Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Dziś jest planowane spotkanie wiejskie w związku z wyborami sołtysa - Wielkie Święto ;:oj Może wreszcie się dowiem czy zrobią kanalizację czy nie, miała już być w 2011 zakończona a tu ani widu ani słychu. Teraz to bym jednak wolał, żeby jej nie było . Na szczęście w 2010 zrobiliśmy wszystkie rury na podwórku, żeby (jakby co) nie niszczyć później podwórka i roślin. Pewnie będą chcieli przeprowadzić rowem wykop więc wjazd byłby do rozebrania, oby jednak to nie doszło do skutku, i tak prawie wszyscy mają studnie.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Michale to może ty jednak z mojej gminy jesteś bo u nas też kanalizacja stanęła na obiecanym 2011r ;:224
i się wkurzyłam i zrobiłam sobie własne w pełni norm szambo i mam gminna kanalizacje w nosie ile człowiek może czekać
czemu wszędzie tak jest że na premie i swoje wydatki pieniądze mają a na inwestycje niema ;:222
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ulu a z jakiej gminy jesteś? Może być na pw :D

-- 26 lut 2013, o 10:26 --
usa1276 pisze: czemu wszędzie tak jest że na premie i swoje wydatki pieniądze mają a na inwestycje niema ;:222
Bo to jest Polska,im wolno :;230
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

U nas to uczciwie mówią, że w 2015 może...no dobra, nie do końca uczciwie, bo z tego co czytałam obecne środki unijne na ten cel są do wydania do końca przyszłego roku, więc w 2015 to chyba, że ze zbiórki społecznej ;:224 ale nie narzekam, małe hitlerowskie szambo (przez analogię do małego hitlerowskiego czołgu (kto pamięta skąd to? :wink: ) na razie daje radę, a i rachunki za wodę niższe, jak bez ścieków...

Michał, a Ty nie kandydujesz na to zacne stanowisko? :)
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Obsławiona gmina Łagów z kopalniami kruszywa księdza Rydzyka ;:108
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Raz mi to przemknęło przez głowę ale szybko tę myśl przegoniłem. U nas wieś ma specyficzne położenie, tzn jest w 5 miejscach, które nie są połączone ze sobą drogą, np żeby z części przy torach dojechać drogą asfaltową do sołtysa trzeba zrobić jakieś 6-7km, a przez pola nawet kilometra nie ma. Najpierw by trzeba te wszystkie części połączyć a nie ma jak, bo pieniędzy z unii nie będzie, obwodnica jędrzejowska pochłonęła wszystko. Więc na razie lepiej się na urząd nie pchać :wink:

-- 26 lut 2013, o 10:35 --

Ulu to mamy różne gminy, moja to Jędrzejów, a Ojciec Rydzyk ma tu swoją rozgłośnię przy kościele. Czyli poza obiecaną i nie wykonaną kanalizacją łączy nas jeszcze ojciec Rydzyk ;:oj Nie ma to jak kieleckie :;230
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

;:306 ;:306
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Witam Krajana , mijamy się w nie których wątkach więc postanowiłam odwiedzić twoje włości :D Lubię oglądać takie relacje z początków powstawania ogrodu bo mogę porownać jak szybko moje nasadzenia będą wyglądać za kilka lat. Naprawdę jestem po ogromnym wrażeniem twojej pracy i tego jak obecnie prezentuje się twoje otoczenie ;:63 A kociaki od razu podbily moje serce ;:167
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa bina12 witam, bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś. Pędzę do ciebie w re-odwiedziny i niezmiernie się cieszę, że odwiedza mnie kolejna osoba z regionu :D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Michale - jestem u wnuczek. Obie to straszne kociary, uwielbiające kocie stado babci ze szczególnym uwzględnieniem Fidela :lol:
Dzisiaj oglądałyśmy Twoje koty. Dzieciom oczywiście najbardziej podobają się malutkie kocięta. Darmokot podoba im się z imienia a Sępik z powodu najpiękniejszego kociego uśmiechu. Na pewno jeszcze dzisiaj wrócimy do Twojego wątku :lol:
==================
Widziałam, że kupiłeś między innymi nasiona pierwiosnka Vialli. Proponuję żebyś sprawdził, czy nie trzeba przechłodzić nasion (stratyfikacja) Ja moje nasiona trzymałam kilka dni w zamrażalniku a po wysiewie stały na mrozie na balkonie, ale ja siałam zwykły pierwiosnek wyniosły.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Ambo bardzo dziękuję za radę - zaraz sprawdzę. Cieszę się, że wnusie lubią koty - w moim wątku właściwie koty przewijają się przez cały czas, niezależnie od pory roku :D Imion Twoich kotów jednak żadne inne nie przebiją ;:333
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47

Post »

Jak patrze na te Twoje koty to wiedzę od razu swojego, też taki wygodny a na dwór to tylko łapę wystawi i już słyszę miauczenie że do domu chce wracać:) dziś wchodząc do Urzędu Skarbowego zdziwił mnie fakt że przy okienku siedział kot i podziwiał ludzi, jak dla mnie to umilał mi czas w tej kolejce:) a wszyscy mówią że do Skarbówki nie lubią chodzić a tu takie niespodzianki :;230 ale swoją drogą to ten kiciuś był słodki ;:108
Michale tak w sprawie kanalizacji, jestem teraz na czasie bo u mnie pierwszy etap skończony i jest normalnie teren zrównany z ziemią i to co się dzieje teraz na naszej ulicy to jakiś horrrorrr , a czeka nas kolejny.... teraz już konkretne posesję będą podłączone do głównej nitki i już się boję bo mamy do przekopania 10 metrów posesji a te koparki są straszne:(
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michale...ja już jestem sama na siebie zła za kupowanie kolejnych nasion...sporo wysianych ...około 40 paczek/ samych kwiatów/ czeka...a wczoraj ślęczałam w "świecie nasion" i zamówiłam kolejne...czy to normalne?....chyba nie... ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michałku, jak Cie lubię, nie startuj na żaden urząd. Nerwy Ci zeżre, rodzinę rozwali, bo siedziałbyś w urzędzie do późnej nocy, koty by od Ciebie pouciekały, bo nie lubią zapachu władzy :evil: Uprawiaj swoje ary i rozmawiaj z nami, zamiast miałby Ci ktoś d... truć jakąś kanalizacją, na przykład ;:224.

Pozdrawiam Cię wyjątkowo serdecznie - Jagoda
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pierwiosnki mogą wymagać schłodzenia. Swoje trzymałam wcześniej w przemarzającym garażu, potem w domu-wschody były :D Równie sprytnie wschodziły, gdy potrzymałam je kilka dni w zamrażalniku.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”