Na zachód od Wisły
- imer
- 1000p

- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Na zachód od Wisły
Liatra mi też wyrosła!
Jakoś w poprzednim sezonie jej nie zauważyłem, nawet nie wiedziałem, że mam 
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iza - Izaziem. Ok.
Nie wiem tylko czy trafię z kolorem bratków bo chyba odcieni niebieskiego mam kilka. Te lilie nie kwitną zbyt długo a szkoda, też mi się podobają.
Iza - tu.ja Witaj w moim wątku
Ile miłych (niezasłużonych
) słów - dziękuję. Czy będziesz w Orlu? Jak przekazać Ci czarnego bratka? Rośliny są już trochę przerośnięte, nie wiem czy taka sadzonka by Cię interesowała, ale jak co- to zostało i trochę nasion z wiosennych wysiewów podzielę się
Dziękuję za zaproszenie nie wykluczone że kiedyś skorzystam
Wysoczyzna Elbląska i okolice Zalewu Wiślanego to atrakcyjny turystyczny teren, który co jakiś czas odwiedzam.
Justyno - raczej miałam, obecnie nie mam ani jednego, ale zostało mi trochę nasion, postaram się o nowe, jeśli chcesz zabiorę kilka do Orla. Wysiewa się ją co prawda do maja, ale chyba jeszcze nie jest tak późno. Jest dość mocno wrażliwa na mrozy. Włośnica to jednoroczna trawa, wysokości około 0.5m, której kłosy nadają się do zasuszenia, nie rozsiewa się
.
Agato - przygotuję zatem dla Ciebie na sobotę i gaurę. Dziękuję w imieniu roślin
Krystyno - mają około 20 lat.
Zosiu zaraz idę podziwiać
Mieczyki sadzę do gruntu dosyć późno. Na razie mają liście. Nawet wolę ich późniejsze kwitnienie.
Remi liatrie są chyba z cebulek, zapomniałeś że zasadziłeś może?
Iza - tu.ja Witaj w moim wątku
Justyno - raczej miałam, obecnie nie mam ani jednego, ale zostało mi trochę nasion, postaram się o nowe, jeśli chcesz zabiorę kilka do Orla. Wysiewa się ją co prawda do maja, ale chyba jeszcze nie jest tak późno. Jest dość mocno wrażliwa na mrozy. Włośnica to jednoroczna trawa, wysokości około 0.5m, której kłosy nadają się do zasuszenia, nie rozsiewa się
Agato - przygotuję zatem dla Ciebie na sobotę i gaurę. Dziękuję w imieniu roślin
Krystyno - mają około 20 lat.
Zosiu zaraz idę podziwiać
Remi liatrie są chyba z cebulek, zapomniałeś że zasadziłeś może?
- imer
- 1000p

- Kontakt:
Olu nie zapomniałem, to trochę inaczej: działkę mam po Rodzicach, którzy odeszli 3 lata temu, jest na niej jedna duża rabata, taka skalniakowo-cienista (w moim wątku można ja zobaczyć na zdjęciach), prawie wszelkie nasadzenia na niej robiła jeszcze moja Mama, odkąd ja mam działkę to tą rabatkę czyszczę i ewentualnie coś dosadzam jeśli wyleci. Po pierwsze wszystko tam jeszcze dosyć ładnie rośnie, po drugie cała reszta zabiera sporo czasu, którego i tak mam mało. Wiem, że przydało by się ja odświeżyć, ale wymyśliłem że to dopiero jak skończę resztę. I właśnie tam wyrosła ta liatra, albo w zeszłym roku jej nie zauważyłem, albo nie zwróciłem uwagi, dopiero się uczę, teraz i tak jestem duuuuzo mądrzejszy niż sezon temu 
- Bufo-bufo

To na pewno coś nie samowitego przejąć działkę po swoich rodzicach. A niespodzianki typu liatia to świetna rzecz.
Aktualnie powietrze jest ciepłe i gęste - nie do życia.
Aktualnie powietrze jest ciepłe i gęste - nie do życia.
- imer
- 1000p

- Kontakt:
Tym bardziej, że wcześniej niezbyt się nią interesowałem, owszem czasem pomagałam gdy było trzeba, ale specjalnie nie interesowałem się, co gdzie rośnie
W sumie sam nie wiem czemu to się tak zmieniło, może dlatego że jak człowiek sam zaczął robić, to zobaczył ile frajdy daje to że np. wyrosło cos co posiał czy zasadził
Masz racje teraz nie ma czym oddychać, gorąco i wilgotność powyżej 100% ;)
W sumie sam nie wiem czemu to się tak zmieniło, może dlatego że jak człowiek sam zaczął robić, to zobaczył ile frajdy daje to że np. wyrosło cos co posiał czy zasadził
Masz racje teraz nie ma czym oddychać, gorąco i wilgotność powyżej 100% ;)
- megi1402

- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Olu, mam ogrzewanie w podłodze, ale włącza się rzadko i na krótko, bo dom jest dobrze zaizolowany, tak że podłoga jest ledwo letnia. To chyba za mało, żeby wygrzać cebulki frezji.
Kremowa aksamitka bardzo ładna, u nas jeszcze takich nie widziałam. W Polsce są popularne w tym kolorze? A wiesz Olu, że aksamitki odstraszają mszyce? Posiałam kilka sztuk na grządkach między warzywami.
Kremowa aksamitka bardzo ładna, u nas jeszcze takich nie widziałam. W Polsce są popularne w tym kolorze? A wiesz Olu, że aksamitki odstraszają mszyce? Posiałam kilka sztuk na grządkach między warzywami.
- Bufo-bufo

Remi ja w młodości na działce rodziców miałam swoje rabatki z roślinami ozdobnymi i to nimi się głównie interesowałam, nie pamiętam dlaczego, ale pamiętam że rodzicom się to podobało.
Małgosiu, nie wiem jak w takiej sytuacji ogrzewać cebulki. Aksamitka o której piszesz jest chyba mało popularna, nigdzie więcej jej nie widziałam. Słyszałam że działa na nicienie, ale o mszycach jeszcze nie. Dziękuję.
Dzisiaj mieliśmy spotkanie forumowiczów w stosunkowo młodym ogrodzie w Orlu. Potem zobaczyliśmy kilka sympatycznych ogrodów znajdujących się w pobliżu. Cieszę że miałam możliwość poznać miłych forumowiczów i... wymienić się roślinami.
Małgosiu, nie wiem jak w takiej sytuacji ogrzewać cebulki. Aksamitka o której piszesz jest chyba mało popularna, nigdzie więcej jej nie widziałam. Słyszałam że działa na nicienie, ale o mszycach jeszcze nie. Dziękuję.
Dzisiaj mieliśmy spotkanie forumowiczów w stosunkowo młodym ogrodzie w Orlu. Potem zobaczyliśmy kilka sympatycznych ogrodów znajdujących się w pobliżu. Cieszę że miałam możliwość poznać miłych forumowiczów i... wymienić się roślinami.
- Bufo-bufo

Ewa burzę przeczekaliśmy na tarasie, dzięki Bogu szybko się skończyła, potem wyszło słońce. Z Tobą pewnie byłoby pewnie jeszcze ciekawiej i milej.
- Bufo-bufo

Oj Ewa nie jestem Ci w stanie odpowiedzieć na to pytanie, było dużo ludzi, u Grażynki i Marysi zapewne będą zdjęcia to się sama przekonasz.
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Olu, dziękuję 
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Bufo-bufo

Justynko to ja dziękuję za świetnie przygotowane sadzonki.
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Hej Olu, jeszcze nie zdążyłam posadzić sadzonek od Ciebie, ale przełożyłam przynajmniej do doniczek, będzie im łatwiej czekać. A wiesz, że dziś zamówiłam sobie dwie jarzmianki na all.? Wyglądają na całkiem inne na zdjęciach, zobaczymy, jak dostanę... 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Bufo-bufo

Agatko miło mi że troszczysz się o te rośliny, mi także nie udało się jeszcze posadzić wszystkich 'łupów', ale dwie piękne żurawki od Ciebie akurat tak. Czy możesz mi na pw. napisać u kogo na all kupowałaś. Wydaje mi się że były też we Franku.