Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mam teraz właśnie malinówki i mam zamiar w sobotę coś z nich wykombinować. Na pewno dam znać jak mi poszło. :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to smacznego jabłuszka :!: :lol: :lol: :lol:
I czekam na opinię.Żeby się nie rozleciała skórka możesz część spróbować ponakłuwać widelcem. Ja też będę próbować. Zobaczymy co nam z tego wyjdzie. :lol: :lol: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

Grażynko, ominąłem prezentację Twoich owoców :oops: . Nie wiem jak to się stało a tam takie smakołyki tylko palce lizać. ;:8

Zazdroszczę Ci własnych pomidorków, bo ostatno, sąsiadka przyniosła z działki więc mogłem odświeżyć smak domowych pomidorów. Naprawdę niebo w gębie, kupne to w porównianu ze swoimi są paskudne.

Widzę, że udało się wkleić parę fotek. Jakie one tam jesienne, te róże to lato w pełnej krasie. Liliowce piękne, ja też się wzbogaciłem o taką roślinkę. Grażynko czy rozchodnik okazały nie kwitnie w tym roku wcześniej :?: , bo mi się jakoś zdaje że tak.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak Grzesiu masz rację - o wiele za wcześnie. A w ogóle to ten rok jest taki trochę zakręcony - wiele roślin kwitnie po raz drugi i to dość obficie a przedtem bardzo rzadko to robiły albo wcale. Myślę że będzie długa i przepiękna jesień. :roll: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Barwy pełni lata pokazałaś Grażynko .Ja jesieni na Twoich zdjęciach nie widzę :D :wink:
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Grzegorz B

Post »

kogra pisze:Myślę że będzie długa i przepiękna jesień. :roll: :lol:
Grażynko, oby tylko zima nie chciała sobie zarezerwować dłuższego pobytu, jeżeli wszystko teraz jest dłuższe :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A oto kilka widoczków. Chyba już trochę pachną jesienią. A może nie? :wink: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Widoczki naprawdę piękne. :lol:
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Piękne te letnio- jesienne widoczki. Mnie szkoda lata ale z drugiej strony...tyle ślicznych kwiatów teraz właśnie zakwita !Te bujne kępy Rozchodników , Rudbekii tak zdobią rabaty.W Twoim ogrodzie ciągle jeszcze jest kolorowo :D
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Grażynko, to jeszcze nie jesień, to piękne późne lato o prostu! :D Dla mnie dopóki liście zielone, to jesieni nie ma :wink: Chociaż u mnie jabłoń zaczyna liście zrzucać, wczoraj pograbiłam, a dziś po deszczu znów ich pełno :?
Zdjęcia chmur po prostu boskie! :D Nie mogę się napatrzeć...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Erazmie - cieszę się że Ci się podoba w moim ogrodzie - zapraszam częściej. :wink: :lol:

Ewelinko - gdyby nie tyle rudbekii, to pewno byłoby już szaro i jesiennie, ale jeszcze kwitną róże, ketmie i budleje.
Krokosmie już też kwitną słabo. Za to niedługo pokażą się astry jesienne. :P :P :P

Karolinko - u mnie też już papierówkowa jabłonka zaczyna gubić liście, żółkną też liście wiosennych kwiatów i wczesnoletnich.Ale jesień też potrafi być piękna. Jak już nie będzie na co popatrzeć to będę oczy kierować ku górze bo jak sama piszesz czasem nie można się napatrzeć - po prostu boskie widoki. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Grażynko, ależ Ty masz gąszcz!!! :shock: :D Ta ścieżka wśród roślin, któr wprost wylewają się z rabat :D Wspaniale, uwielbiam takie klimaty i dlatego jestem częstym, cichym gościem w Twoim ogrodzie.
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Ale poleciałaś z tymi postami ze swojego ogrodu! Ledwo Cię dogoniłam :wink:
Proszę mi tu nie wywoływać wilka z lasu, czyli jesieni :wink: Ja chcę mieć dalej LATO!
A tak na poważnie, to dzisiaj przeczytałam, że ... bociany już odleciały!!! I podobno wróży to wczesną i dłuugą zimę ... :( brrrr....
Na razie jednak cieszmy się kwiatami, kolorami i ciepełkiem!
Piękną sobie kupiłaś tę dwukolorową różę! Co na nią patrzę, to od razu czuję jak pięknie musi pachnieć :shock:
A te rudbekie i jeżówka! po prostu fantastyczne połączenie!
Ech... no nie będę wszystkiego wymieniać, bo nie chcę się powtarzać za szanownym gronem forumek i forumowiczów... :lol:
Ale przy tym łopatkowaniu to uśmiałam się do łez :;230 Nawet teraz - jak sobie o tym przypomnę, to gębusia rozjeżdża mi się w uśmiechu :D
aha! znasz już może nazwę swojej winorośli? Szukam słodkiej odmiany, która nadawałaby się do jedzenia. Tylko nie wiem, czy w polskich warunkach klimatycznych jest to możliwe?
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witam Kasiu 176 i zapraszam częściej do mojego ogródka.To wspaniale że też lubisz takie gąszcze kwiatowe.Cieszę się że nie jestem sama w takich upodobaniach. :lol:

Wisienko - mam też taką nadzieję że jesień będzie długa i piękna. A póki co cieszmy się latem. Historia z łopatkowaniem też mnie bardzo ubawiła ale trzeba było ją zakończyć bo Admin by mnie wykluczył za niezgodność tematową, ale może do tego kiedyś jeszcze wrócę bo mam dużo przygód w tym temacie.
Niestety ten znajomy też nie zna tej odmiany winogrona, więc pozostaną nadal bezimienne. :cry: :oops: :oops:
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

Grażynko, w "buszu" dominuje jeszcze tonacja jesienna, więc przyjście jesieni odłóżmy na później, cieszmy się latem, bo dla mnie było go zbyt mało :( .

Grażynko, może pisałaś wcześniej co to za roślina, ale ja wciąż widzę nowe i wszystko mi się miesza :oops: , więc zapytam co to za roślinka po prawej stronie na zdjęciu z oczkiem. Ta fioletowa. Czy ona czasami nie występuje w naturalnym środowisku, bo o takim kolorze coś na mokradłach wcześniej widziałem, ale nie wiem na pewno czy to jest to, jak tak, to chętnie bym to sobie "wyłopatkował" :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”