Ogród Marty cz.VIII
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Marty cz.VIII
Martuniu jak jeszcze ładnie u Ciebie ! zupełnie inny ogród, ale taki kolorowy. Chciałam Cię zapytać o karczochy czy jakieś przetrwały, bo u mnie dwie rośliny. Jeden ten dwuletni i jeden z tegorocznych wypuścił nowy pióropusz, teraz zobaczymy czy nornice zwyciężą. Dwie rośliny wygryzły od spodu i wsadziłam do doniczek, siedzą w tunelu
No to życzę sowitych zbiorów jak pojedziesz wyłączyć wodę
Dobrej nocki i kolorowych snów 
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto jesień to magiczny czas a u ciebie to jak w raju.Piękne kolory ,przebarwiające się liście dodają takiego uroku ,że nawet w te zimne dni chce się choć na chwilę wyjść do ogrodu żeby podziwiać te barwy.Ja jestem zauroczona nią choć nie cierpię zimna ,ale te widoki wynagradzają wszystko 
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Niektóre widoczki jak w jesiennnym lesie,masz bardzo duże drzewa 
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Magiczny ogród .. i te drzewa .. nie mogę się nadziwić
Pozdrawiam Martusiu
Pozdrawiam Martusiu
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Malowana jesień całkiem urokliwa w twoim ogrodzie
I róże tak ładnie kwitna,,pięknie
I pokładające się hostki na tle ż twardzielek - żurawek wyglądają ładniutko
I róże tak ładnie kwitna,,pięknie
I pokładające się hostki na tle ż twardzielek - żurawek wyglądają ładniutko
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Gosiu,róże jak i inne rośliny oprócz ziemi potrzebują dokarmiania,i przynajmniej raz na 2 tygodnie trzeba im troszkę podsypać nawozu do róż,w granulkach albo w roztworze i podlać ,bo rośliny wydające dużo kwiatów są żarłoczne i za chwilę mają głód i nie kwitną już tak pięknie ,zachowują sie jak wszystkie żywe organizmy i jedzą po to żeby żyć,a nie żyją po to żeby jeść ,a jeszcze jak masz piaski to tak szybko składniki są wypłukiwane ,dołów wielkich na róże to i ja nie kopałam ,ale takie ,żeby na dno zmieściło się trochę obornika ,potem ziemia i sadzenie,ale sa teraz różne kompostowe i obornikowe granulki i też tak można zasilić ,róże kupuj bo są piękne i każdy coś dla siebie wypatrzy,ogród za 10 lat tak urósł ,bo tyle ma najstarsza część,reszta co rok młodsza,i teraz też będą nowe rabaty,więc co roku coś przybywa,pozdrawiam
Marysiu,moje karczochy ładnie rosną i dalej kwitną i chyba są wszystkie,2 moje też wypuściły takie nowe liście w kształcie leja ,ogród dalej kolorowy ,bardzo się teraz zmienił,pozdrowienia przesyłam
Beatko,masz rację ogród teraz bardzo urokliwy ,ja też nie lubię zimna ,jestem piecuch ,ale jakoś do ogrodu jak jest zimno bez problemu wychodzę odpowiednio ubrana ,ale mam świadomość ,że za chwilę wrócę do ciepełka i pysznej zimowej herbatki lub gorącej kawki,pozdrawiam
Grażynko,wszystko rośnie jak na drożdżach ,aż sama nie mogę uwierzyć ,że ten ogród to ja posadziłam,pozdrawiam
Wiolu,teraz dopiero widać jakie są nasadzenia,w lecie tych liściastych nie odróżnia sie z daleka na zdjęciach,wszystko jest zielone,teraz doskonale odróżniają sie od iglaków,pozdrawiam
Aneczko,hosty takie żółte też mają swój urok,z dalsza fajnie to wygląda,bo taki kontrast kolorów,róże jeszcze nieźle wyglądają i mają tyle pączków,a ogólnie ogród bardzo kolorowy ,nie od kwiatów a od liści cudownie przebarwionych we wszystkich tonacjach,pozdrawiam
Marysiu,moje karczochy ładnie rosną i dalej kwitną i chyba są wszystkie,2 moje też wypuściły takie nowe liście w kształcie leja ,ogród dalej kolorowy ,bardzo się teraz zmienił,pozdrowienia przesyłam
Beatko,masz rację ogród teraz bardzo urokliwy ,ja też nie lubię zimna ,jestem piecuch ,ale jakoś do ogrodu jak jest zimno bez problemu wychodzę odpowiednio ubrana ,ale mam świadomość ,że za chwilę wrócę do ciepełka i pysznej zimowej herbatki lub gorącej kawki,pozdrawiam
Grażynko,wszystko rośnie jak na drożdżach ,aż sama nie mogę uwierzyć ,że ten ogród to ja posadziłam,pozdrawiam
Wiolu,teraz dopiero widać jakie są nasadzenia,w lecie tych liściastych nie odróżnia sie z daleka na zdjęciach,wszystko jest zielone,teraz doskonale odróżniają sie od iglaków,pozdrawiam
Aneczko,hosty takie żółte też mają swój urok,z dalsza fajnie to wygląda,bo taki kontrast kolorów,róże jeszcze nieźle wyglądają i mają tyle pączków,a ogólnie ogród bardzo kolorowy ,nie od kwiatów a od liści cudownie przebarwionych we wszystkich tonacjach,pozdrawiam
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- wiewioreczka
- 500p

- Od: 11 maja 2012, o 23:03
Martuś z przyjemnością podczas mojej "niemej" nieobecności śledziłam Twoje ogrodowe a ostatnio bardziej grzybowe poczynania - teraz myślę że będę nadal ale bardziej "czynnie i widocznie"
Niedoczas w tym roku, bardzo dał mi w kość i sporo czasu z letniego sezonu spędziłam wyjazdowo (szkoleniowo z pracy). Susza dała w kość moim piaską ale w globalnym rozrachunku większość wyszła z tego i to ważne. Teraz jak co roku sterty liści z lasu za płotem powędrowało z wiatrem do mnie
Dalie mam i mieczyki do wykopania
Za to duma mnie rozpiera - że mam wszystkie nowe nabytki cebulowe - narcyzy, tulipany, puszkinie - posadzone
Koty Zuzia i Boluś dalej mi towarzyszą w działeczkowaniu i są bardzo pomocne
Spacery u Ciebie o każdej porze - zawsze poprawiały mi nastrój i w tej kwesti nic się nie zmieniło
Pozdrawiam serdecznie i dużo
Spacery u Ciebie o każdej porze - zawsze poprawiały mi nastrój i w tej kwesti nic się nie zmieniło
Pozdrawiam serdecznie i dużo
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Martuś, u mnie z czasem też kiepsko. Szczególnie, że doszły mi "obowiązki szkolne" moich dzieciaków. Niby to tylko podstawówka, a przychodzą załadowani pracami domowymi i wiadomo, mama musi usiąść i przypilnować
Częściej jest czas żeby obejrzeć znajomy ogród niż cokolwiek napisać, ale nie ma się co martwić, przyjdzie zima i będziemy miały aż nadto wolnego czasu. Twój ogród nadal zachwyca: trawy, kolory jesieni i jeszcze sporo kwitnień. U mnie też kwitną jakieś niedobitki, ale to takie powolne odchodzenie.. niewiele ma to wspólnego ze świeżymi czerwcowymi kwiatami 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu moje karczochy już wspomnieniem
zaczęły obsychać i pościnałam pąki (zjadłam) zobaczymy ile przetrwa, ale i tak posieję na wiosnę nowe
Masz śliczne chryzantemy, czy wszystkie są tegoroczne? Ogród piękny kolorowy. Ja dzisiaj zrobiłam sobie wolne od ogrodu i zrobiłam dzień sprzątania, bo jutro mam koleżankę na 2 dni. Od jutra odwiedzamy groby, bo M. był przeziębiony i jeszcze nic nie mamy zrobione
Miłego wieczoru i dobrej nocy 
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martusiu piękny Twój jesienny ogród
tyle kolorów
A jakie śliczne trawy , chryzantemy
Na przedostatnim zdjęciu to co takie śliczne -słoneczka z czarny oczkiem ??
Pozdrawiam cieplutko
A jakie śliczne trawy , chryzantemy
Na przedostatnim zdjęciu to co takie śliczne -słoneczka z czarny oczkiem ??
Pozdrawiam cieplutko
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Ten klon niesamowicie przebarwiony
Nie fatyguj się z robieniem zdjęć liściom astra. Już dojrzałem, że sine igiełki to z innej rośliny.
Nie fatyguj się z robieniem zdjęć liściom astra. Już dojrzałem, że sine igiełki to z innej rośliny.
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Fantastyczne zdjecia jesiennych drzew
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witam Martusię wieczorem
miałam chęć pospacerować i pooglądać cudne widoczki a więc mówię sobie idę do Marty
, tam zawsze kolory występują w sporej ilości.
Karczoch Ci zimuje? u mnie z wiosny zawsze coś go podjada i sieje na nowo.
Chryzantemy cudne, moje w tym roku za bardzo wybujały, zaniedbałam ale kwitną
Cudnie
miłego wieczoru życzę.
Karczoch Ci zimuje? u mnie z wiosny zawsze coś go podjada i sieje na nowo.
Chryzantemy cudne, moje w tym roku za bardzo wybujały, zaniedbałam ale kwitną
Cudnie
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Naprawdę dajesz nawóz co 2 tygodnie?
Wszyscy mówią, że nie należy zbyt często nawozić, bo najgorsza sprawa dla róży to przenawożenie
Dlatego stosowałam dawki nawozowe takie jak na opakowaniach.
Wiedziałam, że na moich piaskach powinnam zwiększyć, ale nie przypuszczałam, że aż tak bardzo
A kiedy ostatni raz zasilasz?
Wszyscy mówią, że nie należy zbyt często nawozić, bo najgorsza sprawa dla róży to przenawożenie
Dlatego stosowałam dawki nawozowe takie jak na opakowaniach.
Wiedziałam, że na moich piaskach powinnam zwiększyć, ale nie przypuszczałam, że aż tak bardzo
A kiedy ostatni raz zasilasz?