Różana wieś

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różana wieś

Post »

http://images78.fotosik.pl/260/c08fef847d74bf55med.jpg jakie śliczne to to dzwoneczkowate! Wygląda na wysokie?
Coś mi sie wydaje że twój New Dawn to ma trochę za pełne kwiaty(czy oby na pewno to on?) Piękny! Spróbuj zakulkować tę różę albo ponaginać gałązki, może wtedy ładnie zakwitnąć :wink:
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Reniu - odrobiłam dzisiaj zaległości w Twoim wątku. Piękne róże , dalie, krzewuszki...ale jak zobaczyłam listę z piwoniami - to się zawiesiłam ;:oj Ja mam nieciekawe doświadczenia z piwoniami u siebie, ale w zeszłym roku dostałam żółtą od koleżanki. Dostała całe wiadro dobrych rzeczy pod korzonki. Zobaczymy czy jej to będzie odpowiadać.
Zazdroszczę Ci gleby! Rędzina i ziemia wykopana ze stawów - oj to miód-malina dla roślinek i jeszcze kompost im dajesz na deser ;:306
Ja na tym moim piachu tylko chodzę i podkarmiam przez cały sezon.....
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ewelkacha88 pisze:Witaj Reniu. Rzeczywiście ciekawe te aksamitki. Ja kupiłam kilka różnych ,w tym takie białe wielkokwiatowe i jestem ciekawa jak mi wyjdą. Aksamitki będę siała do gruntu ale część w domu, żeby szybciej zakwitły. To bezproblemowe rośliny i jeśli ślimaki ich nie skonsumują to super kwitną cały sezon. Szkoda tylko, że nie ma ich w odcieniach fioletu i różu :( . Pozdrawiam :wit .
Ewa ja tez zawsze tak siałam, sadzę je wszędzie zapobiegawczo na nicienie, w warzywniku też. Poczekajmy trochę to i pojawią sie w innych kolorach, te co kupiłam gdyby nie napis to myślałabym że to astry, a wlasciwie to astrów w pomaranczu tez nie widziałam :D

Aniu oj to ja tez muszę się rozejrzeć za takimi akamitkami, jak mówisz że takie ładne :lol:

Tolinko , coś tam zaczęłam dłubać, jak zrobię to wrzucę do wątku domowego, też lubie aksamitki, choć nie każdemu pasuje ich zapach, i jeszcze dobrze sie zasuszają.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga dobrze mówisz dzwoneczowate, to campanula" Prichard`s var" . New dawn raczej nią jest :D , chyba że masz inny pomysł, ale ma 90 % cech z kwiatami włącznie, ona rośnie w takim miejscu ze nie chcę jej kulkowac ,ani rozpinac bo obok rosną powojniki, zresztą zauważyłam ze te same róże też różnie wyglądają w różnych ogrodach, u mnie samej co roku inaczej wygląda Augusta Luiza, Otello, który raz ma takie dziwne zielone w środku, a raz nie ma, mój Coronado wygląda inaczej niż widziałam u innej forumki, że już sama nie wiem :D .A Dorothy Perkins wcale taka szybka i fajna nie jest bo za lekkim dotknięciem odpadają kwiaty z małym pędzikiem.

Amba , ale w pozostałych miejscach tez mam piach , muszę kopać dół i tam daje kompost obornik znowu kompost i dopiero sadzę, a rędzina w warzywniku to kilka lat jej spulchniania, a i tak jeszcze jak jest susza to kilofem by trzeba, a jak mokro to nogi nie uniesiesz bo tak są buty obklejone.Ale faktycznie nie narzekam, mam kompost, własny kurzeniec ,mnóstwo pokrzyw, i wrotycz i żywokost, i krwawnik, i skrzyp, wszystko to z radością używam i powiem jedno z każdym rokiem używam coraz mniej chemii. A co do piwonii to jak zobaczyłam ile te r az jest odmian i jak pięknie wyglądają, to nie moglam się opanować, zobaczymy kiedy zakwitną, zachęcam Cię gorąco , moim zdaniem najwazniejsze to dobrze piwonie posadzić, potem to juz sama rośnie, ja moich starych nawet nie nawożę.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Reniu kup sobie jeszcze do tych aksamitek cynie . Też kwitną do zimy i mają różne piękne kolory . A sieję prosto do gruntu , rosną szybko :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinko mam cynie i co roku je sieje :D , nawet wyselekcjonowałam sobie z nich białą i sieje na osobnej białej rabacie, teraz to lato takie upalne to właściwie tylko cynie i dalie ładnie kwitły.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Reniu. Czy cynie siejesz bezpośrednio do gruntu czy robisz rozsadę ?? Będę siała po raz pierwszy i nie wiem czy jak pójdę na łatwiznę i wysieję do gruntu to coś z nich będzie.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cynie sieje i tak i tak, zależy ile mam miejsca na sadzonki w domu, ale one idealnie wschodzą wysiane bezpośrednio, jak wysiejesz w domu to prędzej zakwitną.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za informacje . W takim razie posieję troszkę w domu a resztę do gruntu bo nie wyrobię z miejscami na parapecie ;:306 . Dobrej nocy :wit .
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:63

Troszkę wspomnień

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu cudowności pokazujesz ;:138 . A mi bardzo podobają się Twoje niebieskie podpory pod róże :D. Pozdrawiam :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”