Ja od miesiąca a może troche dłużej wystawiałam Ascocendę i Ascocentrum miniatum na balkon, robiłam im zasłonkę z firanki lub kocyka a od 2 tygodni trzymam cały czas dzień i noc. Nie widzę, by im to szkodziło a może sprawi, że zobaczę pędziki. Natomiast małą Vandzię trzymam na cieniowanym południowym parapecie troche boje się ją wynieść, a może warto Co myślicie
Ja moją maliznę trzymam w domku na zachodznim oknie, ale jak będzie starsza, za 2,3 lata. Pojedzie na lato do firemki i powieszę ją na drzewie na dzień, na noc będę ją wieszać w oknie w pomieszczeniu... ;)
Mam do Was pytanie -wiem, że trochę nie w temacie, ale widziałam, że rozmawialiście o badaniu wody. Ile takie badanie kosztuje i jak wygląda? Dowiedziałam się w najbliższym sanepidzie, że pracownik sanepidu sam pobiera próbkę - nie zawozi się jej i kosztuje takie badanie około 370 zł to chyba przegięcie, może warto byłoby pojechać gdzieś dalej, będzie przy okazji wycieczka
Najłatwiej znaleźć wiosną lub jesienią, jak przychodzi pora sadzenia cebul kwiatowych, wtedy jest w czym wybierać w sklepach, a teraz to chyba wątpliwa sprawa
orange30 pisze:Najłatwiej znaleźć wiosną lub jesienią, jak przychodzi pora sadzenia cebul kwiatowych, wtedy jest w czym wybierać w sklepach, a teraz to chyba wątpliwa sprawa
Dzięki, ale chodzi mi o dokładnie takie Jedne - ośmiokątne - dla Stanhopei, no i typowe kwadratowe, małe dla Vand (takie w jakich są sprzedawane)
Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, bardzo bym chciała żeby ten wątek ożył i nie był tylko merytoryczny, ale stanowił też galerię naszych kwitnień.
Proszę pochwalcie się kwitnieniami waszych vandowatych
Miło by było zebrać te piękne rośliny w jednym miejscu i móc je podziwiać razem
To może ja zacznę mając nadzieję, że ten pomysł i Wam się spodoba - oto moje obecne kwitnienia
Ja pewnie jeszcze dużej Wypuszcza kolejny listek co mnie cieszy.Natomiast dorosła Vanda ani myśli kwitnąć Stroi się w korzenie i liście.Nawet nie wiem,w jakim kolorze kiedyś kwitła bo nabyłam po kwitnieniu.Nadal mogę zachwycać się waszymi pięknościami