Róże z kartoników z marketów Auchan,Biedronki,Castoramy itp. Cz.1
-
- 500p
- Od: 20 mar 2014, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp.
Floresita, fajnie że trafiłaś swoje upragnione LO, teraz życzę ci żeby łososiowa ''niespodzianka''z Auchan nie okazała się kolejnym Abrahamem, może się spełni.
Pozdrawiam
Anastazja
Pozdrawiam
Anastazja
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Joanna Anastazja
ANASTAZJA80: Zatem: Niech się stanie!
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie. Oto moje kartonikowe róże :
Biała rabatowa, nie wiem co to może być ale może Schnewittchen?

Ta miała być biała parkowa a jest sama nie wiem czym. Może ktoś podpowie ?? Dość ładny krzaczek, kwiaty w miare duże, płatki takie różowawe w kilku odcieniach, falowane.

Ta miała być Niną Weibul i chyba nią jest ale nie wiem bo jeśli chodzi o róże jestem zielona nawet w rozpoznawaniu. Fotki słabej jakości, w rzeczywistości liście są ładniejsze.

Na koniec róża, która wcale mi się nie podoba, jakaś taka roztrzepana jest , zobaczymy co pokaże dalej.

Niestety fotki robione były telefonem słabej jakości więc ciężko może coś rozpoznać, no ale może ktoś przedstawi mi może jakieś domysły ? Będę wdzięczna. Pozdrawiam
Biała rabatowa, nie wiem co to może być ale może Schnewittchen?

Ta miała być biała parkowa a jest sama nie wiem czym. Może ktoś podpowie ?? Dość ładny krzaczek, kwiaty w miare duże, płatki takie różowawe w kilku odcieniach, falowane.

Ta miała być Niną Weibul i chyba nią jest ale nie wiem bo jeśli chodzi o róże jestem zielona nawet w rozpoznawaniu. Fotki słabej jakości, w rzeczywistości liście są ładniejsze.

Na koniec róża, która wcale mi się nie podoba, jakaś taka roztrzepana jest , zobaczymy co pokaże dalej.

Niestety fotki robione były telefonem słabej jakości więc ciężko może coś rozpoznać, no ale może ktoś przedstawi mi może jakieś domysły ? Będę wdzięczna. Pozdrawiam

Oto moja ŻÓŁTA angielka z kartonika z Auchana. Kwiaty ma czerwono - malinowe, pędy oraz liście jasnozielone. Rosła dosyć szybko. Co to może być? Sympatia? Mnie ona wygląda na jakąś pnącą

-- 5 lip 2015, o 11:20 --
Proszę o usunięcie poprzednich zdjęć - zamieściły się nie te co miały być. Spróbuję jeszcze raz.

-- 5 lip 2015, o 11:20 --
Proszę o usunięcie poprzednich zdjęć - zamieściły się nie te co miały być. Spróbuję jeszcze raz.
No teraz się wreszcie udało. Macie jakieś pomysły co to może być? Bo jeśli jakaś pnąca, to muszę ją na jesieni przesadzić. Poprzednie, omyłkowo wklejone zdjęcia są stare, a przedstawiają młodziutkiego westerlanda, oraz córcię z kotem na fatalnie dobranym tle ...kompostownika.
-
- 200p
- Od: 4 sty 2015, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przypomina mojego Aleksandra Mac Kenzie.
Pozdrawiam Lucyna
Może na zdjęciach tego nie widać, ale liście (seledynowe) są duże i jakby wydłużone. I póki co nie ma na razie kolców. Przeglądam bez końca zdjęcia czerwonych pnących i parkowych, ale nie sposób zdiagnozować jaka to odmiana, bo te czerwone o półpełnych kwiatach są zbyt do siebie podobne. Przy okazji pokażę wam pierwszy kwiat mojej ślicznoty- Princess Alexandry Renaissance:

-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Ta ostatnia to nie Kronborg, ale chyba wielkokwiatowa Kronenburg. Dla mnie piękna.
-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
AzaliaTo jest ta sama róża co w poście z 28 .06 tamte(pierwsze zakwitły) kwiaty były ciemno-czerwone a te są różowe
Marzenko, Kronborg to nie jest, gdyż jest to róża o jednolitej, ciemnoczerwonej barwie, a na Twoich zdjęciach ma spód płatków jaśniejszy. Sprawdzałaś czy pachnie?. Może to Osiria? Sprawdź zdjęcia we Floribundzie lub na
Helpmefind. Pozdrowienia.
Helpmefind. Pozdrowienia.
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Marzenko ta Twoja róża to Kronenburg,mam też Kronborg Castle,która jest przepięknie czerwona, ma mniejsze kwiaty,ale za to jest ich dużo na pędzie.
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Sprawdził się komuś LO z obi