lista naszykowana - długa (w trakcie pewnie będzie korygowana Mój mały ogródek - Isia cz.1
Witaj Isiu, pooglądałam sobie Twoje piękne wakacyjne zdjęcia, trochę poczytałam i pozachwycałam się tym co dla żołądka i tym co dla oka! Chciałam Cię kochana zapytać czy hibiscusa można jakoś przykopać i czy to jest to samo co ketmia? Jeśli tak to czy mogłabym Cię poprosić o przygotowanie takiej sadzonki dla mnie? w tym roku jestem oczarowana ich pięknem i marze o takim krzewie koło swojego domku, pozdrawiam
- Isia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj Monisiu miło że zajrzałas do mnie w natłoku swoich zajęć
jeżeli chodzi o rozsadzenie hibiskusa przyznam sie nie mam pojęcia jeżeli tylko gdzieś doczytam lub Ty znajdziesz to daj znać, oczywiście że się z Toba podzielę
Pisałam wcześniej, że wybieram sie po zakupy no i stało się a to lista róż które zakupiłam:
- Golden Celebration
- Rumba
- Chopin
- Nostalgia
- The Pilgrim
- Abraham Derby
- Charles Austin
- Bacarole
- Swan Lake
- Heritage
- Castle Warwick
oprócz róż
doszła jeszcze biała ostrózka, hibiskus ciemno purpurowy (kwiat wielkości dużej dłoni ), wrzosy, wrzośce i cebulki lili
poza cebulami wszystko powsadzane i poprzesadzane mam nadzieje że moja nowa koncepcja ogrodu tez wam sie spodoba 8) ale na efekty przyjdzie niestety poczekac do przyszłego roku
Pisałam wcześniej, że wybieram sie po zakupy no i stało się a to lista róż które zakupiłam:
- Golden Celebration
- Rumba
- Chopin
- Nostalgia
- The Pilgrim
- Abraham Derby
- Charles Austin
- Bacarole
- Swan Lake
- Heritage
- Castle Warwick
oprócz róż
- markussch01

- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- Isia

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Monia zrobię zdjęcia
obiecuję czekam tylko aż wyjrzy słońce bo przy takiej pogodzie wszystko szaro-bure. Dzięki Markusowi wiem mniej więcej jak podzielić hibiskusa musimy jednak poczekać z tym do wiosny.
Markus Dzięki że zajrzałeś, mam nadzieje że wszystko się przyjmie.... będzie
pięknie

a i jeszcze wsadziłam w niedziele 53 cebule 8) różnych takich .... tulipanów, hiacyntów, krokusów, lilii, czosnku .... byle do wiosny
Markus Dzięki że zajrzałeś, mam nadzieje że wszystko się przyjmie.... będzie
pięknie
a i jeszcze wsadziłam w niedziele 53 cebule 8) różnych takich .... tulipanów, hiacyntów, krokusów, lilii, czosnku .... byle do wiosny
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Isiu, pospacerowałam sobie, pooglądałam... Zachwyciły mnie słoneczniki - takie letnie wspomnienie
No i iglaki - strasznie mi się podobają iglakowe pejzaże w ogrodach 
Szkoda, ze nie wiedziałam wczesniej, ze wybierasz sie do Kutna na Świeto Róży, pewnie bym sie skusiła - siostra mnie namawiała (i pojechała) a ja czułam, że tam możne być spory "ruch wymienny" tzn kasa za roslinki i wolałam nie ryzykować...
Szkoda, ze nie wiedziałam wczesniej, ze wybierasz sie do Kutna na Świeto Róży, pewnie bym sie skusiła - siostra mnie namawiała (i pojechała) a ja czułam, że tam możne być spory "ruch wymienny" tzn kasa za roslinki i wolałam nie ryzykować...