Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to smacznego jabłuszka
I czekam na opinię.Żeby się nie rozleciała skórka możesz część spróbować ponakłuwać widelcem. Ja też będę próbować. Zobaczymy co nam z tego wyjdzie.

I czekam na opinię.Żeby się nie rozleciała skórka możesz część spróbować ponakłuwać widelcem. Ja też będę próbować. Zobaczymy co nam z tego wyjdzie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Grzegorz B
Grażynko, ominąłem prezentację Twoich owoców
. Nie wiem jak to się stało a tam takie smakołyki tylko palce lizać. ;:8
Zazdroszczę Ci własnych pomidorków, bo ostatno, sąsiadka przyniosła z działki więc mogłem odświeżyć smak domowych pomidorów. Naprawdę niebo w gębie, kupne to w porównianu ze swoimi są paskudne.
Widzę, że udało się wkleić parę fotek. Jakie one tam jesienne, te róże to lato w pełnej krasie. Liliowce piękne, ja też się wzbogaciłem o taką roślinkę. Grażynko czy rozchodnik okazały nie kwitnie w tym roku wcześniej
, bo mi się jakoś zdaje że tak.
Zazdroszczę Ci własnych pomidorków, bo ostatno, sąsiadka przyniosła z działki więc mogłem odświeżyć smak domowych pomidorów. Naprawdę niebo w gębie, kupne to w porównianu ze swoimi są paskudne.
Widzę, że udało się wkleić parę fotek. Jakie one tam jesienne, te róże to lato w pełnej krasie. Liliowce piękne, ja też się wzbogaciłem o taką roślinkę. Grażynko czy rozchodnik okazały nie kwitnie w tym roku wcześniej
- kogra
- Przyjaciel Forum

Tak Grzesiu masz rację - o wiele za wcześnie. A w ogóle to ten rok jest taki trochę zakręcony - wiele roślin kwitnie po raz drugi i to dość obficie a przedtem bardzo rzadko to robiły albo wcale. Myślę że będzie długa i przepiękna jesień.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Barwy pełni lata pokazałaś Grażynko .Ja jesieni na Twoich zdjęciach nie widzę

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
-
Grzegorz B
- kogra
- Przyjaciel Forum

Erazmie - cieszę się że Ci się podoba w moim ogrodzie - zapraszam częściej.
Ewelinko - gdyby nie tyle rudbekii, to pewno byłoby już szaro i jesiennie, ale jeszcze kwitną róże, ketmie i budleje.
Krokosmie już też kwitną słabo. Za to niedługo pokażą się astry jesienne. :P :P :P
Karolinko - u mnie też już papierówkowa jabłonka zaczyna gubić liście, żółkną też liście wiosennych kwiatów i wczesnoletnich.Ale jesień też potrafi być piękna. Jak już nie będzie na co popatrzeć to będę oczy kierować ku górze bo jak sama piszesz czasem nie można się napatrzeć - po prostu boskie widoki.

Ewelinko - gdyby nie tyle rudbekii, to pewno byłoby już szaro i jesiennie, ale jeszcze kwitną róże, ketmie i budleje.
Krokosmie już też kwitną słabo. Za to niedługo pokażą się astry jesienne. :P :P :P
Karolinko - u mnie też już papierówkowa jabłonka zaczyna gubić liście, żółkną też liście wiosennych kwiatów i wczesnoletnich.Ale jesień też potrafi być piękna. Jak już nie będzie na co popatrzeć to będę oczy kierować ku górze bo jak sama piszesz czasem nie można się napatrzeć - po prostu boskie widoki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Ale poleciałaś z tymi postami ze swojego ogrodu! Ledwo Cię dogoniłam
Proszę mi tu nie wywoływać wilka z lasu, czyli jesieni
Ja chcę mieć dalej LATO!
A tak na poważnie, to dzisiaj przeczytałam, że ... bociany już odleciały!!! I podobno wróży to wczesną i dłuugą zimę ...
brrrr....
Na razie jednak cieszmy się kwiatami, kolorami i ciepełkiem!
Piękną sobie kupiłaś tę dwukolorową różę! Co na nią patrzę, to od razu czuję jak pięknie musi pachnieć
A te rudbekie i jeżówka! po prostu fantastyczne połączenie!
Ech... no nie będę wszystkiego wymieniać, bo nie chcę się powtarzać za szanownym gronem forumek i forumowiczów...
Ale przy tym łopatkowaniu to uśmiałam się do łez
Nawet teraz - jak sobie o tym przypomnę, to gębusia rozjeżdża mi się w uśmiechu
aha! znasz już może nazwę swojej winorośli? Szukam słodkiej odmiany, która nadawałaby się do jedzenia. Tylko nie wiem, czy w polskich warunkach klimatycznych jest to możliwe?
Proszę mi tu nie wywoływać wilka z lasu, czyli jesieni
A tak na poważnie, to dzisiaj przeczytałam, że ... bociany już odleciały!!! I podobno wróży to wczesną i dłuugą zimę ...
Na razie jednak cieszmy się kwiatami, kolorami i ciepełkiem!
Piękną sobie kupiłaś tę dwukolorową różę! Co na nią patrzę, to od razu czuję jak pięknie musi pachnieć
A te rudbekie i jeżówka! po prostu fantastyczne połączenie!
Ech... no nie będę wszystkiego wymieniać, bo nie chcę się powtarzać za szanownym gronem forumek i forumowiczów...
Ale przy tym łopatkowaniu to uśmiałam się do łez
aha! znasz już może nazwę swojej winorośli? Szukam słodkiej odmiany, która nadawałaby się do jedzenia. Tylko nie wiem, czy w polskich warunkach klimatycznych jest to możliwe?
Pozdrawiam serdecznie
- kogra
- Przyjaciel Forum

Witam Kasiu 176 i zapraszam częściej do mojego ogródka.To wspaniale że też lubisz takie gąszcze kwiatowe.Cieszę się że nie jestem sama w takich upodobaniach.
Wisienko - mam też taką nadzieję że jesień będzie długa i piękna. A póki co cieszmy się latem. Historia z łopatkowaniem też mnie bardzo ubawiła ale trzeba było ją zakończyć bo Admin by mnie wykluczył za niezgodność tematową, ale może do tego kiedyś jeszcze wrócę bo mam dużo przygód w tym temacie.
Niestety ten znajomy też nie zna tej odmiany winogrona, więc pozostaną nadal bezimienne.

Wisienko - mam też taką nadzieję że jesień będzie długa i piękna. A póki co cieszmy się latem. Historia z łopatkowaniem też mnie bardzo ubawiła ale trzeba było ją zakończyć bo Admin by mnie wykluczył za niezgodność tematową, ale może do tego kiedyś jeszcze wrócę bo mam dużo przygód w tym temacie.
Niestety ten znajomy też nie zna tej odmiany winogrona, więc pozostaną nadal bezimienne.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Grzegorz B
Grażynko, w "buszu" dominuje jeszcze tonacja jesienna, więc przyjście jesieni odłóżmy na później, cieszmy się latem, bo dla mnie było go zbyt mało
.
Grażynko, może pisałaś wcześniej co to za roślina, ale ja wciąż widzę nowe i wszystko mi się miesza
, więc zapytam co to za roślinka po prawej stronie na zdjęciu z oczkiem. Ta fioletowa. Czy ona czasami nie występuje w naturalnym środowisku, bo o takim kolorze coś na mokradłach wcześniej widziałem, ale nie wiem na pewno czy to jest to, jak tak, to chętnie bym to sobie "wyłopatkował" 
Grażynko, może pisałaś wcześniej co to za roślina, ale ja wciąż widzę nowe i wszystko mi się miesza