Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Post »

:wit Aguniu jak widzę fotki Twojego ogrodu to się uspakajam , nie wiem dlaczego ;:108 na przedostatnim zdjęciu dojrzałam chyba jakąś odmiane zwisającego Modrzewia , czy się mylę :?: Chcialabym mieć u siebie Modrzewia ale pokutująca u nas opinia o nim jakoś mnie odstraszała , choć nie wierzę w przesądy :;230 Nadchodzące dni rzeczywiście dobrze nie wróżą samopoczuciu a Księżyc w pełni dokłada swoje ,choć mnie powinien sprzyjać , ponoć mam go w swoim znaku Zodiaku ;:224
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Aga - spokojnego, szybko mijającego poniedziałku.

Ewa - a jaka to opinia o modrzewiu? Zaintygowałaś mnie...
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Aguniu, Wczoraj oddałam się rodzinie to dzisiaj nie mogę się odrobić; Agnieszko piękny ten biały wilczomlecz, muszę coś o nim poczytać, koniecznie! Koteczki mają też dość białego , ale widzę że wyczarowałaś im zielone ( i nam też) ;:215
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hej Aguś, łączę się w bólu. Wprawdzie spałam dobrze ale dzień szewski to fakt. Wywinęłam rano zgrabnego orzełka na mokrym, wyfroterowanym korytarzu. Noga cała ale boli jak cholera, portki zniszczone - przetarte na kolanku. A do tego przed chwilą utopiłam telefon w kibelku, teraz się suszy na kaloryferze ;:306 ;:306 ;:306 ;:306 ciekawe czy coś z niego będzie :twisted:
Czego chcieć więcej?

Jagoda ma rację, lepiej nigdzie nie chodzić, wymościć sobie na podlodze to się nigdzie nie spadnie ;:224
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Hahah, oj April nieźle zaczęłaś tydzień!

Aguś, co do kleome jak co roku po nie jadę, ale to druga połowa maja :) Więc wiesz jakby co :lol:
Księżyc nie dał nam co prawda "się wych" ;:131 znaków ale marzę o odwilży, w mrozy nie działam, idę po drugą ;:40
Miłego przetrwania :) ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, jak zawsze na cleome się deklaruję, zresztą chętnie bym się tam z Tobą wybrała. I ja idę po kawę, ponieważ w jedynej chwili, w której udało mi się zasnąć, śniła mi się katastrofa, w związku z oglądaną wczoraj na National Geographic.
Jolu, niezłe przygody przy poniedziałku ;-) uważaj, żeby cały tydzień się takim nie okazał! :) Ja przysypiam nad klawiaturą; może kawa pomoże... Pozdrawiam!
Marysiu, Diamentowy Mróz jest uroczy - te kwiatuszki kwitną nieprzerwanie, tworząc coraz większą mgiełkę. Przy tym są dużo atrakcyjniejsze i jednocześnie subtelniejsze niż np. gipsówka. Pozdrawiam ciepło ;:196
Iwonko, spokojnego dnia również!
Ewo-bino, no tu mnie zastrzeliłaś, zarówno tym, że nie rozpoznałaś słynnego na całe FO psa z dredami, a po drugie, że straszysz przesądami na jego temat :). Ja w ogóle nie jestem przesądna, więc mogę tylko powiedzieć o modrzewiach same superlatywy. Spod jakiego jesteś znaku? :)
Magdo, czekam na Twój nowy wątek :) Derenie rosną bardzo fajnie posadzone w trójkącie... robią właściwą masę :)
Ewa, Hamlet ujął mnie za serce... a ta druga szarakowa chudzinka jak się wabi?

Tu cały czas od rana sypie gęsty śnieg - świata nie widać.
Na przekór, trochę zdjęć... białych, ale letnich:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Będę pilnować i w którymś momencie się umówimy. Co do koszmarów rzadko mi się śnią, ale jak już są, to upierdliwe jak nie wiem co....
Taka biel mogę oglądać , cudeńko!!!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Białe fotki śliczne, zdecydowanie wolę takie od tej bieli za oknem. Choć może nie powinnam się na puch złościć bo mniejsze straty będą w roślinach.

Telefon padł, reanimacja się nie powiodła ;:223

Wczoraj nie oglądałam całego filmu na National Geographic ale sobie nagrałam. Ciekawa jestem Twoich wrażeń, no poza katastroficznymi snami ;:202
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Aguś pobuszowałam ponownie w Twoich starszych bo nie starych częściach wątków , szczególnie z powstawania tych dwóch ostatnich rabat , Te obrzeża ciągle za mną chodzą ale zwykle są jakieś pilniejsze wydatki . Swoje kupowałaś przez allegro ? czy w ogrodniczym? I jeszcze kolejne pytanie , drzew i krzewów u Ciebie ogrom , większość rozrośnięta , są wśród nich takie o wąsko stożkowych pokrojach również , czy możesz napisać jakie masz takie wąsko stożkowe? a nawet takie których nie masz u siebie a znasz ?
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p
Od: 17 kwie 2011, o 11:29

Post »

Witam Po odśnieżeniu iglaków i krzewów i po zaliczeniu 3 twardych lądowań ;:145
U nas też za oknem sypie śnieg, dlatego jeszcze chętniej odwiedza się Twój soczyście zielony ogród
Jak ty to robisz że twoje zdjęcia zawsze takie żywe i właśnie soczyste ...
Pięknie ;:180
pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie :wit
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Sabinko, potłukłaś się, biedaku! Ale dobrze, że iglaste odśnieżone, bo śnieg zaczyna swoje ważyć i robi się niebezpieczny dla gałęzi... Pytasz jak to robię, no nie wiem, ale mój ogród jest głównie zielony (nie mam wielu bylin) stąd pewnie to wrażenie... cieszę się, że Ci się podoba! Pozdrawiam ciepło!
Moniko, witam serdecznie... obrzeża kupowałam w tym sklepie... Owszem, drzew u mnie sporo; na razie można je określić jako rozrośnięte, a ja czekam na prawdziwy efekt z imponującymi koronami... Stożkowe drzewo liściaste nasuwa mi się od razu: klon Crimson Sentry. Wspaniale kolumnowe drzewo, z pięknymi dużymi liśćmi, zjawiskowymi jesienią. Popatrzysz sobie w Internecie czy szukać zdjęć?
Jolu, telefon się utopił na zawsze... przykre! Moja opinia po wczorajszym filmie nie uległa zmianie... ot, splot niedociągnięć, niekompetencji, zbagatelizowania najważniejszego priorytetu jakim jest bezpieczeństwo plus okoliczności pogodowe. Stało się... Nie doszukuję się teorii spiskowych. Moim zdaniem żadnego zamachu przeprowadzonego przez organizację terrorystyczną nie było - już dawno by się przyznali i obnosili tym faktem, a jeśli coś zadziałali nasi zagraniczni przyjaciele, to nigdy się o tym nie dowiemy. Mimo wszystko, wierzę w raport komisji Millera.
Białe kwiecie uwielbiam... myślę, że będę go miała więcej w ogrodzie!
Kasiu, to i tak dopiero w maju przecie... mnie się katastrofy w przestworzach śnią regularnie, po 11 września :roll:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, jeszcze filmu nie obejrzałam ale opinię o tym zdarzeniu mam podobną. Widzę że film jej raczej nie zmieni. Szkoda ludzi, szczególnie że wielu znałam osobiście. Jednak doszukiwanie się teorii spiskowch nie zmieni tego co się stało i bólu po stracie nie zmniejszy.

Ja też coraz więcej bieli planuję w ogrodzie, jest taka elegancja i dostojna. Ja lubię jeszcze niebieski ale wiem że to akurat nie Twoja bajka :uszy
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

Nie straszę Obrazek bo też mam na takiego ochotę ale w moich okolicach ciągle jeszcze o Modrzewiu w ogrodzie przydomowym krążą dziwne przesądy '' Modrzew ? jak mówią ? jest drzewem, w którym przebywają dusze ludzi zmarłych w sposób nienaturalny, śmiercią wynikłą z nagłego gniewu bożego.. Nie tylko przebywają, ale i straszą żywych jękami, zwłaszcza w wietrzne dni jesienne, gdy z modrzewia sypią się złote igły. Oraz to ,że przyciąga pioruny '' Pewnie każde drzewo ma jakieś swoje legendy , niemniej jednak u mnie tylko jeden gospodarz ma Modrzewia ,takiego zwykłego i będzie tak z 8 lat temu to walnął w niego piorun , chociaż nie było to najwyższe drzewo w ogrodzie. ;:oj - Co do Zodiaku - jestem Rak :lol:
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p
Od: 17 kwie 2011, o 11:29

Post »

Mam podobną opinię na temat katastrofy co Wy, po obejrzeniu filmu tylko sie w niej utwierdziłam

Jeśli chodzi o białe kwiaty to naprawdę wyglądają elegancko i tak delikatnie, u mnie jednak będzie miszmasz kolorów żółto pomarańczowych ( kocham to słoneczne główki) i a druga część rabaty to miks różu niebieskiego i fioletu ( ulubione kolory kwiatów mojego M) Musze go jakoś przekonać do tego naszego dobytku ;:167
Jestem za mało konsekwentna żeby wprowadzać ograniczenia kolorystyczne do ogrodu ;:131
A ma może ktoś sadzonką czerwonej pełnej piwoni bardzo chętnie sie o nią zatroszczę :uszy

Ciekawa ta legenda o modrzewiach u nas w ogrodzie przez kilkanaście lat rosło ich 9 chyba, dokładnie nie pamiętam, ale faktem jest że złego ducha nigdy nie spotkałam w naszym domu, tylko same przyjazne sie pojawiają i znikają ( moja mama przyciąga takie zjawiska) ale nie zauważyłam jakieś ich zależności od posiadania modrzewi w ogrodzie
pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie :wit
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

A ja do bieli zaczynam się powoli przekonywać, ale bardziej jako dodatek do przełamania innych kolorów.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”