W słońcu smagliczki i róże

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W słońcu smagliczki i róże

Post »

Ula co to za blade ślicznotki? Chodzi mi o tę z pierwszej fotki i z ostatniej.... :)
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ulcia, takie piękne masz "bladawce" ;:oj Wiesz, że jestem teraz na fali takich kolorów ;:167
Ta pięknota to kto zacz?
Obrazek
Mam swoje podejrzenia, ale fotki czasem mogą zmylić...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uleńko! :wit nie moge sobie darować,ze gdzieś zawieruszył mi się Twój wątek ze ślicznym ogródem. ;:215
Widok smagliczki w promieniach słońca powalający/ bo tak go zapamiętałam/. Twój ulubiony ogrodowy kącik - rewelacja, wcale nie dziwie się ! Przed- ogródek z różami na skarpie , boski.Róże Red Fairy urzekające, tez sprawiłam sobie jesienią 3 szt- ale juz wiem ,że kilka ich jeszcze zagości w moim mega ogrodzie. Posyłam serdeczności! ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

:wit
Bogusiu - a wiesz że ja też nie mogłam cie namierzyć, bardzo ci dziękuje za tak miłe komentarze pod adresem ogrodu ale to dzięki temu forum ogród wzbogaca się o nowe roślinki i staje się piękniejszy, różyczka Red fairy warta posiadania i bardzo sie cieszę że sie na nią skusiłaś :D. Miłego dnia :wit
Elwi - to cudo na zdjęciu to Lions Rose wiosenne nasadzenie, najbardziej podoba mi się właśnie w takim kolorku :wink:
Dorotko - pierwsza to tak jak pisałam jw Lions Rose - rabatówka polecana na brzeg rabaty, dziś wiem że tam bym jej nie posadziła, w rzeczywistości jest wyższa, druga to Elfe - pnąca jak dla mnie bardzo ładna ale to jej pierwszy rok u mnie
Ilonko - do murku i Red Fairy na wiosnę myślę o dosadzeniu clemka Błękitny Anioł, chcę aby stonował troszkę te czerwoności zobaczymy czy się uda, i co z takiego połączenia wyjdzie, o kanalizacji i użeraniu się z urzędnikami szkoda nawet pisać i zaśmiecać watek ;:185
u mnie dziś biało, dzień taki ponury i smutny, zaczyna doskwierać brak witaminy D. Iloniu pozdrawiam ;:196
Reniu - dziękuję ;:196 a jak tam twój wypad na działeczkę mam nadzieję że sie udał, a co do kukuryn to staramy sie zresztą jak wszystkie koła z okolicznych wsi promować swoją wieś na wszelakich festynach i imprezach w naszej gminie, ostatnio mieliśmy występy kolęd w kościele ;:109
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Za oknem śnieg i zima może troszkę wiosny na poprawę nastroju :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłego dnia Wam życzę :wit
wszak do wiosny pozostało tylko 53 dni
po drodze do upragnionej wiosny mamy Walentynki i Dzień kobiet ;:113 damy radę
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
dotii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 07:45
Kontakt:

Post »

Witam :wit
Coś mnie przyciągnęło do tego wątku ,
Ale nie do końca byłam pewna ,co to takiego :D
Więc zaczęłam przeglądać stronę po stronie i jestem już pewna ,że zwabiły mnie te słodkie rabatki i piękne róże ;:oj
Więc zapisuje wątek i zostaje :) :wit
pozdrawiam
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Mówisz Ula, że śnieg macie i zimę. U nas tylko troszkę oprószone, a tulipany zdążyły już wyjść z ziemi. Bardzo bym chciała, żeby je wiećej przysypało, gdyż pzyszły tydzień ma być mroźny. A było już tak wiosennie :roll: Prawie jak u ciebie na zdjęciach. No może troszkę przesadzam, ale ptaszki już pięknie świergoliły.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

U mnie już miejscami leży z 15 cm śniegu i ciągle pada. ;:63 Noski tulipanów zakryte, a mnie mniej nosi wiosennie, bo to jednak zima, chociaż zamówione nasionka już w drodze. :;230
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Aniu - u mnie śnieżku jest niewiele ale delikatnie dosypuje, cieszę się bo może przykryje to co powystawiało noski, a jest tego troszkę,
piszesz ze nasionka już zakupiłaś to wkrótce będą wysiewy, parapety poupychane po brzegi :uszy
Wandziu - u mnie też już było wiosennie, słoneczko miło łaskotało po twarzy, tulipany, krokusy i hiacynty powystawiały noski jak igiełki szkoda tylko że to jeszcze nie czas, a mrozy może nie będą duże i nie narobią szkód
Doti - bardzo mi miło powitać nowego gościa w moich skromnych progach ;:168 , Dorotko bardzo dziękuję za miłe komentarze pod adresem mojego ogrodu, zajrzałam już do ciebie ty to dopiero masz kochana rabatki ;:oj
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Śliczne te tulipany na ostatnim zdjęciu, mówisz,że Dzień Kobiet i Walentynki niedługo,ja jeszcze po drodze imieniny mam więc się kwiatami obstawię i tak do wiosny będę czekać ;:306 śnieg u mnie tez prószy jeden płatek na minutę,widać biel tylko na dachach samochodów ,na chodnikach śladu nie ma,śnieżek za bardzo mi w takiej ilości nie przeszkadza nie lubię tylko mrozów bo to już niektóre roślinki do życia się budzą,miłego tygodnia
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ulciu,u mnie śnieg zasypał wszystko porządnie i dalej sypie ,drogo są tragiczne ,pługi nie nadążają odmiatać i dalej tak zapowiedzieli u nas ,z jednej strony dobrze ,bo przykryło roślinki,z drugiej źle ,bo zasypało mi robotę ;:306 za to zajęłam się moimi różami ,które mam kupić i jestem z tego powodu zdenerwowana,bo niewyobrażalny chaos mam w głowie ,co bym chciała,gonię od firmy do firmy i wszystko mi się podoba,jeszcze nigdy tak nie wymyślałam ,w tamtym roku oglądnęłam ,zamówiłam i było po sprawie,pięknych snów życzę :wit ;:19
Awatar użytkownika
dotii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ula , dziękuje za przyjecie do grona :)
Skromnie powiem,te moje rabatki to nic w porównaniu z tym co jeszcze planuje :D
Zamówienie różane już gotowe ,teraz siedzę rysuje i planuje ;:306
Wybrać i Kupić to mały pryszcz ,teraz to dobrze zaplanować i posadzić ,to dopiero bojowe zadanie :;230
pozdrawiam
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Dorotko - nie ma za co, a wiesz że ja też po zamówieniach jestem róże wybrane, ale nawet nie wiem gdzie ja je posadzę, mam tylko sprecyzowane gdzie posadzę Pashminę ale ona dopiero na maj, a marcowe nawet bardzo nie wiem co i gdzie, mam jeszcze czas,
a jeśli to nie tajemnica to jakie różyczki zamówiłaś, jestem bardzo ciekawa twego wyboru ;:131
Martuś - u mnie mniejsza ilość białego puchu w ogródku, ale i tak jest dobrze ;:333, coraz większe mamy wymagania, też muszę ci powiedzieć że miałam niezły orzech do zgryzienia, i jak okazało się mam wybrane 24 sztuki ;:202 starałam się wybierać sprawdzone i chwalone przez forumki okazy, ale lista to jedno a wybór to zupełnie co innego, oczopląsów dostawałam od tych kolorów i kwiatów, Martuś a twoje z pewnością jakie byś nie wybrała i tak będą nas zachwycać :uszy ale liczę że uchylisz rąbka tajemnicy i pokarzesz co masz w koszyczku :wink: Uściski wysyłam ;:168
Dorotko - tulipanki na ostatnim zdjęciu to Klaudia, zazdraszczam ci tych lutowych imienin ja mam w październiku, ale przecież zawsze mogę powiedzieć że na drugie mam Dorota;:306 a czy podsunęłaś już eM ewentualny co chciała bym dostać,Śnieg u mnie też z dachu zjechał robiąc przy tym niezły hurgot :shock: na chodniczku stopniał za co jestem mu niezmiernie wdzięczna ;:215 a roślinki myślę że nie w takich warunkach dawały rade i przetrwały. Dla ciebie tez miłego tygodnia ;:167
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
dotii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ula,pozwoliłam sobie wstawić moje bazgroły ;:306
Dla ułatwienia sobie planów ,kupiłam mazaki zaznaczając barwę :;230

Obrazek
W większości są to duże krzaczory ,ale są tez niskie do obsadzenia starych rabatek .
Teren który mam do obsadzenia jest na wzniesieniu ok 100 m od domu . Postanowiłam ,że muszą być tam duże i kolorystycznie krzaczory widziane z daleka .
Mój zielony raj.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Już pewnie doczytałaś jakie róże zamówiłam,skromnie bo jesienią nakupiłam trochę ,a miejsca coraz mniej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”