Piszę od wczoraj ...wszystko poleciało w kosmos ...

...nic to ...ale żal , bo napisałam elaborat , wstawiłam piękne błękity dla
Tereni ...i dla
Ewuni takoż . A wszystko to wynikało z pośpiechu- syn sterczał za plecami - chcący wejść na kompa ...
...sądziłam , że wysłałam , patrzę ...a tu nic nie ma
Aniu ... wiedziałam

, że długo nie będziesz się opierać ...no , powiedz , czy na FO nie można się na dobre rozchorować widząc przepiękne krzewy różane ..m.inn. u
Kasi/
Robaczka ? Siebie nawet nie podejrzewałam o takie zauroczenie nimi ...kolejne mam zamiar zamówić wiosną .
No, cóż ...to kuszenia ciąg dalszy

...
Pierwszy raz pokazuję ...dla Ciebie specjalnie ..Uetersener Klosterrose

. Uratowałam ją przed ryjącym stworzeniem , które podgryzło korzeń , a zdziwiło mnie , że wierzchołki są omdlałe ...wykopałam ją , sadząc w innym miejscu i ...odżyła

.
Tereniu ...nie znasz dnia , ani godziny ...gdy przybędę do Ciebie ...mrocznie brzmi - nic to ...za to na samą myśl , że znów mam te cuda oglądać u " Jasia i Małgosi "...tfu , tfu ...u Tereni i Władzia ...domek ...jak z bajki wspomnianej ..w ostoi leśnej ukryty i winobluszczem spowity ...marzenie

. Obiecane błękity ...
Ewuniu...remontu , a zwłaszcza bałaganu - nie zazdroszczę

...ale za to będzie odświeżone i przyjemnie

. Datury miałam chyba z 20 lat temu - jako nowość zachwalaną przez bardzo miłą panią ...nie żałowałam , bo byłam zauroczona tak kwiatami , jak i zapachem .
W tej chwili mam pięć datur ...ale z utęsknieniem czekam na kwiaty koralowej podwójnej ...Bergkonigin , którą dostałam w tym roku od przemiłej , o wielkim
Tereni / Teniak .
Pozdrawiam serdecznie
No , to może datura i ...Bieluń dziędzierzawa , które porosły na okazałe krzewy .
Trochę z domu i z ogrodu ...

I to było by na tyle