Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

kasicqa pisze:PIĘKNOŚĆI ! właśnie na takie wyjątkowe okazy chcę teraz polować :D ale będzie ciężko się powstrzymać gdy w ofercie będą inne niż te zaplanowane. ale "trzeba twardym być a nie miętkim" :D
oj tak trzeba.Ja się chyba już tego nauczyłam.Miejsca coraz mniej na parapetach wiec szkoda mi dublowac storczyki,ktore juz mam.Wole zatrzymac miejsce ta te o ktorych marzęnp.takie krówki łaciate.Dopiero bym sie wsciekła kiedy trafiła bym na takiego storczyka i nie miala bym go gdzie ,,upchnąć,, Śpieszcie się do OBI dziewczyny,bo takie okazy znikaja szybciutko.Chociaż...obserwowałam osoby kupujace i najwieksze wzięcie miały standardowe kolory;rozowe i białe.Osobę ,która hoduje storczyki mozna poznać od razu,strasznie buszuje w kwiatach :wink: i jest okropnie wybredna hihihi.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

PESTKA@ pisze:
kasicqa pisze:PIĘKNOŚĆI ! właśnie na takie wyjątkowe okazy chcę teraz polować :D ale będzie ciężko się powstrzymać gdy w ofercie będą inne niż te zaplanowane. ale "trzeba twardym być a nie miętkim" :D
oj tak trzeba.Ja się chyba już tego nauczyłam.Miejsca coraz mniej na parapetach wiec szkoda mi dublowac storczyki,ktore już mam.Wole zatrzymac miejsce ta te o ktorych marzęnp.takie krówki łaciate.Dopiero bym się wsciekła kiedy trafiła bym na takiego storczyka i nie miala bym go gdzie ,,upchnąć,, Śpieszcie się do OBI dziewczyny,bo takie okazy znikaja szybciutko.Chociaż...obserwowałam osoby kupujace i najwieksze wzięcie miały standardowe kolory;rozowe i białe.Osobę ,która hoduje storczyki mozna poznać od razu,strasznie buszuje w kwiatach :wink: i jest okropnie wybredna hihihi.
ja też się staram teraz kupować tylko oryginalne, ale czasem jestem w sklepie, sa jakieś piękne storczyki, nie wymarzone (bo np. wcześniej takich nie widziałam), to nie umiem się powstrzymać. miejsca brakuje od zawsze, ale tłumaczenie sobie, że nie ma miejsca, nic nie pomaga. bardzo chętnie pojechałabym do jakiegoś sklepu z dużą ilością storczyków, może udałoby mi się kupić tego z mazami, ale nie mam jak pojechać :(
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

ja własnie poluje na taką łaciata mućkę- ale niestety nie udaje mi sie sptkac- za to gdy widze inne pieknosci to rudno mi sie im oprzec- tak bylo z ostatnim naytym cytrynkiem:)
gelka
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilośc storczyków na stoisku wcale tak naprawde nie pomaga w wyborze.Przynajmniej mi jest trudniej.Dostaje głupawki :wink:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jak jest dużo pięknych storczyków to ja też nie umiem się zdecydować. jak jest bardzo mało, to nie ma w czym wybierać... jak 2 tyg. temu byłam w sklepie to też mi się było bardzo trudno zdecydować, bo mnóstwo było takich, co mi się podobały. tych z mazami niestety nie było, bo gdyby były, to oczywiście bym takiego kupiła.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na takiego z mazami tez miałam chrapkę,znalazlam na allegro kwitnącego.Zanim Pan wyslal do mnie przekwitł wiec dal mi drugiego takiego samego w prezecie ,ale tez nie kwitnacego.Pojechalam do OBI a tam mnustwo takich z mazami.Korcilo mnie zeby go kupić,bo pzrecież tam kwitły ,a u mnie nie.Rozsądek wzioł górę nie kupiłam i czekam aż moje zakwitną.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

fajnie masz, że masz aż 2. ja jakbym chciała kupować to musi mieć choć 1 kwiatek (a najlepiej żeby był w pełni kwitnienia) i oczywiście musi być zdrowy.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Korekta wielkości wklejanego obrazu dostosowane do strony.-JOVANKA
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Każde miejsce dobre :wink: Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pestko zgadzam się, że każde miejsce jest dobre :D byle kwiatkom pasowało. O takim rozwiązaniu jak Twoje też myślałam , ale M marudzi :cry:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Bardzo fajny pomysł z tym wiszącym koszyczkiem :wink:
niedługo mi przyjdzie też coś takiego zamontować :roll:
póki co zaczynam obstawiać parapet w salonie, choć mama na początku była niechętna, bo miała tam swoje kwiatki... po jednym znoszę co jakiś czas i chyba już się przyzwyczaiła do tego widoku :lol: a roślinkom w grupie raźniej :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

A mi się ledwo udało wyeksmitować takiego dużego kwiatka gdzieś indziej żeby zorganizować troszkę miejsca dla nowego storczyka (jeszcze go nie mam ale zbliżają się walentynki a zaraz potem wystawa... :) )bo juz i tak się nasłuchałam ostatnio że za dużo tego zielska w domu stoi :wink:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Tak to już jest, nie wszyscy podzielają naszą pasję :twisted:
Ale trzeba walczyć o swoje :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
ODPOWIEDZ