Pozdrawiamy
Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2009
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2009
Zosieńko,Andrzeju czy u Was wszystko w porządku po tych wczorajszych nawałnicach?
Pozdrawiamy
Pozdrawiamy
Pozdrawiam Magda 
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co by nie mówić o pogodzie to trzeba przyznać, że dla wielu roślin takie ilości wody są wygraną na loterii
Pięknie bujny ogródek! Aż miło popatrzeć
Pięknie bujny ogródek! Aż miło popatrzeć
- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
Witam Zosiu,
Oj dawno mnie u Was nie było i zaległości soro w przeglądaniu, dobrze że zdrówko Wam wraca, ogród jak zwykle kolorowy, wypielęgnowany i widac,że dośc dobrze znosi duże ilości tegorocznego deszczu, u mnie choróbska atakują rośliny większa część słabo kwitnie, może latem będzie lepiej, za to iglaki rosną jak oszalałe,
dużo zdrówka Wam życzę
Oj dawno mnie u Was nie było i zaległości soro w przeglądaniu, dobrze że zdrówko Wam wraca, ogród jak zwykle kolorowy, wypielęgnowany i widac,że dośc dobrze znosi duże ilości tegorocznego deszczu, u mnie choróbska atakują rośliny większa część słabo kwitnie, może latem będzie lepiej, za to iglaki rosną jak oszalałe,
dużo zdrówka Wam życzę
- MiCz
- 200p

- Od: 15 cze 2007, o 15:18
O jejku! Pięknie u Was, jak w ogrodzie botanicznym!
Wszystkie rośliny bujne, ale powiedzcie jak róże znoszą taką wilgoć?
Mirka
Mirka
Pozdrawiam Mirka
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Różaneczniki wprost niesamowite! Ten rok był idealny dla nich ;)
- reniazt

- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Zosia czy na środkowej fotce u dołu - to guzikowiec?
- andriu53
- 1000p

Jolu u mnie też jarzębinka ma pierwsze owoce . Sporo krzaków musiałam wykopać bo zmarzły [mahonia, żarnowce i wszystkie róże pienne]. Krzaki mi takie wysokie porosły, że zrobił się busz . Zaczynam się trochę bać , bo jak w takim tempie wszystko będzie rosło , to jakie one będą za kilka lat . Małgosia jest cudowna , ucałuj ją bardzo mocno od nas . Dziś mojego Mateuszka uczyłam podlewać kwiaty , brzuch mnie bolał ze śmiechu, a radość jego sięgała zenitu. Jolu rośliny od Ciebie też rosną pięknie ,anabell ma dużo pąków . Jutro zrobię kilka zdjęć , to zobaczysz .
Całujemy Was bardzo mocno Zosia i Jędruś
Całujemy Was bardzo mocno Zosia i Jędruś
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p

Witam Cię serdecznie Rozo i zapraszam częściej do naszego buszu .
Madziu ostróżki leżą na ziemi , bo mają dwa metry wysokości , wiatr i deszcz je połamał . Dalej boli mnie ręka i mam trudności z pisaniem , dlatego bardzo serdecznie wszystkich przepraszam za długie milczenie . Madziu kiedy masz urlop ?
Izunia aż za bujny , krzaki mają od 3-4 metrów wysokości a kwiaty są mocno zbite przez silne deszcze .
Madziu ostróżki leżą na ziemi , bo mają dwa metry wysokości , wiatr i deszcz je połamał . Dalej boli mnie ręka i mam trudności z pisaniem , dlatego bardzo serdecznie wszystkich przepraszam za długie milczenie . Madziu kiedy masz urlop ?
Izunia aż za bujny , krzaki mają od 3-4 metrów wysokości a kwiaty są mocno zbite przez silne deszcze .
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p

Asiu mnie też długo nie ma , ale myślę , że niedługo będzie lepiej . Idę na rehabilitację i mam nadzieję , że sprawność wróci . Przyznać muszę , że wszystkie rośliny dobrze znoszą nadmiar wody , nawet róże mi nie chorują . Ostatnio na kilku różnych krzakach zauważyłam mszyce , jutro będę z nimi walczyć , bo pogodynki zapowiadają słoneczną pogodę .
Pozdrawiam Cię cieplutko Zosia
Mirusia nic się z nimi na razie nie dzieje , tylko troszkę słabiej kwitną i szybko opadają płatki . Mirko ja już kilka razy robiłam opryski , może dlatego nic im nie dolega . Niedawno dostały nawóz dolistny , liście są aż czerwone i zdrowe .
Przemku rodki są naprawdę piękne , a jak cudownie kwitły , to były ogromne kwitnące kule.
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiam Cię cieplutko Zosia
Mirusia nic się z nimi na razie nie dzieje , tylko troszkę słabiej kwitną i szybko opadają płatki . Mirko ja już kilka razy robiłam opryski , może dlatego nic im nie dolega . Niedawno dostały nawóz dolistny , liście są aż czerwone i zdrowe .
Przemku rodki są naprawdę piękne , a jak cudownie kwitły , to były ogromne kwitnące kule.
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p

Reniusia na przedostatniej fotce oba te krzaczki są od Ciebie .Dziś właśnie kupiłam Ci szałwię omszoną . Podam ją następnym razem chłopakom , bo może będzie coś jeszcze . Zrób sobie miejsce do jej posadzenia . Tak długo jej szukałam , bo jest bardzo ładna . Ona się nie rozsiewa . Reniu zadzwonię do Ciebie wcześniej , kiedy masz pojechać po paczkę .
Pozdrawiam Was cieplutko Zosia
Pozdrawiam Was cieplutko Zosia
Spis wątków
Spis wątków
- reniazt

Zosieńko, aaa... już wiem - ten drugi krzaczek to trzmielina oskrzydlona - u mnie w tym roku kwitła.
Ale najładniejsza jest jesienią - taka śliczniutka, kolorowa.
Bardzo sie cieszę z tej szałwii - właśnie wróciłam z ogrodu i nawet przygotowałam jej miejsce.
Pozdrawiam .... pa...pa...
Ale najładniejsza jest jesienią - taka śliczniutka, kolorowa.
Bardzo sie cieszę z tej szałwii - właśnie wróciłam z ogrodu i nawet przygotowałam jej miejsce.
Pozdrawiam .... pa...pa...
- andriu53
- 1000p

Reniu jutro rano Jędruś wyśle zdjęcia , to zobaczysz te kwiatuszki . Ja swoje dziś posadziłam , bo wszystko podlewałam tym moim nawozem . Trzmielina ma póżniej czerwone liście i przepięknie to wygląda. Rośnie powoli i ma dużo miejsca . Ciekawa jestem , czy poznasz kwiaty , które dostałam od Ciebie . Pavonia utrzymała kwiat tylko kilka godzin , szkoda bo jest cudowny ,chyba muszę jej zmienić miejsce .
Spis wątków
Spis wątków
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zosiu jakież piękne nasadzenia, roślinki wspaniale zestawione, pięknie wyglądają
i wszystko podkreślone twardością i chropowatością kamieni. Cudownie 
- reniazt

Zosia doczytałam się, że cebulki pavonii na zime wykopujemy i przechowujemy w torfie w temp. +5 stopni C.
Czekam na fotki.
Czekam na fotki.