują. Ja jak patrzę na prognozy to jeszcze jej nie widzę. Oni chcą się szybko towaru pozbyć a nam kłopot robią. Powinien być zakaz wysyłania lilii przed 15 marca.
Anitko ok. Później, jak będę w domciu.
Aguś no to masz wymagania... Może Jerzy Popiełuszko. Kwitnie pełnie a potem powtarza nie pełnie. Jeśli już się zdecydujesz, kup w e-clem. Wiem, że mają drożej. Ale sadzonki są na tyle duże że szybciej Ci podrośnie i się rozkrzewi. Ładnie mi też kwitła Matka Siedliska. Ale ona niepełna u mnie.
Dorotko no ja też bym chciała cofnąć tą wysyłkę liliową. Ale co zrobić? Na układy nie ma rady. Trudno. Co będzie to będzie.
Daysy lilii przyszło sporo. Nie mam tyle doniczek. Poza tym, nie giną mi w ziemi. Wolę wsadzać prosto do gruntu. Tak jest mi wygodniej. Dlatego się wkurzam i denerwuję.

Byłam na weekend na działce. Pogoda taka sobie. W niedzielę najwięcej padało. Nie podoba mi się stan niektórych róż. Sporo ciemnych i czarnych pędów. No są tam na dole jakieś przebłyski zielone ale mimo wszystko... nie wiem co z tego będzie :(.
Z prac ogrodowych udało nam się zgrabić trawnik. Zajęło nam to chyba najwięcej czasu. Liści wywieźliśmy całą wielką kupę. Właśnie o tej porze roku przypomina mi się że nie lubię brzóz. Latem lubię, ale jesienią i teraz nie. Jest już ich trochę mniej, a trawnik dalej zaśmiecony.
Przycięłam powojniki i hortensje. Większość żyje. Popieliłam troszkę w rabatkach. Zerwaliśmy darń i przekopaliśmy pod nową różankę. Dla 10 róż i 6 powojników mam już przygotowane doły. Na tą rabatę pójdą też lilie. Dalsze doły będziemy kopać przy następnej wizycie. A kiedy ona będzie? Nie wiadomo. Prognozy są nieciekawe. Sporo deszczu. Wiosny za bardzo nie widać. Wychyliły nosy tulipany i hiacynty ale są w takim stadium jak kilka tygodni temu. Wszystko jeszcze szare, smutne. Nieciekawe. Zdjęłam już kaptury z róż. Zostawiłam tylko magnoliom.
Pamiętacie mojego świerka Bicolor którego złapał grzyb? Dobra wiadomość jest taka, że nie zgubił już więcej igieł. Obcięłam go, zobaczymy czy przetrwa. Oprysku nie było jak zrobić. Przez te przelotne opady i niskie temperatury w nocy.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Madziu. Bardzo fajnie, że mogliście popracować na swojej działce. Pogoda może nie jest jeszcze za bardzo ładna ale zawsze to trochę powietrza złapałaś i ruchu. Z tymi różami to nie tylko u Ciebie jest tak. Moje niektóre sadzone jesienią też nie wyglądają za dobrze. Miejmy nadzieję, że przeżyją. A co do pogody to ja również nie jestem pocieszona z tych długoterminowych prognoz. Ciągle widać deszcz i nie za ciepło. Szkoda, bo tak każdy chce tej wiosny ;:3 . Pozdrawiam :wit .
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To powietrze mało mnie nie powaliło. Dzisiaj jestem nieprzytomna. A Foxer po tylu dniach biegania i szalenia dzisiaj śpi cały dzień. Nawet na 10 minut nosa z miejsca swojego nie wyściubił.

Przy tworzeniu nowej rabaty różanej eM ciachnął mi kilka cebul. Pozbierałam łuski bo coś mi świta że da się z nich rozmnażać. Powie mi ktoś o co chodziło?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”