Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Post »

Marysiu a konwalik jak zimował u Ciebie, chciałam kupić ale ktoś mi odradził, że ciężko przetrzymać. Pogoda ;:145 , a święta też ma być podobnie. Krokusy u mnie nie rozwinęły się do końca , tylko je wymroziło w tygodniu.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryś jestem codziennie podczytuję , jeszcze nie przycięłam róży i hortensji. :(
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Octowca da się wyrzucić. W każdym razie mnie się udało. Z milinem faktycznie sprawa wygląda inaczej. On potrafi odrastać w rozmaitych, często najmniej oczekiwanych miejscach. :uszy
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Marysiu. ;:196 U mnie też dzisiaj pogoda w kratkę, a do tego strasznie wieje. Święta zapowiadają się chłodne.
Octowce mam u siebie i lubię je za ich piękną jesienną szatę. Ostatnio nawet jeden sam padł i nawet nie zostawił dzieci. Mam wrażenie, że chyba sąsiadowi przeszkadzał i pewnie go czymś prysnął. :twisted:
Milin niedawno zaprosiłam do ogrodu i na razie jest mały, ale już wiem że muszę go przesadzić, tylko gdzie? ;:oj :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jadziu milin pomarańczowy przesadzony w inne miejsce dał dwa odrosty i nic więcej. Mam żółty ale rośnie strasznie powoli, ma 4 lata i jeszcze nie kwitł ;:185

Bartoszu do południa w Krakowie piękna ciepła pogoda, po 13 załamanie pogody, wiatr, deszcz ze śniegiem a potem śnieg, po godzinie z powrotem piękna słoneczna pogoda. I z prognoz widzę że ok 14 dni podobnie ma być ;:202

Dorotko konwalnika dostałam w minionym sezonie. Okryłam go i ładnie przetrwał zimę :D Będę się nim opiekować i może zachce u mnie być ;:215 Po dzisiejszej śnieżycy nie ma już irysków :cry: więc pewnie Twoje krokusy też nie wytrzymały. Mam nadzieję, że po świętach wróci wiosenna pogoda ;:219

Misiu dobrze zrobiłaś ;:168

Lucynko octowca nigdy nie miałam, ale rośnie u sąsiada za płotem i mam parę mniejszych dzieci ;:oj a milin na razie nie przeszkadza i jest ładny :D

Witaj Ewuniu ;:196 a może padł naturalnie, bo octowiec to roślina zawleczona :;230 nie z naszego klimatu. Milin posadziłam przy siatce. Masz od jednej strony sąsiada do zakrycia to jak będziesz miała odrosty obsadź nimi tą część płotu ;:306
Te święta to mnie trochę martwią a raczej przesuwające się ciepło, bo chciałam wynieść towarzystwo do tunelu a tak to musi robić za wielkanocny zieleniec ;:306
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu ja też witam cieplutko :wit
U mnie też wieje i ziąb straszny ale się cieszę że w końcu doczekałam się deszczyku :D
Octowca mam i jest śliczny a milina kupowałam dwa razy i raz dostałam od Ewy Gajowej i wszystko zawsze padło ;:223 jesienią wsadziłam kolejny raz i na razie nie widać czy żyje - oby .
Zdrówka życzę i ;:196 posyłam .
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Przy takiej pogodzie, to rzeczywiście roślinek nie przeniesiesz do tunelu, trzeba z tym jeszcze zaczekać.
Żeby chociaż kwiecień zechciał być cieplejszy, niech już nawet jest pochmurny, ale ciepełka niech nie brakuje.
Octowca nigdy nie miałam, ale mogę podziwiać rosnące na osiedlu, a sadzonkę milina dostałam w zeszłym roku, ale sprezentowałam córce, ona koło domu ma dużo miejsca.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu witaj!
Ja się cieszę, że wreszcie masz trochę deszczu. Jak mój milin będzie miała odrosty to wsadzę do doniczki i zatrzymam dla Ciebie. Ogród w którym mój nabyłam ma parę milinów przy słupie z latarnią i bardzo mi się podoba, bo ma dużo i ogromne kwiaty :D Rzeczywiście jest czasem trochę odrostów, ale widzę że je albo wykopują albo wycinają i nie ma problemu a na pewno nie takie jak z sumakiem. Ja czekam jak mi żółty zakwitnie, kupiony zresztą w LM.
I ja Ci życzę zdrowia i ciepła, bo deszcz już masz ;:196

Lidziu martwią mnie te bardzo niskie temperatury odczuwalne. Po dzisiejszym śniegu ciężkim i mokrym padły irysy, krokusy pewnie też znikną, a co będzie z przyciętymi różami. Przecież największe straty mam po takich dniach kiedy było -2 a odczuwalna -10 :shock: No ale trzeba przyjąć wszystko z pokorą taki los ogrodnika :?
Do połowy kwietnia widzę nocą 2-3 st.
sto-krotka
100p
100p
Od: 19 lut 2015, o 17:28

Post »

:wit Dziękuję Marysiu ;:196 dla Ciebie dużo słońca ;:167 a to chyba było trochę samolubne z mojej strony, bo wtedy na pewno zrobisz przepiękne zdjęcia ;:108 ;:215
Jutro jest moja niedziela ;:oj i mam nadzieje, że uda mi się wstrzelić pomiędzy wietrzysko a ulewę, bo mam zamiar pojechać na działkę :tan oficjalna wersja to przywieść gryczpan na święta ;:306 jakby nie było taniej kupić pęczek i zaoszczędzić czas, bo na ucięciu paru gałązek-bez względu na pogodę- na pewno się nie zakończy :;230
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Margaretto gryczpan pierwszy raz słyszę taką nazwę bukszpanu ;:215 Życzę żeby się udało wstrzelić, ja niestety znowu muszę się zajmować zakupami i remontami, a jestem już tym zmęczona ;:oj Dzisiaj słońce zachodziło chyba ładnie, ale nie miałam siły iść z aparatem :oops: Ciepełka Ci życzę ;:168
sto-krotka
100p
100p

Post »

Marysiu u nas funkcjonują oby dwie nazwy, ale częściej używamy GRYCZPANU ;:215 Życzę Ci dużo cierpliwości [niestety wiem , że jest ona bardzo potrzebna w czasie remontu] i wypoczynku ;:196 .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w pogodny poranek, ale co dzień przyniesie zobaczymy, bo wiatr zmienił kierunek jednak dalej ma silnie wiać ;:224

Obrazek

Margaretto dziękuję ;:168 niedługo już będziemy świętować i wtedy takie sprawy zejdą na drugi plan :D
sto-krotka
100p
100p

Post »

:wit No skąd ty masz to słońce to ja nie wiem chyba, że u mnie też jest po 6-tej ;:306 a kiedy wstaję to się przede mną chowa :;230 a co to za śliczne baziolki na pierwszym planie?
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj Marysiu!
Co Ty tak ciągle remontujesz?
Myślałam, że Ty sobie mieszkasz jak panisko w swojej wiejskiej rezydencji, a tu takie rzeczy ;:218.
Ja swój domek przez dziewięć lat remontowałam, po kawałku każdego roku, więc dobrze znam ten ból.
Współczuję, bo oprócz radości, że będzie ładniej, ta wieczna krzątanina obcych nieuważnych chłopów, kucie, pył i pusty portfel po ich odejściu - mordęga :evil:.
Raz tylko błogosławiłam ich przyjście, kiedy zszedłszy do piwnicy zamknęłam za sobą drzwi (żeby koty nie wlazły) i klamka została mi w garści ;:218. A spieszyłam się do pracy!
Słońce u mnie dziś świeci, ale wichura niebezpiecznie wychyliła świerk przed domem ;:219.

Pozdrawiam serdecznie i przedświątecznie - ;:196 Jagi
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53

Post »

Marysiu u nas pogoda jest bardzo dynamiczna ;:oj . Teraz sypie śnieg, o 7 rano było słonecznie ;:3 .
Zgadza się to z przysłowiami: w marcu jak...i kwicień-plecień.... ;:219
Pozdrawiam Iwona
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”