Kasiu,nie zbierałam do tej pory żadnych nasion,z naparstnicy jak ścinam stare pędy wiosną to zesunę nasiona i rzucam na ziemię i wszędzie są rozetki,to je zbieram i wsadzam w grupę,ale jej rozetka jest zupełnie inna od zwykłych naparstnic choć one też zimozielone,a Tobie nic nie wyszło z siania naparstnicy,może trzeba jeszcze zaczekać,kiedy ją siałaś,jak nie wyjdzie to dam ci taką rozetkę,ale się przypomnij
Ogród Marty cz. III
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. III
Ulciu,jeżeli masz na myśli,drzewo po lewej stronie z żółtymi obwódkami to jest klon jesionolistny ale nie pamiętam odmiany,on nie robi zwartej kulki jego gałęzie są rozłożyste,co roku je przycinam,nie piszesz jakie kolory ma Twoje drzewko,bo mam też klon jesionolistny odmiany Flamingo i jego liście nie mają żółtych obwódek tylko biało różowe i on też nie robi kulki tylko jest rozpierzchły i też go przycinam
Kasiu,nie zbierałam do tej pory żadnych nasion,z naparstnicy jak ścinam stare pędy wiosną to zesunę nasiona i rzucam na ziemię i wszędzie są rozetki,to je zbieram i wsadzam w grupę,ale jej rozetka jest zupełnie inna od zwykłych naparstnic choć one też zimozielone,a Tobie nic nie wyszło z siania naparstnicy,może trzeba jeszcze zaczekać,kiedy ją siałaś,jak nie wyjdzie to dam ci taką rozetkę,ale się przypomnij
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Znajdziesz więcej sadzonek krwiściągu?
Uwielbiam wielkie rośliny, więc i ta mi się podoba.
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja siałam kochana tą rdzawą ale jest bardzo młoda i zimuje w gruncie, mam nadzieje że przezimuje bez uszczerbku bo mam tam mokro.
Jak by co to się zgłoszę jak mi zginie..
Mam małe pytanko, czy masz żółte sasanki?
Mam małe pytanko, czy masz żółte sasanki?
-
koziorozec

Ewo,znajdą się dla Ciebie sadzonki krwiściągu
Kasiu,ta naparstnica powinna bez problemu przezimować ,a żółtych sasanek nie mam niestety
Kasiu,ta naparstnica powinna bez problemu przezimować ,a żółtych sasanek nie mam niestety
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu, a ja ciekawa czy będą sadzoneczki tej naparstnicy 
-
koziorozec

Marysiu,aż się uśmiałam tak tańczysz ze szczęścia kwiatuszkowego ,czasem tak nie trzeba wiele że by się cieszyć,więc i mnie miło z tego powodu,szukaj dalej,może coś jeszcze wpadnie Ci w oko
Iwonko,będą sadzonki naparstnicy rdzawej
Iwonko,będą sadzonki naparstnicy rdzawej

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Coraz bardziej niecierpliwie czekam na Twoje nadwyżki
Nie poszaleję za bardzo (wszystko wydałam na róże
), ale kilka roślin chciałabym posadzić. Lubię byliny, choć mnóstwo z nimi zamieszania 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu coś nie chcieli, żebym do Ciebie zaglądała, a tu takie ładne roślinki widzę np. naparstnica rdzawa bardzo mnie urzekła (zapiszesz?) Mam mikołajka agawolistnego i widzę jak kwitnie, bo u mnie rozeta którą ulubiły sobie ślimaki
Jeszcze parę rzeczy widziałam ale może pokażą się w ofercie, która pewnie już robisz 
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Martuniu i mnie zapisz na sadzonkę naparstnicy rdzawej. Może jeszcze coś wybiorę ,kiedy ujawnisz ofertę pozostałych.
Miłej niedzieli.
Miłej niedzieli.
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Marto to ja mam nadzieję, ze naparstnica rdzawa się rozsiała wokół, obym tylko nie potraktowała tych siewek jako chwastów i nie wyrwała przy plewieniu. Mam manię wyrywania wszystkiego, a później żałuję 
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Martuś widzisz jak niektórym niewiele do szczęścia potrzeba, jak to moi znajomi powiadają,'byle chwasta zobaczy i zachwyt jak chłopa nad autem'
taka ta moja natura, może troszkę wypaczona ale mnie to nie przeszkadza a o opinię innych w tym względzie nie dbam
Będę podglądać Twoje królestwo / a jest co/ poczekam na wiosenną ofertę a potem zaszaleję
Będę podglądać Twoje królestwo / a jest co/ poczekam na wiosenną ofertę a potem zaszaleję
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Martuś to i ja zapisuję się do listy chętnych na naparstnice.