Zielony Zakątek-Lucy 09 cz.2
- mamafrania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielony Zakątek-Lucy 09 cz.2
No jak bym siebie słyszała

Bo nie ma się co oszukiwać, ładne to wszystko jest na zdjęciach robionych w odpowiednim czasie i pozie. Większość roślin (kwiatów) piękna tylko
BYWA
BYWA
- mamafrania

Jesteś mją mentorką po prostu 
...i dlatego lubimy to Forum -bo ludzie pokazują ładne obrazy...i dobrze.
Aniu
Aniu
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Lucynko ja uwielbiam brzozy , spacer pomiędzy nimi dodaje mi tyle energii ,mija zmęczenie -czuję się wspaniale gdy pośród nich przebywam ,fakt są wady i zalety ,że śmiecą za szybko rosną,ja mam je posadzone na granicy działki i to są brzozy syna przyniósł małe sadzonki jak miał 5 lat,czerwone dęby były moje ,ale sąsiad budujący się obok nas w ubiegłym roku je wyciął bo mu przeszkadzaly w postawieniu ogrodzenia
,myślałam ze go ukatrupię ,następnego mojego syna są daglezje sadząc je mówiliśmy że ma szybko rosnąć ,aby był wyższy niż one
,Swierki i sosny są M też posadzone na okoliczność ...i tak w kółko ,a co ty masz do róż -są piękne ale klują,oj coś pogoda negatywnie wpływa na Ciebie 
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A toś mnie zaskoczyła ... a ja niedawno nowe zakupy sadziłam i nawet pomyślałam o tym miejscu ale zaraz mi przeszło. Robię właśnie przegrupowania w tym miejscu i zostawię troszkę wolnego na takie okoliczności.lucy09 pisze: Jeśli chodzi o brzozy to ja już mogłabym b. wiele powiedzieć. Mam rabatę w odległości kilku metrów od ich pni.-Syzyfowe prace. Ale rosną tam (bez doniczek) najładniejsze moje hosty. Nie ma co narzekać.
Marzenko, Krysiu
Ja mam do wyboru: glinę z brzozami i piach z tujami. W takich okolicznościach zdecydowanie lepsze są brzozy. Hosty i inne cienioluby dobrze dają sobie radę. Jedynie wskazane aby co kilka lat na rabatce robić jakieś roszady i wtedy oczyścić korzenie z brzozowej siateczki. Wbrew pozorom, mimo tego, hosty dość ładnie rosną i przyrastają. Dziś przesadzałam jedną z moich pierwszych host sadzonych jakieś 4 lata temu. Fakt, że objętościowo wyjęłam z korzeni więcej siateczki niż właściwych korzeni było, ale w niczym to nie przeszkadzało hoście. A jak znam ogrodniczą naturę to z przesadzaniem nie mamy problemów.
Ja mam do wyboru: glinę z brzozami i piach z tujami. W takich okolicznościach zdecydowanie lepsze są brzozy. Hosty i inne cienioluby dobrze dają sobie radę. Jedynie wskazane aby co kilka lat na rabatce robić jakieś roszady i wtedy oczyścić korzenie z brzozowej siateczki. Wbrew pozorom, mimo tego, hosty dość ładnie rosną i przyrastają. Dziś przesadzałam jedną z moich pierwszych host sadzonych jakieś 4 lata temu. Fakt, że objętościowo wyjęłam z korzeni więcej siateczki niż właściwych korzeni było, ale w niczym to nie przeszkadzało hoście. A jak znam ogrodniczą naturę to z przesadzaniem nie mamy problemów.
-
beatab

- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
A mnie brzozy kojarzą się z najładniejszymi borowikmi i kurkami 
- christinkrysia

Oj tak ... masz rację, z tym żadna z nas nie ma problemu i opanowała to zajęcie wyjątkowo dobrze ....A jak znam ogrodniczą naturę to z przesadzaniem nie mamy problemów.
- marzena06

Lucynko ,
wczoraj właśnie to robiłam wydrapałam łopatką kupę zielska ,bylinki wykopywałam i segregowałam do doniczek ,a potem sadziłam na nowo roboty miałam sporo nawet nie czułam jak zimno zrobiło ie na dworze,
PS.ale śliczny kociak ,mnie wczoraj sąsiad przyniósł króliczka znalazł go na drodze ,chyba komuś uciekł niestety już odnalazł się właściciel
PS.ale śliczny kociak ,mnie wczoraj sąsiad przyniósł króliczka znalazł go na drodze ,chyba komuś uciekł niestety już odnalazł się właściciel
- christinkrysia

A mamy inne wyjście ? ... jest przyjemność i zadowolenie ale ... jest też praca.
Gdzie ten kociak się wybiera ?
Gdzie ten kociak się wybiera ?
- mamafrania

Lucynko ,czyżby ten piękny rudasek wybierał się do mnie?
Moja sunia właśnie straciła dzieciaczki
Moja sunia właśnie straciła dzieciaczki
-
beatab

- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Takiego Rudego kota też chętnie przyjmę

- marzena06