Aniu kochana oczywiście ,że nie masz wpływu na otwieranie stron to coś z internetem u dostawcy bo mamy dość duża ''prędkość ''
Zdjęcia powalające ,a roślinki przepiękne wszystkie godne uwagi .
Aniu to może być miodownica i też są na to opryski lub po prostu może być głodna .
Pozdrawiam
Przepiękne zdjęcia, Aniu. Wszystko wspaniale Ci kwitnie, raduje oczy i serce
U mnie też problemy z prędkością wczytywania zdjęć, ogólnie internetem... No cóż
Aniu w kwestii jałowca wygląda to na jakąś ch. Grzybową a ten szkodnik to biedronka Róże piękne ! Szczególne Chippendale Tej fioletowej bym nie kupił bo choruje. Ta Emillen cudo ! Widziałem ją u Dorotki ale chyba na razie jej nie wezme bo w planach same angielki
Aniu ślicznie u Ciebie. Tyle kwitnących, pięknych róż.
Pięknie wygląda ta pergola obrośnięta różami.
A te iglaki można opryskiwać na przemian na grzyby i na robactwo, oczywiście w co najmniej tygodniowych odstępach.
Może też podsypać im jakąś odżywkę do iglaków i dobrze podlać.
Powinno pomóc. Trzymam Kciuki.
becia123-Beatko Etoile Violette już ma trochę latek i ładnie rośnie.Obficie kwitnie.Tak jak Jan Paweł.Ale ten jeszcze w pąkach
Kasiulko17 Dzięki .Perukowiec dopiero w tym roku ma ładną peruczkę.
A róże wszystkie sa piękne i piękniejsze
Elwi-Eluś ; alicjad31-Alu ;mati1999-Mateuszu. Dzięki za miłe słowa.
Róze chyba wszystkie cudne.Chociaż są cudniejsze.Każdy ma swoje ulubienice.Prawda?? Eluś - Dzięki za Deep Impression
Hmm, może jakoś zdefiniuję tego szkodnika.Nawozu tez posypaliśmy do iglaków . Jeszcze za parę dni powtórzymy oprysk i to na dobrze dobranego szkodnika.. Mam nadzieję,że do tego dnia będę wiedziała co zżera moje jałowce.
Poczytam zaraz i zobaczę o tej miodownicy, co to jest.
biedronka może tylko przyleciała po szkodnika.Ale sama ona nie zwalczy mi szkodnika.Bo tuje już gałązki wykręca.
Angielki, anglikami.Emillen cudna polecam Ci Mateuszu kupić.Nie pożałujesz.
Ignis05-Krysiu Teraz wszędzie widzę piękne róże.Sezon na nie .Te moje też mnie cieszą.I te nowe ( bardzo) i te wcześniejsze
Tak chyba zrobię. Dzięki za radę opryskamy przeciw grzybom i szkodnikom.aż do skutku.Może ich nie stracimy
Nawóz do iglaków tez już dany.Podlane.
tesia39-Tereniu Augusta jest cudna.A jak cudnie pachnie.a praktycznie miało jej nie być.
Taki masz- masz ogrodowy
Clematis Ville de Lyon
Clematis 'Polish Spirit'- pierwszy kwiatek
Aniu clematisy masz przepiękne, moje w tym roku przycinane bardzo i przesadzane nie robia takiego wrażenia
Róże też pięknie wyglądają no i niedługo zaczną królować lilie
kropelka-Mariolu Dzięki .Wszędzie jest już piękne. a róże o tej porze roku dodają dużo piękna katharos-Kasiu; juni-Beatko; marpa-Maryniu ;cyganka77-Asiu; kania-Kasiu Dziękuję i za odwiedziny i za miłe słowa.
To dobrze,że clemki kwitną w rożnym czasie.I takie rożne dlatego warto mieć.
O tak lilie juz ostawiają się w kolejce do kwitnienia.Uwielbiam je
Coś takiego znalazłam na moich jałowcach
.może to jest cały winowajec - szkodnik.Tylko co to ???
Tak się robi
I przyjemniejsze - ogrodowe
Lubię je- przypominają mi dzieciństwo i ogród rodzinny mojej mamy i babci
Już znalazłam odpowiedz na mojego szkodnika na jałowcach.To miodownica jałowcowa ,
Ponoć to ciężka walka z nim.a zmiany na jałowcach są nieodwracalne.
Oj tam,, szykuję się do walki .nie mam wyjścia.
Może nie wszystkie stracę
-- 26 cze 2015, o 07:03 --
Takie tam... to już przyjemniejsze niż te szkodniki
Perukowiec
Takie też lubię , przypominają mi mój rodzinny ogród z dzieciństwa
Trytoma groniasta
Clematis Etoile Violette
Może ktoś wie co to za roślinka, bo nazwy nie pamiętam???