Witam!
Dzisiaj już odstawiłam taniec z wężem, bo widzę że rośliny w kiepskiej formie. Floksy migiem przekwitają jak nigdy

Róże zgubiły liście i mimo nawiezienia po kwitnieniu jakieś słabiutkie. Wczoraj uporządkowałam jeden zakątek. Wycięłam sporo gałęzi bzu koralowego bo jemu obecna pogoda chyba bardzo pasuje! Musiałam wyrwać mnóstwo pokrzyw przechodzących od sąsiadów, bo przy siatce nie plewią roundapem

Przycięłam wierzbę pogiętą, ale od strony sąsiadów nie dałam rady bo tam dopiero pokrzyw rośnie! Cała w bąblach wyrwałam zbędne trawy i podwiązałam sporo roślin. Chryzantemy szaleją więc poszły w pęczki. Na koniec zebrałam pomidory i podlałam tunel, borówki i żurawinę. Dzisiaj od rana podlałam
kfioteczki!
Witaj Kasiu! dziękuję za nazwanie krzewuszki i piszesz, że masz ogród po wiejsku, ale chyba nie masz wątku? a szkoda bo ja kocham takie ogródki

Zapraszam i miło że się odezwałaś
Ewelinko potwierdzasz nazwę, to dobrze! muszę wbić znacznik bo moja pamięć coraz krótsza. Nie byłam przygotowana na pokazy, chociaż w linii prostej mieszkam niedaleko lotniska....za rok się poprawię! Niestety nie znam nazwy floksa, bo większość floksów jest nn. Zresztą wiele kupowałam jako floks z oczkiem, albo fioletowy

Jesień...nie chcę jeszcze

Dziękuję i Tobie miłego dnia
Aniu bo czysto niebieskiego floksa to chyba nie ma, ale wierz mi kolor tego jest bardzo ciekawy!
Koniecznie zrób zdjęcia i póki nie pracujesz rozruszaj wątek
Ewciu ewarost to następnym razem wyślę biało kwitnącą i variegatę i pewnie siewkę hibiskusa. Zaraz sprawdzę ile się wysiało, bo jedną już wiem że wyplewiłam nim się zorientowałam
Mariolko dalia biała rozczochrana bardzo mi się podoba i muszę na wiosnę kupić

Wszystkie rośliny inaczej rosną, niektóre chorują inne usychają a jeszcze inne maja jakby zahamowana wegetację
Ewuniu 7 jak będą malutkie to wykopię i do doniczki wsadzę a jak większa to na jesień jak liście spadną!
Dario budleja przez 10 lat nie wymarzała a w tą zimę myślałam że przepadła ale odbiła i nawet ładnie kwitnie, a leycesteria otulona i niestety musiała odbić bo góra ususzona na pieprz! Zostawiam resztki kwiatków na floksach żebyście mogli zobaczyć jakie mają rysunki na kwiatkach ale bardzo szybko przekwitły jak nigdy!
Alionushka to nowy nabytek i jestem nią zachwycona ale nie wiem czy w dobrym miejscu rośnie ? Wysiana cleome i u mnie chyba nawet nie zakwitła a o nasionach to już w ogóle nie ma co marzyć, ona lubi lekką glebę. U Marty taką ma i dlatego kwitnie i się rozsiewa.
Tereniu dziękuję

Liriope ma kłosy kwiatowe między tymi trawkami dlatego też rok temu o mało ja nie przegapiłam. Krzewuszka u mnie też jest nie wysoka, ale rozłożysta. Jak pamiętam u Michała tez była niewysoka.
Pozdrawiam i fajnie że jesteś na FO
Agusiu ale się u Ciebie dzieje dziewczyno!

Moje hibiskusy to siewki od koleżanki z działki i maja pewnie ok. 12 lat przywiezione w doniczkach u mnie rosną ponad 10. Mocno je tnę a i tak mają ponad 2,5 metra! Niestety rosną w cieniu i tych kwiatów jest mniej ale parę roślin przesadziłam do słońca po wycięciu modrzewi i będą pięknie kwitnąć.
Lubię obrazki na ścianach i najlepiej różne stare i nowsze, w ogóle mam sporo zbieraczy kurzu i mycia przed świętami

i na pewno nie mam sterylnego domu

Aguś lilia pięknie kwitnie i wszystkie kwiaty są w dobrym stanie a zapach goździkowy jest upajający! Cieszę się że ją kupiłam!
Ja tez mam lęk w przestrzeni i coraz mniej wysokości pokonuję, na wieżę Eiffell'a nie wjechałam za nic chociaż to było bardzo dawno, a teraz stojąc nawet na śluzą miałam lęk że mi aparat wpadnie do wody
Kaczuchy coś zbierają, ale z ogrodu dostawcą ślimaków jestem ja a one dławiąc się zjadają

Obchodzą ograniczony rewir i dobrze bo trochę depczą po kwiatkach. Te nagie ślimaki to chyba nie wszystkie zwierzęta jedzą, więc może poczytaj nim grządki zamienisz w staw
Lucynko krzewuszkę varieg. też mam i kwitnie ale ta jest zupełnie inna. Ma liście jak bazylia z obrzeżonym liściem na biało. Odmian nawet u mnie w ogrodzie jest już kilka ...może nawet 10!
Ketmia pojechała do Ciebie już kwitnąca wcześniej stąd wiedziałam, że kwitnie na biało i mam nadzieję że taki kwiat pokaże

Lilia jest obłędna, ale nie zapamiętałam co pan mówił o nawożeniu więc muszę poczytać, żeby zawsze tak kwitła ona i pozostałe!
O Płocku poczytałam i bardzo chciałabym go zobaczyć, pewnie gdyby nie Twoje ostatnie problemy namówiłabym M na wycieczkę do Płocka zamiast Torunia. Ściskam cieplutko bo upał idzie
Maryś no co TY krzewuszki Ci wymarzły
Biegusy głównie idą przede mną albo wylegują się to i zdjęć nie robię
strasznie marnie przyrasta o właściwie nie przyrasta, a nawet myślałam że go już nie ma!
takie maleństwo varieg.
jedyny!
spodobała mi się!
o zachodzie
i o wschodzie!
Spokojnego dnia!