Witajcie dziewczyny!
Dzisiaj był zakręcony dzień i do tego brak prądu

, wiec dopiero teraz siadłam do kompa.
Czy u was tez tak lało niemiłosiernie?

Woda stała wszędzie, nawet na trawniku, ściezkach. Nie dalo się przejść suchą nogą

Róże juz połozyły sie prawie do ziemi. Bonica ma kwiaty całe w błocie. Widok opłakany!
Plus z tego taki, że porządnie podrosną w tym roku! ;)
Walentyno
pozwoliłam mu wybujac i juz w tym roku nie da sie go opanowac. Zrobiłam eksperyment i prawie wcale nie przycięłam wiosną. Wybujały pędy na 2,5m, weszły na pobliską śliwę, kalinę i wszystko dookoła. Efekt jest taki, że na odcinku 3 m widać kwiaty Grahama. Tylko środek jest teraz łysy
Na wiosne wbiję mu wysoką drewnianą belkę i przywiąże do niej - będzie kwitnaca kolumna!

Im więcej tniemy tym bardziej rosnie, taka jego uroda ;)
Magdo
twój Graham rośnie przy ścianie , moze się swobodnie wspinać do góry

mojemu muszę coś wymyslić
lubię wielki krzaki
Izo
Mozna też nie ciąć ale po kilku latach te najstarsze pedy same zasychają albo słabiej kwitną.
Po przycięciu wybiją na jego miejsce 2-3 nowe mocne pędy, które zakwitna w przyszłym roku ;)
Takie odnawianie pędów pomaga też w utrzymaniu zdrowego krzewu. na starych pędach szybciej przyplaczą sie jakieś choroby.
Inko
mojego Grahama posadziłam jesienią 2004r. Już w tamtym roku miał 2 x 2m a teraz jeszcze wiecej.
można go spokojnie traktowac jako r. pnacą. ;)
pozdrawiam

Wciaż podziwiam wigor i siłę
Chopena ! ogromne kwiaty, pedy i liscie. kwiat w paku jest żółtawy a potem rozwija się w piekny krem
Acropolis - rabatówka Meillanda- bardzo trwały kwiat! średnio trzyma sie 2 tygodnie. Potem zmieni kolor na zielonkawy.