Małgosiu 
mam już przepis na miód z mniszka, przed chwilką przepisałam do zeszytu...na forum jest szybki odzew

Oczko wodne to nie jest jedyny zbiornik wodny, jest jeszcze kastra budowlana wkopana w ziemię, wyścielana folią...obłożona kamieniami. Woda z tego zbiornika wykorzystywana jest do podlewania roślin w doniczkach, jest odstana i ciepła...po ubraniu dopełniana jest na bieżąco.
Mirko nalewek nie robię

Przepis na sok jest bardzo prosty...1kg przyrostów sosny wymieszać z 1 kg cukru...postawić na słonku na 1 miesiąc...po miesiącu przecedzić sok przez gazę do słoiczków. Ten przepis dostałam od Forumki, pisała że jest bardzo dobry
Lilie wodne raczej tak wyglądają, kolor nie jest przekłamany...może środek jest troszkę jaśniejszy. Fotografie bardzo trudno zrobić, kwiaty wychodzą rozmazane.
Aniu 
przecież nie koniecznie musi być oczko wodne...trafiłam na fajną stronę, poszukam to zobaczysz...potrzebny jest okrągły pojemnik, może być kastra budowlana okrągła...niewielka fontanna, folia, kamienie i żwirek. Też chodzi mi po głowie coś takiego, efekt jest rewelacyjny. Kochana co do sprzątania to wpadłam na pomysł...jak zaczęły opadać liście z tulipanowca...nad oczkiem została rozciągnięta stara firanka, liście z łatwością dało się wyzbierać. Letnie fotki oczywiście będą, rewolucje ogrodowe też