Ogródkowy galimatias Mirki cz2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródkowy galimatias Mirki cz2

Post »

Witaj Mirko ;:227 ;:227 ;:227 :wit
Ooooo.....przepiękne. Cudowne kwiaty dalii :shock: ;:154 Zakochałam się w nich parę lat temu, jak jeszcze mieszkałam w mieście. Miałam już wtedy ich kilkanaście. Co roku trafiła się jeszcze jakaś dodatkowa od znajomych. Jedyny kłopot, to to że trzeba je wykopywać na zimę. W mieście miałam piwnicę przez którą przechodziła rura c.o ;:223 Dalie schły na wióry ale potem w wodzie i ziemi dochodziły do siebie. Co roku ich przybywa. Kocham je bardzo. Są takie piękne i trwają aż do mrozów. Patrząc na Twoje Mirciu zdjęcia dalii widzę że mamy kilka takich samych. Ja nie pamiętam ich nazw. Na pewno do kupię nowe. I znam sposób jak je przechowywać bez kłopotów..... ;:224 ;:224
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Powtórzę za Siberią...Ty się opamiętaj, Mirosławo! :D
Wszak Ty jesteś hostomaniakiem! Na hostki powinnaś zbierać :wink: Zdrada? :lol:
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Miłość - jak to łatwo powiedzieć.... ogrodniczy maniak niezbyt wierny zachciankom jest, więc powtórzę - miłość - jak to łatwo powieeeeeeedzieeeeeć :;230 :;230 :;230

ładnie zaśpiewałam?
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Mambo dalie kocham właśnie za mało problemów i efektowność ( a że troche popracować trzeba przy wkopywaniu i wykopywaniu no cóż ;:224 ;:224 ) , I właśnie to one powinny być co roku sadzone w innym miejscu ( przy braku miejsca nie zawsze to wychodzi ale jakos sobie radzimy ;:108 ;:108 )

Stasiu a zdradzisz sposób owego przechowywania :?: :?: :?: :!:

Obrazek Obrazek ALMONDA'S CLIMAX

Obrazek AKITA

Obrazek VANCOVER

Obrazek

Obrazek

Obrazek CRISTINE

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek SHOTING STAR'S

Obrazek AURORA
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mambo zaśpiewałaś ślicznie :;230 :;230 :;230

Marto fioł daliowy starszy i nadal trwa :tan :tan :tan na swoją obronę dodam , że bohatersko zrezygnowałam z zamówienia mieczyków , bo doszłam do wniosku , że lepiej tą kasę wydam na hosty :D :D
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Kochać jak to łatwo powiedzieć :-)

Akita jest boska :-)
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

[quote="mirdem"]Mambo zaśpiewałaś ślicznie :;230 :;230 :;230

To było że tak skromnie powiem PRZYBIEŻELI DO BETLEJEM PASTERZE, ja jeszcze poćwiczę, tylko czemu Konrada wkurza, jak ćwiczę OJ MALUŚKI MALUŚKI :wink: :wink: :wink:
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Mirko, ;:167 jak oglądam Twoje dalie to mi dech zapiera w płucach... Muszę na wiosnę dokupić nowe. A Ty masz ich tak wiele, tak pięknych że można tylko pomarzyć.
Czekałam aż zapytasz o sposób przechowywania dalii. ;:108
Widziałam w TV, chyba u Mai w ogrodzie:
Wykopujesz dalie, wsadzasz z ziemią do doniczki, najlepiej rozsadowej (czarny plastik) i zanosisz na przezimowanie (piwnica, strych...), miej więcej w styczniu lub lutym zbierasz z doniczek 1/2 ziemię. Dosypujesz nowej, świeżutkiej ziemi i zostawiasz dalej w tym samym miejscu. Pomalutku zaczynasz podlewać ok.lutego/marca a nawet kwietnia. Jak w maju przejdą ostatnie przymrozki wynosisz dalie da dwór, robisz dziury w ziemi i wkładasz razem z doniczką. Chroni to dalie od myszowatych a Ty się już nie lękasz, że coś je zeżre. Podlewasz, dodajesz nawozu, kwiatki pięknie rosną i cieszą nie tylko Twoje oko. Po pierwszym jesiennym przymrozku wyciągasz dalie z donicami w znowu wnosisz do domu na przezimowanie. w styczniu lub lutym czynności powtarzasz. I tak do końca świata i jeden dzień dłużej. Czysto, pięknie i pożytecznie. Nie narobisz się, nooooo.. troszkę przy wnoszeniu i wynoszeniu.
Pięknie, prawda?
Całuski... ;:4 :wit ;:196 ;:196
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Siberio potwierdzam ;:108 ;:108 warta posiadania

Mambo no nie wiedziedzieć czemu....................... :;230 :;230

Stasieńko pewnie , że pieknie ale ja mam teraz ponad 50 karp , niektóre mają w obwodzie ok 40 cm - wyobrażasz sobie taką donicę , jeszcze z ziemią toz to dźwig trzeba , żeby to podnieść , ja mam złożone w skrzynkach piętrowo , kilka w doniczkach bo tak rosły . Tam gdzie je zimuję to mieszkaja zimą jeszcze : calle , begonie , datury i fuksje , nie ma szans na 40 doniczek ( a będzie więcej :;230 :;230 :;230 )
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko, ;:167 to masz problem. A po co masz tyle dalii. Jakbyś miała z 5-7-9 to nie miałabyś kłopotu... :;230 :;230 :;230
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie i wypisałam sobie jeszcze ze 30 chciejstw :;230 :;230 :;230 ,żeby się nie nudzić.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wyczyn nielada z przechowywaniem takiej ilości karp, kłączy, donic, skrzynek i czego tam jeszcze :uszy
Oj chyba jednak będę podziwiała u Ciebie te piękne dalie z powodu ograniczeń zimowych :( w przechowywaniu.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirka, nieee... ;:223 Chcesz zwariować? ;:14
Pozdrawiam, pa :wit ;:196
Adresy do moich wątków
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Fiu fiu, dalie piękne! Jaka szkoda, że jestem leniwy i nie chce mi się bawić w wykopywanie :;230
Mam ich trochę, ale może bym się na jakieś 2-3 jeszcze skusił - kto wie ;:224 :wit
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Bohatersko zrezygnowałaś z mieczyków... ;:224 :;230 Mirka, okaż jeszcze trochę męstwa! :;230 I wiesz... :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”