Działka Romy wśród jezior cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka Romy wśród jezior cz. 3

Post »

Aniu ,cichaczem :tan A ja już myślałam że o mnie przez lato zapomniałaś :cry: Ścieżka wyprowadzona na prosto. Teraz ma zakręcić do altanki ;:108 Skończyliśmy pracę przy altanie na etapie konstrukcji , kupiliśmy deski na podłogę w tartaku ,są schowane w garażu ;:138 Na dachu ma być ondulina ale to już wiosną ;:108 Nie wiem Aniu dokładnie ile ich jest albo 10 albo 12 :lol: Tak to teraz wygląda ...........

Obrazek Obrazek

Jagusiu ,nie kryguj się zapisałam sobie ;:132 Jak coś mi się spodoba ,nie omieszkam ;:108 Jeszcze jakieś kwiatowe fotki ............

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Idę naszykować kolacyjkę mojemu skarbkowi :tan
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Taki powojniczek jak ta twoja Julka to prawdziwe marzenie. Jsteś szczęściarą, że chcą ci tak kwitnąć powojniki. Zazdroszczę ogromnie. U mnie jest jakiś taki odczym gleby, że nic nie pomogło. Wyniki zawsze mam marne, choć już i dolomitu dodawałam i innych dobrodziejstw. Ech...
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Romciu wpadłam z rewizytą ;) Ależ mnie oczy bolą .... przejrzałam wszystkie 3 części twojego ogrodu :D Ogrom pracy włożony w działkę,ale jakie widoczki piękne. Różnorodność kwiatów powala. Twoje floksy i goździki mnie tak urzekły,że muszę w przyszłym roku sobie zasiać . Oczko wodne cudne, mam nadzieje,że pochwalisz się na wiosnę wykończoną altanką
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ROMCIU co to za kwiatki na ostatniej fotce . Piekny chodniczek jak równiutko ułożony
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Rewelacyjna jest ta kamienna ścieżka ;:138
U mnie tyle kamorów leży poukładanych w stosik i czeka na na jakiś pomysł...a stosik rośne i rośnie...no i dzięki Twoim zdjęciom coś mi zaczyna świtać :wink: :lol:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Romko :wit nie zapomniałam pamiętam ;:167ale z braku czasu w lecie nie wpisywałam się... ścieżka wyszła śliczna, czy pod spodem jest agrowłóknina... jakie roślinki posadzisz obok ścieżki :?: Za altankę trzymam kciuki, niech szybko będzie gotowa.
Jeśli będziesz kiedyś dzielić hosty, mogę prosić o malutkie odnóżki...też jakieś kupiłam to mogę w zamian oddzielić, mają po trzy cztery osobne liście-można kawałeczek odłączyć. Stare odmiany które mam już bardzo dawno podzieliłam na jesieni, ale nie wszystkie na wiosnę podzielę jeszcze cztery kępy. Te nowsze odmiany mam podpisane a stare niestety nie wiem jak się nazywają.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie moje dziewczynki :wit Troszkę nas przeziębienie dopadło , nic poważnego ,ale z mężczyzną kłopotliwe .Myślę że za trzy dni wszystko wróci do normy ;:108

Wandziu , spróbuję posiać z niego nasionka -może powschodzą :?: U mnie też jest kwaśna gleba ,ale nie zapominam o dolomicie i jakoś ładnie rośnie ;:138
Alicjo , tyle trudu sobie zadałaś ;:196 Floksy warto siać ponieważ zawsze coś się wysieje w następnym roku ;:108 Oczko do poprawki - gdzieś wysoko przecieka i wychodzi folia, co mnie bardzo wkurza . Muszę zlokalizować przeciek i naprawić . Też mam nadzieję wypić w niej [altance] poranną kawkę ;:136
Jadziu ,miła jesteś ;:196 Te kwiatki to jednoroczne- nazywa się gomfrena ;:108
Basiu , cieszę się że Ci się podoba ;:180
U mnie kamienie na wagę złota, w okolicy nie znajdziesz, takie piaszczyste pola .Cieszę się że Cię zainspirowałam :wink: Twój przepis na chlebek też wspaniały ;:63
Aniu ,nie ma agrowłókniny ,chciałam posiać karmnik ościsty :wink: Ale może w to lato :roll: Aniu cieszę się że Ci się podoba ;:167 Dopisałam sobie do Twojej listy funkie, jak będę dzieliła ,nie zapomnę .Nie wiem co będzie posadzone, w tym roku były dalie i mieczyki .
A teraz troszkę lata ............
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Romualda Witczak pisze:Alicjo , tyle trudu sobie zadałaś ;:196
Trudu nie, z wielką przyjemnością oglądałam i czytałam, tylko oczy chyba zaczynają odmawiać współpracy. Ja jeszcze nic nigdy w swoim życiu nie siałam :oops: W jakim terminie wysiewasz te floksy ? No i zdróweczka dla Was ;:196

Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystko jest napisane na torebkach z nasionkami :lol: Alu ja też mam ten problem ;:108 Dziękujemy za życzonka ;:196
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

No tak , czyli pora odwiedzić allegro lub najbliższy ogrodniczy ;) Choć z ogrodniczym to ja muszę uważać, albo jechać z 10zl w kieszeni żeby nie wyjść z czymś większym ;) Na przeziębienie miód z masłem i czosnkiem i do łóżka .

Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Romciu ;:167 miło spędziłam czas w Twoim ogrodzie :wit

W tym roku też zachwycałam się w moim ogrodzie białym tytoniem ... chyba biały jest najpiękniejszy ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Będzie ładna altana ;:138 Wspomnienia , wspomnienia , pięknie było latem , a wiosna tuż ,tuż :;230
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romko ;:167 fajnie że zapisałaś mnie do kajecika...na pewno się zrewanżuję.
Widzę że iglaste kuli bardzo szybko rosną...wydaje mi się że mam jedną taką samą...ten pan co mi sprzedał kazał na wiosnę ręcznie pourywać końcówki gałązek. Krzaczek fajnie się zagęścił...sekatorem nie kazał podcinać bo gałązki brązowieją...czy też je zagęszczasz czy rosną bez tego zabiegu :?:
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani witajcie :wit
Odpowiem moim miłym gościom i muszę naszykować się na wyjazd na działkę ;:138 Zimno coraz bardziej i trzeba jechać opatulić roślinki ;:108
Alu, zdążysz wiosną pokupić sobie nasionka , będzie większy wybór. Zobaczysz jakie sianie będzie na forum :;230 :;230 Na przeziębienie jedziemy na działkę okryć rośliny :tan
Halinko ;:167 miło mi ;:196 Dla mnie też biały najładniejszy ;:108
Olku , taką sobie upodobał mój M . Jak ja bym chciała uwierzyć Twoim słowom ;:108 Ale powiedz dokąd nam tak śpieszno :?:
Aniu,nic nie robiłam po prostu nie wiedziałam . Ładnie rosną , cztery posadziłam w szpalerze a jedną przy oczku , ta jeszcze ładniejsza ,zrobię fotkę wiosną ponieważ zepsuł mi się aparat i jestem zmuszona kupić nowy :evil: Chyba że telefonem :?: Aniu w kajeciku są Twoje zamówienia z ubiegłego roku, ale jak to mówią co się odwlecze to nie uciecze :lol:
MOJE UKOCHANE BEGONIE.......
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Reszta po powrocie ;:196
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wstyd mi że do tej pory nie wysłałam obiecanych roślinek :oops: tak jakoś się zeszło...na wiosnę wszystko nadrobię. Koniecznie mi przypomnij...blisko ścieżki przydadzą się jakieś byliny :?: tak sobie pomyślałam :;230
Romko krzewy rozparcelowałam...kto do mnie przyjdzie to z pustymi rękami nie wychodzi.
Znowu muszę poprzykładać gałązki ;:108 coś tam mi zostało muszę sprawdzić.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”