Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.3

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
x-s-D
---
Od: 17 mar 2014, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.3

Post »

Prawdziwa cnota krytyki się nie boi,przyjmuje wszystko z pokorą.
To Ja tobie zazdrosciłam i postanowiłam osiagnać wynik zbliżony do twojego ubiegłorocznego.
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24

Post »

Swoim pytaniem z poprzedniej strony, chyba wywołałem niepotrzebne zamieszanie. Nie miałem takiego zamiaru. Mogłem na koniec zdania wstawić jakiś wesoły emotikon. Tematyka tego wątku to: uprawa giganta, więc wiadomo, że wyniki osiąga się przez "pompowanie". Slowianka75D - po ilości punktów, które wymieniłaś widzę, że wzrosło ciśnienie - niepotrzebnie. Masz fajne wyniki i jak powiedział Błażej, do pozazdroszczenia. Jak się da śmiejmy się.
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2013, o 17:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

No i czekamy na oficjalne wyniki ;:333 Teraz zrobiło się cieplej także można jeszcze trochę nabić :)
Awatar użytkownika
kamil211a
200p
200p
Od: 17 sty 2014, o 15:53
Kontakt:

Post »

Jeśli chodzi o odrzywki dla tych gigantów to najlepsze są od Advenced Nutrients oczywiście m.in. Proponuję odwiedzić m.in. stronę ajzu.pl i tam każdy znajdzie coś dla siebie, tam są prawdziwe cuda dla miłośników olbrzymów.
Pasjonat olbrzymich warzyw, ostrych papryczek i wszystkiego co zielone
czeczen1963
50p
50p
Od: 1 sie 2014, o 21:48

Post »

Czytam te wypowiedzi o nawozach i śmiać mi się chce,Joasiu nic się nie przejmuj,każdy orze jak może.To mój pierwszy rok i pierwsze doświadczenia. Syn ma [trochę] pod szkłem.produkcja dla tesco ,ogórki. Tam się dopiero sypie,ogórek nie widzi ziemi,a komputer daje takie dawki,cała tablica mendelejewa. My to kupujemy i jemy.Pozdrowienia. Jutro pomiar już jestem ciekaw
jondi
500p
500p
Od: 3 kwie 2014, o 21:47

Post »

To jeszcze ja jeden grosz dorzuce- Joanna ja obrym kompoście całkiem na serio bo jeśli nie chcesz jesc sama, nie chcesz dać zwierzętom to co do kosza wyrzucisz?ja wiem, że Twoim celem jest gigant No ale konkurs wygrasz i co? Myślę, że coś potem musisz z nim zrobić i choć kompost nie jest celem ale dlaczego nie możesz połączyć jedno z drugim? Ja np dziś zbieram od wszystkich sąsiadów skoszoną trawę,sama zbieram chwasty i spadówki spod drzew i szukam szukam czym jeszcze kompost nakarmić i jeśli cokolwiek mam wyrxucić do kosza komunalnego a co sie nadaje na kompost to dlaczego nie? Twoja dynia nafaszerowana toż to złoto i nie wiem dlaczego się oburzyłas na moją sugestię ( tak to odczułam, a przecież non stop zaznaczam ,że Ci wiernie sekunduję, więc nie wiem skąd taki z nie inny podpunkt). Ja nie faszerowalam bo chcę dynię zjesc i tym sposobem mam 31 kg ale też i tak wyszło, co nie znaczy, że z tego powodu mam kogoś krytykować. Ciagle liczę na Twój super wynik a kompost z tego wyniku podwyższyć kolejny wynik itd:)
x-s-D
---
Od: 17 mar 2014, o 17:26

Post »

Kamil211a-tego właśnie potrzebowałam,wszystko w jednym miejscu.Nie bedzie potrzeby improwizować ani kombinować.
Teraz tylko nasiono dyni od prawdziwego giganta i będziemy startować.
Punktowanie miało za cel określenie moich celów,zamierzeń.Nie miałam zamiaru nikogo urazić ani zeby poczuł sie dotknięty Moją wypowiedzią.Jeżeli stało się inaczej to bardzo szczerze przepraszam.Kompostownik posiadam ale tak jak nie wrzucam zarażonych liści,chorych warzyw itd.tak nie wrzucę nafaszerowanej dyni,bo nie wiem ile czasu potrzebowała by na neutralizację.Moze niech wypowiedza sie specjaliści.Jaja kurze biore ze wsi,jak je karmić taka dynią(majac swiadomość tego)
Jondi ,dziękuje raz jeszcze za sekundowanie Moim poczynaniom.Zpodpunktem wyszło jak wyszło,przepraszam raz jeszcze.
CZECZEN1963-dziękuje za słowa poparcia,zresztą co tu więcej pisac-dziękuję wszystkim.
Awatar użytkownika
kamil211a
200p
200p
Kontakt:

Post »

Bardzo ważny jest start rośliny i silny system korzeniowy, do wytworzenia baaaaardzo silnego i dużego systemu korzeniowego służa; voodoo juice, tarantula i piranha i jeszcze proponuję root execulator ( innej firmy ) po takich odżywkach korzenie wręcz explodują. Są to obecnie najsilniejsze stymulatory na rynku.
czeczen1963
50p
50p
Od: 1 sie 2014, o 21:48

Post »

Powoli,powoli ale idzie. OTT680. Ciekawe czy uda dojść do 200 kg ,byłby to podwójny sukces. Założenia były na 100kg. Pozdrowienia
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Piekne macie dynie ;:oj
Podziwiam z zaparty tchem ;:138
A ja mam sztuk 0.....krzki porosłe okazałe ale dynie jak orzeszki ;:306

Chociaż sobie popatrzę na wasze olbrzymy ;:180
adik
100p
100p
Od: 12 cze 2014, o 20:10

Post »

kamil211a pisze:Bardzo ważny jest start rośliny i silny system korzeniowy, do wytworzenia baaaaardzo silnego i dużego systemu korzeniowego służa; voodoo juice, tarantula i piranha i jeszcze proponuję root execulator ( innej firmy ) po takich odżywkach korzenie wręcz explodują. Są to obecnie najsilniejsze stymulatory na rynku.
Czyli w skrócie Biohumus i mikoryza ? ;:306
Awatar użytkownika
kamil211a
200p
200p
Kontakt:

Post »

Niestety nie adik.
adik
100p
100p
Od: 12 cze 2014, o 20:10

Post »

Przeczytałem składy tych specyfików... i w skrócie to właśnie to (pomijam jakies witaminki).
Awatar użytkownika
kamil211a
200p
200p
Kontakt:

Post »

Nie wiem jak możesz twierdzić że jest to samo.
Awatar użytkownika
kamil211a
200p
200p
Kontakt:

Post »

Jeśli komuś to pomoże to bardzo polecam odżywki Xtreme Gardening tylko że nie można ich kpić w Polsce, trzeba zamówić z zagranicy.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”