Ogród (z) PESTKI@
Re: Ogród (z) PESTKI@
Mam jeszcze chrapkę na taką sama tylko w innym kolorze...jest też taka słodka tylko ma malinowy kolor i brzeżki białe,a środek czarny 

-
- 500p
- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Pesteczko kupuj , kupuj - piękna ta dalie , druga musi być też niesamowita - już widzę jak cudnie będą wyglądać w ogródku

Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
- Mój mały kawałek zieleni
- anesse81
- 200p
- Od: 2 lut 2011, o 16:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pestko ogród przepiękny, ile w nim kolorów
aż nie mogę się doczekać co takiego pokażesz w tym sezonie
A psianki to raczej nie przezimują w naszym klimacie co?

A psianki to raczej nie przezimują w naszym klimacie co?
Witam milutkich gości
.Dziś zakupiłam clemka Urszulę Ledóchowską
Kolejny powojnik w mojej kolekcji.

- stasia_ogrod
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Aldonko trafny zakup - Ledóchowska -duży biały kwiat z ciemno czerwonymi pręcikami,też go kiedyś szukałam.W końcu kupiłam Annę Karolinę -duży biały z purpurowymi pręcikami oraz Marie Boisselot -duży biały z żółtymi pręcikami ,oba zaczynają kwitnąć wcześnie i bardzo długo.I na razie mam dość dużych białych ,aha byłabym zapomniała o Janie Pawle II z różowym odcieniem.
Pozdrawiam Stasia

Pozdrawiam Stasia

- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Się pochwaliła , nie pokazała , i poszła choler.a wie gdzie!
Niczym drzazga , wbić się i ukryć!
Wracaj tu!
Pokaż te cudeńko , nie dręcz już!

Niczym drzazga , wbić się i ukryć!

Wracaj tu!

Pokaż te cudeńko , nie dręcz już!

Dorota, nie nerwujsia, co ma teraz pokazywać, suche patyki? Zakwitnie, to pokaże 

- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Pesteczko
Czytałam wszystko podziwiałam Twój ogródeczek i się załamałam bo się dowiedziałam jaka jestem zielona w ogrodnictwie.Na pierwszych stronach Twojego wątku każdy podziwiał twoje kwiaty w szczególności fuksje ,ja w zeszłym roku dostałam dwie pięknie kwitły byłam z nich zadowolona i przyszła jesień kwiaty i liście zniknęły więc je wyrzuciłam a tu się okazało że je się zimuje
jak ja sobie teraz pluję w brodę to jest dopiero głupota
:x
Pozdrawiam
Ps. Twój ogród jest cudny
Czytałam wszystko podziwiałam Twój ogródeczek i się załamałam bo się dowiedziałam jaka jestem zielona w ogrodnictwie.Na pierwszych stronach Twojego wątku każdy podziwiał twoje kwiaty w szczególności fuksje ,ja w zeszłym roku dostałam dwie pięknie kwitły byłam z nich zadowolona i przyszła jesień kwiaty i liście zniknęły więc je wyrzuciłam a tu się okazało że je się zimuje

Pozdrawiam
Ps. Twój ogród jest cudny
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;

Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Witam Pestko
jestem pod wrażeniem Twoich wysianych Thui. Piękne!! Gratulacje!!! Czy możesz podać jaka jest ich wysokość po tych 11 latach? Wygladają na zdjęciu na dość spore.
Inspirujesz do rzeczy, które wydają się niemożliwe dla zwykłego "nie fachowca"
pozdrawiam Cię serdecznie i gratuluję pięknego ogrodu!!

jestem pod wrażeniem Twoich wysianych Thui. Piękne!! Gratulacje!!! Czy możesz podać jaka jest ich wysokość po tych 11 latach? Wygladają na zdjęciu na dość spore.
Inspirujesz do rzeczy, które wydają się niemożliwe dla zwykłego "nie fachowca"

pozdrawiam Cię serdecznie i gratuluję pięknego ogrodu!!

Agdula
Mądrość wabi-sabi: Nic nie jest doskonałe, skończone ani wieczne.
W prawie dzikim ogrodzie ...
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Pozdrawiam
i czekam na zdjęcia 

- asia-6003
- 200p
- Od: 10 maja 2009, o 10:56
Hej! Pobiegałam tu troche u Ciebie! U mnie jest taka wiosna jak u Ciebie miesiąc temu. Bardzo podobały mi się "starocia". Jeśli natkniesz się na cirlicę, miedlicę i ewentualnie krosna to daj znać. Śliczna ta kępka krokusów! Bardzo efektowna!
PS. Odbierz PW

PS. Odbierz PW

Witajcie kochani.Bardzo Was przepraszam za ,,niebyt,,,ale komp padł i do renowacji poszedł.Nie ma tego złego co by....W miedzyczasie obfociłam ogród.Pochwalę się jak znajdę chwilkę,bo teraz to każdy pcha się choć na chwilkę do kompa.Mam kilka nabytków z forumowych paczek ,no i sklepowych.
Szczególnie dumna jestem ze zdobycia oryginalnego kulinarnego laura,którego szukałam dość długo.W moim ogrodzie zamieszkał kolejny powojnik
Kardynał Wyszyński.Ledóchowska,wsadzona tydzień temu czuje sie jakby rosła u mnie od dawna.Zamieszkała nowa lawenda.Wczoraj oficjalnie synek wyjechał pierwszy raz w sezonie z kosiarką.Ranyyyy jak cudnie wygląda trawnik,a jaki ma soczysty kolor
Piękna równiutka trawka......i te cebulowce kwitnące.Magnolia szykuje sie do kwitnienia lada chwila...ale to wszystko pokażę na fotkach
Agdulathuje mają ok 2 m ,ale są już przycinane od 3trzech lat.Taki żywopłot z nasionek to na prawdę nic trudnego,a ile radości...
Asiu pw odebrałam odpisz...
Joanno/b]nie każdy ma możliwość przezimowania fuksji więc nie ma co się martwić
będą nowe...
Kingo i Babuchnowiecie co..to czym chciała bym sie pochwalić zakwitnie już niedługo.Magnolia przeszła samą siebie.Ma tyle pąków kwiatowych ,że....ogarnąć aparatem jej z bliska nie można.Patyczki psianek ,którymi forumki się ze mną podzieliły cudnie puszczają i w wodzie i wsadzone wprost do ziemi

Szczególnie dumna jestem ze zdobycia oryginalnego kulinarnego laura,którego szukałam dość długo.W moim ogrodzie zamieszkał kolejny powojnik

Agdulathuje mają ok 2 m ,ale są już przycinane od 3trzech lat.Taki żywopłot z nasionek to na prawdę nic trudnego,a ile radości...
Asiu pw odebrałam odpisz...
Joanno/b]nie każdy ma możliwość przezimowania fuksji więc nie ma co się martwić

Kingo i Babuchnowiecie co..to czym chciała bym sie pochwalić zakwitnie już niedługo.Magnolia przeszła samą siebie.Ma tyle pąków kwiatowych ,że....ogarnąć aparatem jej z bliska nie można.Patyczki psianek ,którymi forumki się ze mną podzieliły cudnie puszczają i w wodzie i wsadzone wprost do ziemi

Nie kazdemu się udajePESTKA@ pisze:......Agdulathuje mają ok 2 m ,ale są już przycinane od 3trzech lat.Taki żywopłot z nasionek to na prawdę nic trudnego,a ile radości...

No i ta perspektywa oczekiwania.. gdy ma się małe nasionka w ręce..
Choć masz rację. . Czas tak szybko mija. Ja mam tylko doświadczenie z jarzębiną.. Właśnie jestem w trakcie oczekiwania.. Ma dwa lata, teraz trzeci rok.. zaskakujące jak rośnie.
Patrząc na Twoje Thuje, może jeszcze z czymś powalczę.."od nasiona".

Agdula
Wiesz...ja wysyewa.łam nasionka thui z ciekawości i z punktu materialnego.Mam je posadzone w koło działki,wiec troszkę ich jest.Szczerze mówiąc myślałam ,ze dłużej mi zajmie hodowla żywopłotu,ale już 3 letnie roślinki możesz posadzić spokojnie do ogrodu i efekt jest widoczny.