April, dziękuję za życzenia! Dla mnie ogród wiosenny to ogród pełen kolorów, a tulipany są najciekawszymi i najbardziej różnorodnymi roślinami do ubarwienia wiosennych rabat. Wciąż nie mam ich dość i co roku dosadzam kolejne

Pozdrawiam serdecznie!
Justynko, witaj! Miło mi, że zaglądasz, nawet jeśli tylko po cichutku

Dziękuję za serdeczny wpis i zapraszam!
Moni, dziękuję
Ewa, moje serduszki szaleją w tym roku mimo mojego nieudolnego przesadzania

Cudowne roślinki
Dorotko, bardzo się cieszę, że kulkowanie już przynosi efekty! Ja też przygięłam kilka róż i bardzo jestem ciekawa kwitnienia w tym roku! Kiedy otworzysz wąteczek kochana? Na pewno już jest co pokazać!
Ula, mi też udało się dzisiaj odpocząć w ogrodzie, po podróży. Niby tylko kilka dni poza domem, a bardzo mi tego brakowało?

Pozdrawiam!
Małgoś, dziękuję!
Małgorzatko, tak jak napisała
Ewa, one są bardzo podobne. Moje kupowałam jako szachownice Michajłowskiego, ale faktycznie bardziej przypominają lisie, które masz u siebie.
Gosiu, u mnie tulipanów przybywa co roku, w setkach, więc trochę się uzbierało

Nadrobisz jesienią
Miłko, dziękuję! Ciekawe czy moje mazurki założą gniazdko w ogrodzie..byłoby mi bardzo miło gościć taką ptasią rodzinkę
Monia,fiołeczki nakrapiane dostałam od Ewuni, mam też czysto białe. Mrówki roznoszą ich nasionka i wkrtóce zasiedlą wszystkie rabaty w ogrodzie

Chętnie się podzielę gdy się rozrosną.
Ogród przywitał nas słońcem i nowymi kolorami na rabatach! Wszystko bucha zielenią, aż miło
Na tarasie wciąż kolorowo
Na rabatach też ;-))

[
Kwitnie powojnik 'Maidwell Hall'
Uwielbiam tę soczystą zieleń na młodych przyrostach?
A Cunnigham's White się rozpędza..
Nie pamiętam nazwy tej odmiany
A tu jest 'Mondial' - sadzony w grudniu
...podobnie jak ten, 'Blue Diamond'