Jurku roślina o którą pytałeś, to żeleźniak bulwiasty.
Marysiu Masko aukuba ukorzenia się dosyć długo. Gałązka mojej stała w wodzie prawie przez całą zimę, ale w końcu wypuściła korzonki.
Ostróżki letnie dają w tym roku popis. Zima była łaskawa i wysiały się dosłownie wszędzie. Wyrzuciłam bardzo dużo siewek.
Grażynko no widzisz, Ty już nadrobiłaś zaległości, a ja jeszcze nie zdążyłam.
Dziękuję za zaproszenie i skorzystam z niego jak tylko znajdę wolną chwilkę.
Stasiu dziękuję.
Ojej, Nestora do Grażynki, ciekawe jak zareagowałyby na to jej kotki?
Marysiu mar za tęczowym mostem wszystko jest możliwe. Można powiedzieć, że Nestor już doszedł do siebie. W piątek byliśmy u weterynarza obciąć pazurki, ale do torby nie dał się wsadzić i musiałam nieść go pod pachą.
Rumianku u mnie cały łan i powoli zaczynam go wyrywać, żeby zanadto się nie wysiał.
Na działce owszem jest dużo roślin, ale najbujniej rosną chwasty. Prowadzę z nimi walkę, którą niestety przegrywam z kretesem.
Jacku P trzykrotki kwitną w tym roku w najróżniejszych odcieniach. Aparat niestety nie oddał wiernie wszystkich kolorów.
Kosmatka śnieżna rośnie u mnie od co najmniej kilkunastu lat i jest niezniszczalna.
Jacku_fox_ lilii złotogłów niestety jeszcze nie mam, może kiedyś...
I tak właśnie powinien wyglądać prawdziwy kot. Piękny portret mu zrobiłeś. Czyli każde z Was ma swojego prywatnego kota?
Jurku dzisiaj już na pewno będą zdjęcia.
Stasiu przepraszam, no ale widzisz jak to jest, kiedy nogi nie chcą już nosić i nigdzie nie można nadążyć. Nestor nic tu nie zawinił.
Ostatnio przybyło trochę zdjęć, oto niektóre z nich.
Dzwonkowiec powojnikowaty
Wielosiły: błękitny i błękitny 'Alba'
Czarnuszka damasceńska.
Malina ponętna - malinotruskawka
Dziewanna omączona
Pełnik chiński 'Goldkonigin'
Pięknotka Bodiniera 'Profusion'
Gazania
Haliotrop peruwiański.
Liliowiec nn